Foto: Shutterstock

Mette Frederiksen afsløret: Inviterede kun rød blok til forhandlinger

Der skulle et par lækkede mails og et spørgsmål til, før statsministeren inviterede blå blok til forhandlinger om epidemiloven.

Det var klokken 11:28, at tre Venstre-politikere modtog en mail.

Det var en mail sendt fra regeringen.

Der stod skrevet i mailen, at Venstre - og andre partier fra blå blok - nu var blevet inviteret til forhandlingsmøde om den nye epidemilov. 

Det skriver B.T. 

Der gik 106 minutter

Det skyldes, at B.T. har kunnet stille Mette Frederiksen følgende spørgsmål.

"Hvorfor siger statsministeren, at hun gerne vil have alle partierne med, når regeringen i praksis kun inviterer rød blok til forhandlinger?"

Spørgsmålet kommer på baggrund af, at B.T. har set to lækkede mails, der bekræfter, at rød blok skulle til forhandlinger. 

Der gik herefter 106 minutter før, at mailen lå i Venstre-politikernes indbakke. 

"Da det kommer frem i pressen, får vi sjovt nok nærmest samtidig en invitation til forhandlingerne," lyder det fra De Konservatives Mai Mercado til B.T. 

Siger én ting - gør noget andet

Venstre ser også en sammenhæng mellem, at pressen får det at vide, og at de bliver inviteret. 

"Det er helt vildt, at man først inddrager hele Folketinget, efter at man bliver afsløret," siger Martin Geertsen til B.T. 

Martin Geertsen uddyber ved at sige, at statsministeren siger én ting udadtil, men at regeringen derefter gør det stik modsatte bag lukkede døre. 

Mette Frederiksen har ellers tidligere sagt, at man ville starte processen forfra - denne gang med inddragelse af alle Folketingets partier. Det skulle sikre en demokratisk forankring. 

Det skete dog ikke. 

Sundhedsminister Magnus Heunicke kunne efter onsdagens debat dog forsikre om, at der endnu ikke er indgået nogen stemmeaftale mellem nogen partier.

TILMELD NYHEDSBREV

Mest læste

Seneste kommentarer

Læs også

 • 25.06.21 Politik
  Her er de nye rejsevejledninger

  Udenrigsministeriet opdaterer ugentligt rejsevejledningerne for EU og Schengenlandene på baggrund af de seneste smittetal fra Statens Serum Institut. Nedenfor er et overblik over, hvad der er gældende fra lørdag den 26. juni kl. 16.

 • 18.06.21 Politik
  Ny politisk aftale: 850 millioner til udvikling af grønne brændstoffer

  CO2-neutrale løsninger inden for blandt andet den tunge transport er afgørende for at komme i mål med den grønne omstilling. Derfor afsætter regeringen og et bredt flertal i Folketinget nu 850 mio. kroner til udviklingen af Power-to-X-teknologier, der skal gøre det muligt i stor skala at omdanne grøn strøm til brint og andre bæredygtige brændstoffer, der kan bruges i skibe, fly, lastbiler og den tunge industri.

 • 15.06.21 Politik
  Regeringen sender 45 mio. kr. til det nordlige Syrien

  Som et led i arbejdet i Task Force Evakuering giver Danmark et humanitært bidrag på 45 mio. kr. til det nordlige Syrien.

 • 15.06.21 Politik
  Nyt fra Veganerpartiet: Vælger ny ledelse

  I weekenden afholdte Veganerpartiet landsmøde i Nyborg. Her blev den nye landsledelse valgt, og processen om at finde ny frontfigur for partiet sat i gang.

 • 11.06.21 Politik
  Skatteministerium lader svindelsager forælde

  Borgere og virksomheder kan med forsæt eller ved grov uagtsomhed afgive urigtige eller vildledende oplysninger til brug for skattekontrollen for at unddrage at betale skat eller afgifter. I så fald kan de straffes med bøde eller fængsel. Skatteministeriet har opgjort, at ca. hver 10. virksomhed bevidst angiver skat og moms forkert.