Margrethe Vestager kåret som European Woman of Power

Margrethe Vestager har modtaget prisen som European Woman of Power – en international pris som Europabevægelsen har indstillet Margrethe Vestager til.

Margrethe Vestager har vundet prisen foran et skarpt felt bestående af: Federica Mogherini, EU’s udenrigsrepræsentant, Cathrine Day, tidligere generalsekretær i Kommissionen, Anne Hidalgo, borgmester i Paris og Marianne Thyssen, kommissær for beskæftigelse og arbejdskraftens bevægelighed.

Europabevægelsen har indstillet Margrethe Vestager til titlen, fordi hun er indbegrebet af ekstraordinært lederskab. Det har Margrethe Vestager vist igen ved i samme uge at blive kåret som Årets Dansker 2016 og European Woman of Power. Hun har adskillige gange vist viljen til at skabe resultater og til at finde fælles løsninger på grænseoverskridende udfordringer. At være dansk og europæer er ingen modsætning – tværtimod.

Formand for Europabevægelsen, Stine Bosse uddyber her begrundelsen for indstillingen af Margrethe Vestager:
 
”Margrethe er, for mange af os, det tydelige symbol på, at EU arbejder for os alle sammen. Som konkurrencekommissær, har hun taget kampen op med de hélt store, og gjort noget ved det, som mange er veget udenom: Hun har sagt, at store multinationale selskaber skal være deres ansvar bevidst og betale skat i EU. Det har givet respekt og gennemslagskraft. Margrethe er stærk i EU – og vi er alle en del af EU. Vi har en dansker, som gør en forskel for 500 millioner mennesker. Tak for det.”
 
Prisen European Woman of Power uddeles af Den Internationale Europabevægelse og European Woman’s Lobby. Den Internationale Europabevægelse er en af de største pro-europæiske organisationer med mere end 75 medlemsorganisationer i 39 lande. European Woman’s Lobby er den største paraply organisation for kvindeorganisationer i EU og repræsenterer over 2000 foreninger. Prisen blev uddelt til Margrethe Vestager ved en ceremoni i Bruxelles den 1. december.
 
Emneord: Europæisk samarbejde, Margrethe Vestager, Priser, Europabevægelsen, Stine Bosse
Europabevægelsen på DenOffentlige.dk I Europabevægelsen mener vi, det er afgørende, at Danmark deltager helhjertet i det europæiske samarbejde, for i fællesskab står vi stærkest. Danmark skal være med til at finde de fælles løsninge...
Aktivitet: Artikler: 104 | Events: 2 | Kompetenceområder: 1

Er du også aktiv i og omkring den offentlige sektor, så læs om mulighederne for at blive udgiver på DenOffentlige.dk her.
Læs mere her

Få mere af det væsentlige

DenOffentliges nyhedsbrev udkommer alle hverdage med:

  • Overblik
  • Videndeling
  • Nyheder
  • Inspiration
  • Debat
BLIV EN DEL AF DENOFFENLIGE

TILMELD NYHEDSBREV

Mest læste

Seneste kommentarer

Læs også