Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock

Her er 7 madvarer, du bør holde fra køleskabet: Der er mange udbredte misforståelser

Mad og drikke

28/05/2025 15:29

Lukas Andreas

Mange har alle 7 i køleskabet.

LIGE NU LÆSER ANDRE OGSÅ

Køleskabet har længe været køkkenets mest trofaste ven. Men ikke alle madvarer sætter pris på kuldechokket.

Ifølge Eleonor Schütt, fødevarekonsulent hos Västra Husholdningsforening i Sverige, kan du faktisk få bedre smag og tekstur ved at opbevare nogle madvarer uden for det iskolde univers bag køleskabslågen.

Det skriver det svenske medie Godare.

“Frugt og grønt fra varmere lande bør ofte opbevares varmere end køleskabets fire til seks grader,” fortæller hun. Lad os tage et kig på syv madvarer, der helst vil slippe for kulden:

  1. Agurk
    Tro det eller ej, men agurken er lidt af en kuldefølsom primadonna. Den får hurtigt frostskader og bliver slatten og kedelig, hvis den bor i køleskabet sammen med salat og gulerødder. Et køkkenbord med plads til agurken gør en kæmpe forskel for både konsistens og smag.

  2. Bananer
    Her er der ingen tvivl. Lægger du bananen på køl, siger den farvel til sin smukke gule farve og goddag til brunhed i rekordfart. “Bananskræl bliver brun øjeblikkeligt, og det gør ikke noget godt for smagen,” advarer Eleonor Schütt. Opbevar i stedet bananen på et frugtfad – dog ikke lige ved siden af æbler, som udsender ætylen og får bananen til at modnes (og brune) endnu hurtigere.

  3. Tomater
    Køleskabet er ikke tomatens legeplads. Smagen forsvinder, og du ender med et ret ligegyldigt resultat i salaten. Hellere lade dem stå på køkkenbordet og nyd, at de bevarer både aroma og farve.

  4. Chokolade
    En plade chokolade i køleskabet risikerer at få et gråt, mat skær – lidt som en dårlig hårdag for kakaobønnerne. Det ødelægger ikke smagen, men visuelt bliver det ikke et hit.

  5. Citroner
    De syrlige venner bliver hurtigt triste og rynkede i køleskabet. Lad dem pynte i en skål på køkkenbordet i stedet – det ser både hyggeligt ud og holder citronerne saftige.

  6. Aubergine
    Køleskabets kulde kan give auberginen mørke pletter og få den til at smage mindre godt. Gem den i et mørkt og køligt hjørne, men udenfor køleskabet.

  7. Søde kartofler
    De trives bedst ved 10–15 grader og mister både sødme og konsistens i kulden. Har du et spisekammer, er det stedet for disse orange vidundere.

Mest Læste

Annonce

Ads by MGDK