Foto: Anders Hviid
Foto: Anders Hviid

Ny lov træder i kraft: Nu skal danskerne bære dette fremover

Lovgivning

28/12/20 9:14

Theis

“Vi er nødt til at gøre noget,” forklarer ministeren.

Hvis du har et løbehjul med motor, så skal du spidse ører. Fra den 1. januar 2022 bliver det lovpligtigt at have hjelm på, når man kører på motoriseret løbehjul og andre små motoriserede køretøjer.

Det oplyser Transport- og Boligministeriet i en pressemeddelelse. 

Der er syv gange så stor risiko for at blive involveret i en ulykke i trafikken, hvis du kører på motoriseret løbehjul sammenlignet med cykler. Det viser tendensen i Færdselsstyrelsens evaluering af forsøgsordningen for motoriserede løbehjul.

Det får nu transportminister Benny Engelbrecht til at indføre et krav om, at det skal være lovpligtigt at bære hjelm, når man kører på motoriseret løbehjul.

"Vi skal alle kunne færdes trygt og sikkert i trafikken. Det gælder også løbehjulsbrugere, men det er desværre ikke altid tilfældet i dag. Vi er nødt til at gøre noget for at vende udviklingen, så færre kommer til skade. Derfor har jeg besluttet at indføre et krav om, at alle, der kører på motoriseret løbehjul, skal bruge hjelm,” fortæller Benny Engelbrecht.

Træder i kraft den 1. januar 2022

Kravet træder først i kraft den 1. januar 2022. Det gør det, fordi transportministeren forventer, at udlejningsselskaberne vil bruge tiden på at etablere en ordning med delehjelme og dermed stille hjelmene til rådighed for deres brugere; så der altid følger en hjelm med et løbehjul. På grund af COVID-19 udgør indførelsen af delehjelme for øjeblikket også en særlig stor smitterisiko.

“Det nye hjelmkrav træder i kraft fra årsskiftet 2021-2022, fordi vi fortsat befinder os i en voldsom pandemi, hvor vi helst skal undgå, at for mange ting skifter hænder for tit. Af samme årsag er der heller ikke så mange løbehjulsbrugere nu,” forklarer han, men han opfordrer dog allerede nu alle til at tage hjelmen på.

“Mange bliver hjemme eller har fundet andre rejsemåder, men når det er sagt, så vil jeg kraftigt opfordre alle løbehjulsbrugere til at finde hjelmen frem allerede nu,” siger transportministeren.

Det nye krav gælder ikke kun motoriserede løbehjul, men også motoriserede skateboards og selvbalancerede køretøjer. For alle gælder det, at hjelmkravet træder i kraft den 1. januar 2022.

Tilmeld nyhedsbrev

Læs også

08/4/21 8:14

Politik
Lars Løkke smider kæmpe bombe: Hyrer tidligere Venstre-figurLars Løkke Rasmussen har hyret den tidligere Venstre-figur, der nu gør comeback efter tre års pause fra politik.

23/10/16 7:35

Politik
Morten Messerschmidt sygemeldt på ubestemt tidMesserschmidt er blevet sygemeldt og Dansk Folkeparti har nu øget det beløb, der tilbagebetales, til 2.5 million kroner.

03/2/22 9:31

Politik
Vanvittig løn: Så meget får Barbara BertelsenDet lille webmedie Journalista.dk har undersøgt, hvad en af hovedrolleindehaverne i Minksagen, Barara Bertelsen får i årsløn. Svaret er, at departementschefen og dermed den øverst placerede embedsmand i Statsministeriet tjener langt mere end Statsministeren.

10/5/22 12:28

Europa
Se videoen: Svensk granatkaster pulveriserer russisk tankUkraines forsvar har offentliggjort en video af en russisk tank, der bliver sprængt i luften - angiveligt med en granatkaster leveret af Sverige.

12/5/21 8:12

Politik
Mette Frederiksen raser: Stop med detStatsministeren kom op i det røde felt, da hun under gårsdagens spørgetime fik et spørgsmål fra Liberal Alliances partileder, Alex Vanopslagh.

06/5/22 7:08

Europa
Forsker: Derfor er Ukraine begyndelsen på enden for PutinVerden holder vejret, for vil Putin erklære officielt krig mod Ukraine d. 9. maj? Uanset hvad ser norsk forsker sprækker i Putins ellers så solide greb om magten i Rusland.

04/5/22 1:56

Kommunalt
P-selskaber skovler formuer ind på ulovlige p-afgifterHvis du klager over en p-afgift, kan det være en god ide at tage sagen hele vejen til Parkeringsklagenævnet.

05/5/22 2:41

Putin vil ydmyge 500 ukrainske krigsfanger under paradeHvert år fejrer Rusland d. 9. maj med en stor parade - men organisation advarer om, at årets fejring bliver anderledes brutal.