Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock

Sanker du i skoven? Disse 3 ting finder du i naturen netop nu

Mad og drikke

28/03/2024 16:06

Kathrine Frich

Det er en oplagt påskeaktivitet.

Påskeferien er skudt godt i gang og for mange familier betyder det en tur i skoven. Sankning bliver mere og mere populært. Det at tage på skovtur og plukke svampe, bær og nødder til lækker “vild mad”, er blevet meget trendy de senere år. Og naturen byder da også på et imponerende spisekammer.

Det skriver The Sun

Adam Warrington, forfatter og eventyrer hos udendørsforhandleren Blacks, siger: "Naturen har en række ingredienser, der er gratis for vandrere."

Adam deler også ud af gode råd til en tur i skoven for at sanke.

"Start enkelt, når du sanker, og pluk eller spis kun noget, hvis du er 100 procent sikker på, hvad det er," siger Adam.

Se forskellige sankebøger for at krydstjekke eller, endnu bedre, gå ud med en ekspert, der kan deres ting.

Brændenælder

En af de ting du kan plukke og spise er spiselige brændenælder. De er bedst når de vokser om foråret.

Skær de ømme topblade af planten, mens du har handsker på, så risikere du nemlig ikke at brænde dig på planten.

Når de så er skåret af kan du blanchere dem og bruge dem som spinat. Du kan også lave urtete af bladene eller bruge dem som ingredienser i en suppe.

Naturens hvidløg

Ramsløg bliver snart en af ​​de nemmeste vilde fødevarer at få øje på, når den livlige grønne plante dukker op i skyggefulde områder og skovene i denne måned.

For at identificere det skal du knuse bladene mellem fingrene for en umiskendelig lugt. Pluk de friske unge blade, efter de første dukker op i denne måned.

Du kan bruge bladene til at lave en simpel suppe med løg, kartoffel, bouillon og fløde eller en velsmagende vild ramsløgspesto.

Mælkebøtter

Mælkebøtter er et tydeligt forårstegn og er spiselige. De grønne blade kan bruges i pasta-, salat- og risottoretter.

Når du sanker mælkebøtteblade, er det vigtigt at vælge de unge, friske blade, da de er mere møre og mindre bitre end de ældre blade. Skyl dem grundigt for at fjerne eventuelle urenheder, og tør dem forsigtigt med et rent håndklæde.

Mælkebøtteblade har en let bitter smag, der kan minde om ruccola eller endive. De kan bruges friske i salater for at tilføje tekstur og smagslag eller sauteres som en sund og velsmagende grøntsagsside til hovedretter. Du kan også blande dem i smoothies eller juice for en ernæringsmæssig opgradering.

En populær anvendelse af mælkebøtteblade er at lave mælkebøttepesto. Ved at erstatte basilikum med mælkebøtteblade i din traditionelle pestoopskrift får du en unik og velsmagende variation.

Etisk sankning

Vild mad er gratis at plukke, men du skal søge tilladelse, hvis du er på privat ejendom, og du bør kun plukke til eget forbrug.

Fjern ikke planter fuldstændigt, og undgå for dit eget helbred vejkanter og områder, hvor hunde går ture.

Det er altid god stil, kun at sanke til eget forbrug. Og kun det du har behov for. Så selv om du må tage en posefuld, så overvej om ikke du kan nøjes med mindre. Så er der også til de næste gæster.

Husk også på at du bør efterlade tilstrækkelig med planter, så planten kan vokse videre. Så giver du også andre mulighed for at sanke, og mulighed for at der er planter igen næste år.

Mest Læste

Annonce