Foto: Shutterstock

Mette Frederiksen afslører behov for lokale nedlukninger

Statsministeren har netop udtalt sig.

"Fællesskabet, en stærk offentlig sektor, danskernes samfundssind og et ansvarsfuldt erhvervsliv er den sammenhængskraft, der har bragt os godt igennem en usædvanlig tid. Nu er genåbningen i gang. Hverdagen vender tilbage. Fremtiden banker på. Derfor skal alle kræfter nu sættes ind på at genstarte hverdagen."  

Sådan lød det, da KL’s formand Jacob Bundsgaard (S) torsdag holdt tale for de omkring 1700 kommunalpolitikere, folketingspolitikere og samarbejdspartnere, som var samlet virtuelt til Kommunalpolitisk Topmøde 2021.

Han var dog ikke den eneste, der holdte tale på mødet. Også statsminister Mette Frederiksen (S) var på talerlisten. Det skete forud for de store genåbningsforhandlniger, der - ifølge flere medier - skal finde sted sidst på eftermiddagen torsdag. 

I sin tale gjorde Mette Frederiksen det klart, at der kan være behov for regionale nedlukninger i takt med, at landet åbnes endnu mere. 

Har behov for nedlukninger

I sin tale på mødet gjorde Mette Frederiksen det klart, at hun ser et behov for regionale nedlukninger, når landet kommer længere hen i genåbningen. 

"Det er i krisetider, man viser, hvilket stof man er gjort af. I har gjort det umulige. Vi er lige nu i gang med at lave regionale genåbninger, men vi har behov for lokale nedlukninger," udtaler statsministeren. 

Derefter understregede statsministeren, at selvom forårssolen skinner og vaccinationerne er undervejs, så venter der fortsat udfordringer forude. 

"Vi har masser af udfordringer foran os. Erfaringerne fra sidste sommer viser, hvor hurtigt det kan gå, når genåbningen kommer. Den øgede aktivitiet vil slå positivt igennem på beskæftigelsen. Men efter enhver krise er der en risiko for, at nogle kan ryge ud i langtidsledighed. Vi skal love at vi har et særligt fokus på de langtidsledige."

TILMELD NYHEDSBREV

Mest læste

Seneste kommentarer

Læs også

 • 25.06.21 Politik
  Her er de nye rejsevejledninger

  Udenrigsministeriet opdaterer ugentligt rejsevejledningerne for EU og Schengenlandene på baggrund af de seneste smittetal fra Statens Serum Institut. Nedenfor er et overblik over, hvad der er gældende fra lørdag den 26. juni kl. 16.

 • 18.06.21 Politik
  Ny politisk aftale: 850 millioner til udvikling af grønne brændstoffer

  CO2-neutrale løsninger inden for blandt andet den tunge transport er afgørende for at komme i mål med den grønne omstilling. Derfor afsætter regeringen og et bredt flertal i Folketinget nu 850 mio. kroner til udviklingen af Power-to-X-teknologier, der skal gøre det muligt i stor skala at omdanne grøn strøm til brint og andre bæredygtige brændstoffer, der kan bruges i skibe, fly, lastbiler og den tunge industri.

 • 15.06.21 Politik
  Regeringen sender 45 mio. kr. til det nordlige Syrien

  Som et led i arbejdet i Task Force Evakuering giver Danmark et humanitært bidrag på 45 mio. kr. til det nordlige Syrien.

 • 15.06.21 Politik
  Nyt fra Veganerpartiet: Vælger ny ledelse

  I weekenden afholdte Veganerpartiet landsmøde i Nyborg. Her blev den nye landsledelse valgt, og processen om at finde ny frontfigur for partiet sat i gang.

 • 11.06.21 Politik
  Skatteministerium lader svindelsager forælde

  Borgere og virksomheder kan med forsæt eller ved grov uagtsomhed afgive urigtige eller vildledende oplysninger til brug for skattekontrollen for at unddrage at betale skat eller afgifter. I så fald kan de straffes med bøde eller fængsel. Skatteministeriet har opgjort, at ca. hver 10. virksomhed bevidst angiver skat og moms forkert.