Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock

Vi gør det alle sammen, når vi laver pasta: Men det er en stor fejl, advarer madeksperter

Mad og drikke

08/03/2024 12:44

J. Bøgen

Det er spild af værdifulde dråber!

Det er sjovt, som mad kan have forskellig kulturel betydning, alt efter hvor man befinder sig.

I Italien er pasta en delikatesse, som talrige kokke sætter en ære i at tilberede på den helt rigtige måde med den helt rigtige sauce og saltning.

I Danmark er pasta som regel det, vi lige smider i gryden, når vi ikke har fået købt kartofler eller er for trætte til at beslutte noget andet.

Men selvom pasta og spaghetti for mange danskere bare er en simpel madvare, der skal dække et hul i aftensmaden, begår vi stort set alle sammen en næsten utilgivelig fejl set fra en madlavningsmæssig synsvinkel.

For vi bør aldrig nogensinde hælde pastaen ned i et dørslag og på den måde lade vandet løbe ud gennem afløbet i køkkenvasken.

Men hvorfor nu ikke det? Ifølge mediet Bon Appetit bør man ikke smide vandet ud, men i stedet gemme det og bruge det i madlavning. 

Faktisk omtaler de vandet som 'flydende guld'.

Smart trick for masser af smag

Mediet foreslår nemlig, at man gemmer spaghettivandet og bruger det til at lave en sauce, da det angiveligt giver en helt fantastisk smag.

Samtidig giver pastavandet åbenbart også saucen en nærmest silkeblød konsistens. Det skyldes, at vand og olie bliver bundet sammen, så sovsen ikke bliver 'sjasket', og der heller ikke er bundfald.

Derudover foreslår madentusiasterne fra Bon Appetit også, at man kan bruge pastavand som alternativ til både mel, fløde og andet, når sovsen skal jævnes.

Det skal dog nævnes, at man skal være varsom med at komme for meget i saucen, da det kan ødelægge hele projektet. Skribenten giver ikke nogen guide til, hvor meget pastavand man skal bruge, så det må være et spørgsmål om at prøve sig frem!

Mest Læste

Annonce