Foto: Shutterstock

Mette Frederiksen afslører: Utroligt glad for det

Nu løfter statsministeren sløret oven på mandagens lange forhandlinger.

I et nyt opslag på Facebook gør statsminister Mette Frederiksen (S) status over ,mandagens forhandlinger om mere genåbning af Danmark. 

"I nat indgik et bredt flertal i Folketinget endnu en aftale om mere genåbning," skriver Mette Frederiksen

"Vi er nu et sted, hvor næsten hele Danmark genåbner - selvfølgelig med de smitteforebyggende tiltag, der stadig er nødvendige."

Ifølge statsministeren glæder det hende. Hun har en helt klar holdning til, hvordan det lykkes Danmark at holde smitten under kontrol. 

"Jeg er utrolig glad for, at det er muligt. Det er det ikke mindst, fordi vi bruger coronapas, tester og hurtigt kan lukke ned lokalt. Vi har derfor god kontrol med smitten."

Stiger stadigvæk

Der er dog også en anden faktor, der spiller ind, understreger Mette Frederiksen. 

"Og så selvfølgelig fordi mere end halvanden million danskere nu har fået det første vigtige vaccinestik."

Danmark er dog ikke uden for fare endnu. Visse steder i landet stiger smitten stadigvæk. 

"Samtidig med at vi glæder os over, hvor godt det går i Danmark, skal vi huske, at smitten stadig er blandt os. Og nogle steder stiger den," skriver statsminister Mette Frederiksen, inden hun understreger: 

"Vi skal derfor fortsat passe rigtig godt på hinanden."

Afslutningsvis fortæller Mette Frederiksen, at hun senere tirsdag skal i Folketingssalen for at drøfte Rigsfællesskabet Det er en god årlig tradition blandt partierne på Christiansborg. 

TILMELD NYHEDSBREV

Mest læste

Seneste kommentarer

Læs også

 • 25.06.21 Politik
  Her er de nye rejsevejledninger

  Udenrigsministeriet opdaterer ugentligt rejsevejledningerne for EU og Schengenlandene på baggrund af de seneste smittetal fra Statens Serum Institut. Nedenfor er et overblik over, hvad der er gældende fra lørdag den 26. juni kl. 16.

 • 18.06.21 Politik
  Ny politisk aftale: 850 millioner til udvikling af grønne brændstoffer

  CO2-neutrale løsninger inden for blandt andet den tunge transport er afgørende for at komme i mål med den grønne omstilling. Derfor afsætter regeringen og et bredt flertal i Folketinget nu 850 mio. kroner til udviklingen af Power-to-X-teknologier, der skal gøre det muligt i stor skala at omdanne grøn strøm til brint og andre bæredygtige brændstoffer, der kan bruges i skibe, fly, lastbiler og den tunge industri.

 • 15.06.21 Politik
  Regeringen sender 45 mio. kr. til det nordlige Syrien

  Som et led i arbejdet i Task Force Evakuering giver Danmark et humanitært bidrag på 45 mio. kr. til det nordlige Syrien.

 • 15.06.21 Politik
  Nyt fra Veganerpartiet: Vælger ny ledelse

  I weekenden afholdte Veganerpartiet landsmøde i Nyborg. Her blev den nye landsledelse valgt, og processen om at finde ny frontfigur for partiet sat i gang.

 • 11.06.21 Politik
  Skatteministerium lader svindelsager forælde

  Borgere og virksomheder kan med forsæt eller ved grov uagtsomhed afgive urigtige eller vildledende oplysninger til brug for skattekontrollen for at unddrage at betale skat eller afgifter. I så fald kan de straffes med bøde eller fængsel. Skatteministeriet har opgjort, at ca. hver 10. virksomhed bevidst angiver skat og moms forkert.