Foto: Shutterstock

Mette Frederiksen afslører stort ønske

Nu sætter statsministeren ord på.

Tirsdag har statsminister Mette Frederiksen (S) delt et af sine ønsker for Danmarks fremtid. Det sker i et opslag på Facebook. 

Heri sætter statsministeren ord på en af de ting, som regeringen arbejder for. 

"Danmark har en stærk tradition for at skabe en positiv forandring i verden. Det kan vi være stolte af," skriver Mette Frederiksen, inden hun fortsætter: 

"Og nu er vi klar til at tage et endnu større ansvar. For fred og sikkerhed i verden. Vi vil i Regeringen arbejde for, at Danmark får en plads i FN’s Sikkerhedsråd."

Danmark kan få direkte indflydelse

Opslaget kommer efter gårdsdagens pressemøde, hvor Venstres tidligere næstformand, Kristian Jensen (V), blev præsenteret som landets første politisk udpegede ambassadør. Den forhenværende udenrigsminister skal arbejde for at sikre landet en plads i netop FNs Sikkerhedsråd.  

"Det er en stor opgave – særligt for et lille land som Danmark. Men vi kan være med til at gøre en vigtig forskel. Her er alle gode kræfter nødvendige. Derfor er jeg også utrolig glad for, at Kristian Jensen har takket ja til at arbejde for, at det bliver muligt."

"Kristians store erfaring som udenrigsminister. Og hans kendskab til både dansk og international toppolitik gør ham til den helt rette," understreger Mette Frederiksen.

Hun fortæller videre:

"En plads i Sikkerhedsrådet betyder, at Danmark er med i FN’s kerne, når der træffes beslutninger om fred og sikkerhed i verden. Det giver os direkte indflydelse på håndteringen af konflikter, der har stor betydning for Danmarks og Europas tryghed."

"Hvis vi bliver medlem af FN’s sikkerhedsråd vil vi arbejde for at bekæmpe terror og forebygge konflikter, før de skaber flygtningestrømme. Og vi vil sætte fokus på klimakrisen og på at forbedre menneskerettigheder," afslutter Mette Frederiksen sit opslag. 

TILMELD NYHEDSBREV

Mest læste

Seneste kommentarer

Læs også

 • 25.06.21 Politik
  Her er de nye rejsevejledninger

  Udenrigsministeriet opdaterer ugentligt rejsevejledningerne for EU og Schengenlandene på baggrund af de seneste smittetal fra Statens Serum Institut. Nedenfor er et overblik over, hvad der er gældende fra lørdag den 26. juni kl. 16.

 • 18.06.21 Politik
  Ny politisk aftale: 850 millioner til udvikling af grønne brændstoffer

  CO2-neutrale løsninger inden for blandt andet den tunge transport er afgørende for at komme i mål med den grønne omstilling. Derfor afsætter regeringen og et bredt flertal i Folketinget nu 850 mio. kroner til udviklingen af Power-to-X-teknologier, der skal gøre det muligt i stor skala at omdanne grøn strøm til brint og andre bæredygtige brændstoffer, der kan bruges i skibe, fly, lastbiler og den tunge industri.

 • 15.06.21 Politik
  Regeringen sender 45 mio. kr. til det nordlige Syrien

  Som et led i arbejdet i Task Force Evakuering giver Danmark et humanitært bidrag på 45 mio. kr. til det nordlige Syrien.

 • 15.06.21 Politik
  Nyt fra Veganerpartiet: Vælger ny ledelse

  I weekenden afholdte Veganerpartiet landsmøde i Nyborg. Her blev den nye landsledelse valgt, og processen om at finde ny frontfigur for partiet sat i gang.

 • 11.06.21 Politik
  Skatteministerium lader svindelsager forælde

  Borgere og virksomheder kan med forsæt eller ved grov uagtsomhed afgive urigtige eller vildledende oplysninger til brug for skattekontrollen for at unddrage at betale skat eller afgifter. I så fald kan de straffes med bøde eller fængsel. Skatteministeriet har opgjort, at ca. hver 10. virksomhed bevidst angiver skat og moms forkert.