Foto: Steen Brogaard

Mattias Tesfaye: Jeg er ikke diktator

Udlændinge- og integrationsminister Mattias Tesfaye (S) indkalder Folketingets partier til forhandling om placering af et udrejsecenter for udviste, kriminelle udlændinge tirsdag aften.

Vil indkalde Folketingets partier til forhandling 
Mattias Tesfaye oplyste torsdag aften, under et dramatisk borgermøde i Humblehallen på Langeland, at han vil indkalde Folketingets partier til forhandling om udrejsecenteret på Langeland. Denne udmelding kommer i kølvandet på, at et folketingsflertal bestående af de borgerlige partier og SF torsdag eftermiddag meldte ud, at de er imod en placering af centeret på netop Langeland. I den forbindelse sagde Mattias Tesfaye “Jeg er minister, jeg er ikke diktator,” og sagde videre “hvis et flertal af Folketinget siger, det er en elendig idé, så kommer vi ikke til at tromle hen over Folketinget.” Mødet bliver afholdt tirsdag aften med partiernes udlændingeordførere skriver netavisen Pio.

Det står åbent
Med den melding fra udlændinge- og integrationsministeren, står det nu åbent, om det planlagte center bliver placeret på Langeland, eller om det skal placeres et helt andet sted. 

Ny placering af udrejsecenter
Regeringen har i et forståelsespapir, med deres tre støttepartier, De Radikale, SF og Enhedslisten, indgået en aftale om, at der skal findes en ny placering af udrejsecenteret for kriminelle udlændige. Udrejsecenteret ligger lige nu placeret på Kærshovedgård ved Bording i Ikast-Brande Kommune i Midtjylland.

Fremgår af forståelsespapir
I forståelsespapiret fremgår følgende: “Udrejsecenter til udvisningsdømte: En ny regering vil arbejde for, at kriminelle udvisningsdømte udsendes af Danmark hurtigere end i dag. En ny regering vil iværksætte en undersøgelse af, hvor de bedst kan placeres, så længe de opholder sig i Danmark,” 
Det er dermed endnu uvist om udrejsecenteret på Langeland bliver en realitet. 

 

TILMELD NYHEDSBREV

Mest læste

Seneste kommentarer

Læs også

 • 25.06.21 Politik
  Her er de nye rejsevejledninger

  Udenrigsministeriet opdaterer ugentligt rejsevejledningerne for EU og Schengenlandene på baggrund af de seneste smittetal fra Statens Serum Institut. Nedenfor er et overblik over, hvad der er gældende fra lørdag den 26. juni kl. 16.

 • 18.06.21 Politik
  Ny politisk aftale: 850 millioner til udvikling af grønne brændstoffer

  CO2-neutrale løsninger inden for blandt andet den tunge transport er afgørende for at komme i mål med den grønne omstilling. Derfor afsætter regeringen og et bredt flertal i Folketinget nu 850 mio. kroner til udviklingen af Power-to-X-teknologier, der skal gøre det muligt i stor skala at omdanne grøn strøm til brint og andre bæredygtige brændstoffer, der kan bruges i skibe, fly, lastbiler og den tunge industri.

 • 15.06.21 Politik
  Regeringen sender 45 mio. kr. til det nordlige Syrien

  Som et led i arbejdet i Task Force Evakuering giver Danmark et humanitært bidrag på 45 mio. kr. til det nordlige Syrien.

 • 15.06.21 Politik
  Nyt fra Veganerpartiet: Vælger ny ledelse

  I weekenden afholdte Veganerpartiet landsmøde i Nyborg. Her blev den nye landsledelse valgt, og processen om at finde ny frontfigur for partiet sat i gang.

 • 11.06.21 Politik
  Skatteministerium lader svindelsager forælde

  Borgere og virksomheder kan med forsæt eller ved grov uagtsomhed afgive urigtige eller vildledende oplysninger til brug for skattekontrollen for at unddrage at betale skat eller afgifter. I så fald kan de straffes med bøde eller fængsel. Skatteministeriet har opgjort, at ca. hver 10. virksomhed bevidst angiver skat og moms forkert.