Foto: Shutterstock

Medlem i byråd: Udsat for sexisme

I en ny undersøgelse i Albertslund Kommune, vises det at ét medlem har oplevet seksuelt overgreb, forsøg på voldtægt eller faktisk voldtægt.

Nu rammer en sexismeskandale kommunalbestyrelsen i Albertslund. I en helt ny undersøgelse af sexisme blandt medlemmer i kommunalbestyrelsen, har et medlem oplevet at blive udsat for seksuelt overgreb. I en pressemeddelelse siger Borgmester Steen Christiansen (S) at det er en alvorlig sag. “Det viser alvoren. Og jeg vil kraftigt opfordre til, at man selv eller hvis nogen har kendskab til det anmelder den slags til politiet. Og er der brug for det, er der mulighed for at få psykologisk og juridisk bistand.” Siger han. I undersøgelsen svarer derudover fem personer at de mindst én gang har oplevet uønsket seksuel bemærkning. Det fremgår også at en af kommunalbestyrelsesmedlemmerne har været udsat for et uønsket kys ved festlig lejlighed. 

Udsat for uønsket opmærksomhed 
I undersøgelsen fremgår det ikke hvornår hændelsen præcist er sket, men det fremgår at det er inden for de seneste to til fem år at vedkommende har været udsat for uønsket opmærksomhed. En anden svarer at vedkommende er blevet udsat for uønsket opmærksomhed mellem to og fem gange inden for de seneste to til ti år. 

Nultolerance
Borgmester Steen Christiansen vil følge op på undersøgelsen. “Jeg vil understrege, at der er nultolerance overfor sexisme og kønsdiskrimination i enhver afskygning i Albertslund Kommune. Nu må vi sørge for at hjælpe de, som har været udsat for de upassende, ubehagelige og grænseoverskridende hændelser.” siger han.

Ikke meldt klart ud
I undersøgelsen får borgmesteren dog selv kritik, 25 procent ud af de adspurgte svarer at borgmesteren delvist eller slet ikke har “meldt klart ud, at uønsket seksuel opmærksomhed i Kommunalbestyrelsen er uacceptabelt.”

Whistleblowerordning
Forvaltningen i kommunen har gennemgået undersøgelsen og mulighederne for at få hjælp med kommunalbestyrelsesmedlemmerne. Samtidig bliver en whistleblowerordning nu indført fra 1. august. Det skriver TV 2 Lorry. 

TILMELD NYHEDSBREV

Mest læste

Seneste kommentarer

Læs også

 • 25.06.21 Politik
  Her er de nye rejsevejledninger

  Udenrigsministeriet opdaterer ugentligt rejsevejledningerne for EU og Schengenlandene på baggrund af de seneste smittetal fra Statens Serum Institut. Nedenfor er et overblik over, hvad der er gældende fra lørdag den 26. juni kl. 16.

 • 18.06.21 Politik
  Ny politisk aftale: 850 millioner til udvikling af grønne brændstoffer

  CO2-neutrale løsninger inden for blandt andet den tunge transport er afgørende for at komme i mål med den grønne omstilling. Derfor afsætter regeringen og et bredt flertal i Folketinget nu 850 mio. kroner til udviklingen af Power-to-X-teknologier, der skal gøre det muligt i stor skala at omdanne grøn strøm til brint og andre bæredygtige brændstoffer, der kan bruges i skibe, fly, lastbiler og den tunge industri.

 • 15.06.21 Politik
  Regeringen sender 45 mio. kr. til det nordlige Syrien

  Som et led i arbejdet i Task Force Evakuering giver Danmark et humanitært bidrag på 45 mio. kr. til det nordlige Syrien.

 • 15.06.21 Politik
  Nyt fra Veganerpartiet: Vælger ny ledelse

  I weekenden afholdte Veganerpartiet landsmøde i Nyborg. Her blev den nye landsledelse valgt, og processen om at finde ny frontfigur for partiet sat i gang.

 • 11.06.21 Politik
  Skatteministerium lader svindelsager forælde

  Borgere og virksomheder kan med forsæt eller ved grov uagtsomhed afgive urigtige eller vildledende oplysninger til brug for skattekontrollen for at unddrage at betale skat eller afgifter. I så fald kan de straffes med bøde eller fængsel. Skatteministeriet har opgjort, at ca. hver 10. virksomhed bevidst angiver skat og moms forkert.