Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock

Ældgammelt trick virker stadig: Sådan holder du dine æbler friske i længere tid

Mad og drikke

13/04/2024 11:46

J. Bøgen

Teknikken stammer helt tilbage fra 1700-tallet!

Når du køber frugt, vælger du de mest modne og saftige - men i løbet af få dage kan de forringes markant, hvilket ofte betyder, at de ender med at blive smidt ud.

Uden korrekt opbevaring kan æbler imidlertid hurtigt blive rådne, og det viser sig, at folk i 1700-tallet opfandt det perfekte trick til at holde dem friske - vi har bare ikke udnyttet det indtil nu.

Kvinden påstår endda, at æbler kan forblive saftige og sprøde i måneder. På YouTube delte kvinden bag 'The Acadian Garden & Apothecary', hvad hun havde fundet ud af virkede (videoen kan ses i bunden af artiklen).

Kvalitet

"En vidunderlig måde at holde maden frisk uden kogning, tørring eller køling", står der i videoens beskrivelse. For at bevare et appetitligt æble skal det være et "perfekt" æble - uden blå mærker og insektskader - og stilken skal også være intakt.

Tricket fungerer bedst med friske æbler plukket fra en frugtplantage, snarere end butikskøbte, som kan være sprøjtet med kemikalier, der påvirker modningsprocessen.

Opbevaring

Det skal pakkes i et tørt materiale, hvor luften kan trænge ind, som savsmuld, korn, sand eller avispapir.

Derefter opbevares det på et køligt, tørt sted, væk fra kartofler, da de producerer en gas, der får æblerne til at modnes.

At pakke æbler enkeltvis i avispapir, hjælper med at forhindre, at et dårligt æble ødelægger de øvrige.

Hvis et af æblerne bliver dårligt, vil ethylenet der frigives, påvirke de andre æbler omkring det - hvilket betyder, at dine æbler vil holde sig kortere, end du havde forventet.

Reaktioner

En person kommenterede på videoen og indrømmede, at de havde opbevaret ting "forkert" og skrev: "Jeg har opbevaret mine produkter helt forkert. Ikke så meget for holdbarhed, men bare generelt.

Tak for de små tips om, hvordan man passer på æbler - jeg vil måske ikke have mine til at holde fem måneder, men i det mindste længere end en uge vil være nok."

Kilde: Mirror

Mest Læste

Annonce