Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock

Minister foreslår: Send kriminelle i hæren i stedet for fængsel

Lovgivning

24/03/2023 12:09

J. Bøgen

Han understreger dog, at det idéen står for hans egen regning.

Det vakte udbredt harme, da der dukkede videoer op af, at den russiske lejehær Wagner Group rejse rundt og rekrutterede kriminelle i fængslerne.

Mod at lade sig melde og aftjene mindst seks måneder ved fronten i Ukraine, kunne selv hærdede kriminelle se frem til en benådning, når/hvis de vendte hjem til Rusland.

Særligt på de sociale medier blev Rusland voldsomt kritiseret for at gøre dette muligt, men spørgsmålet er, om et lignende tiltag er på vej til Danmark.

Justitsminister Peter Hummelgaard (S) er nemlig på udkig efter idéer til nye måder at straffe kriminelle på for at skåne de fyldte fængsler, og i et interview med Weekendavisen lufter ministeren blandt andet en idé om, at unge mænd, der for første gang har fået en dom, kan komme i militæret i stedet for afsone i et fængsel.

"Når nu vi alligevel skal til at have en masse raske unge mænd i trøjen for at ruste os mod russere og kinesere, kunne man så i stedet sige: Du får valget mellem at afsone to måneder i fængsel eller at tage otte-ni måneders værnepligt i en form, samfundet har brug for," siger han i interviewet.

Skal tænke højt

På Twitter gør justitsministeren det klart, at idéen om at sende kriminelle i trøjen står for hans egen regning.

"Politikere skal gerne tænke højt og frit. Det er en disciplin jeg nyder, blandt andet i et enkelt lille hjørne af min snak med WA (Weekendavisen, red.) i dag," skriver han.

For at gøre det helt klart: Regeringen har ingen planer om, at værnepligt skal være en strafform. Den idé var helt for ministerens egen regning.

I et opfølgende tweet understreger han dog, at situationen i det danske retsvæsen er noget, regeringen tager meget alvorligt, og han opfordrer derfor til, at alle gode bud kommer på bordet.

Synes du, ministerens tanke er en god idé?

Mest Læste

Annonce