Foto: Shutterstock

Melder ud: Nu er der nyt om coronapasset

I dag er der nu nyt om, hvornår danskerne kan forvente at have et coronapas.

Allerede om små to måneders tid vil danskerne have muligheden for at bevise, at de enten er vaccinneret eller ikke er smittet med coronavirus.

Finansminister Nicolai Wammen har nemlig fortalt på TV2 News, at det digitale coronapas vil være klar i maj.

Kort og godt vil et digitalt coronapas gøre det muligt, at du via en app på din telefon, kan fremvise din seneste negative coronatest eller vise, at du er blevet vaccinneret mod covid-19. Noget man især i rejsebranchen har set frem til.

Midlertidig løsning

Mange går nemlig og drømmer om, at der igen vil blive åbnet op for sommerferier, hvis man kan dokumentere, at man er blevet vaccineret mod covid-19 eller ikke er smittet med virussen.

Med appen vil der følge en QR-kode, som kan blive scannet i eksempelvis billetkontrollen eller lufthavnen. Her kan de så se, om du har lov til at komme ombord.

Det er i første omgang planen, at det digitale coronapas vil kunne bidrage til en genåbning af både kultur- restaurations- og rejsebranchen.

Vi ved dog fortsat ikke, hvilke steder du vil kunne benytte et coronapas og hvad det præcist vil give adgang til. Dette forventes der dog nærmere om inden coronapasset bliver frigivet.

Indtil det digitale coronapas står klart, vil man kunne benytte en anden løsning inde på sundhed.dk eller appen MinSundhed. Denne løsning står klar i løbet af denne måned.

TILMELD NYHEDSBREV

Mest læste

Seneste kommentarer

Læs også

 • 25.06.21 Politik
  Her er de nye rejsevejledninger

  Udenrigsministeriet opdaterer ugentligt rejsevejledningerne for EU og Schengenlandene på baggrund af de seneste smittetal fra Statens Serum Institut. Nedenfor er et overblik over, hvad der er gældende fra lørdag den 26. juni kl. 16.

 • 18.06.21 Politik
  Ny politisk aftale: 850 millioner til udvikling af grønne brændstoffer

  CO2-neutrale løsninger inden for blandt andet den tunge transport er afgørende for at komme i mål med den grønne omstilling. Derfor afsætter regeringen og et bredt flertal i Folketinget nu 850 mio. kroner til udviklingen af Power-to-X-teknologier, der skal gøre det muligt i stor skala at omdanne grøn strøm til brint og andre bæredygtige brændstoffer, der kan bruges i skibe, fly, lastbiler og den tunge industri.

 • 15.06.21 Politik
  Regeringen sender 45 mio. kr. til det nordlige Syrien

  Som et led i arbejdet i Task Force Evakuering giver Danmark et humanitært bidrag på 45 mio. kr. til det nordlige Syrien.

 • 15.06.21 Politik
  Nyt fra Veganerpartiet: Vælger ny ledelse

  I weekenden afholdte Veganerpartiet landsmøde i Nyborg. Her blev den nye landsledelse valgt, og processen om at finde ny frontfigur for partiet sat i gang.

 • 11.06.21 Politik
  Skatteministerium lader svindelsager forælde

  Borgere og virksomheder kan med forsæt eller ved grov uagtsomhed afgive urigtige eller vildledende oplysninger til brug for skattekontrollen for at unddrage at betale skat eller afgifter. I så fald kan de straffes med bøde eller fængsel. Skatteministeriet har opgjort, at ca. hver 10. virksomhed bevidst angiver skat og moms forkert.