Foto: Shutterstock

Mette Frederiksen erkender: Sexisme er et problem i dansk politik

I de seneste år har der i dansk politik været flere sager, der har omhandlet sexisme. Ifølge statsminister Mette Frederiksen er det ikke et 'meget stort problem', men det er et problem.

På et pressemøde onsdag slog statsminister Mette Frederiksen fast, at der er et problem med sexisme i dansk politik, og at der skal gøres noget ved det.

Her gav hun udtryk for, at der både på Christiansborg og i de politiske partier er problemer, som der skal gøres noget ved. 

Hun slog dog også fast, at hun ikke mener, at det er et stort problem, men ikke desto mindre er det et problem. Derfor slog hun også fast, at Socialdemokratiet har besluttet, at de vil stramme op for de regler, der gælder på nuværende tidspunkt. 

"Det er ikke et meget stort problem, men det er der," sagde statsminister Mette Frederiksen. 

Som formand for Socialdemokratiet har hun ifølge TV2 sendt et brev til de kvinder, der har anklaget tidligere overborgmester i København Frank Jensen for at have seksuelt krænket dem. 

Til trods for, at han mødte massiv kritik, besluttede statsministerens partikammerat først at blive i sin daværende stilling som overborgmester i København. Dagen efter endte han dog alligevel med at trække sig fra posten. 

I de breve, som Mette Frederiksen har sendt, har hun kaldt adfærden for 'seksuelt krænkende'. Ritzau skriver desuden, at et advokatfirma har undersøgt adfærden, som flere gange er blevet beskrevet i medierne. 

På pressemødet udtalte Mette Frederiksen også, at man som leder altid bærer et ansvar, men at hun heldigvis ikke bærer et ansvar i de konkrete sager, da hun ikke har været involveret i dem. Alligevel tager hun et ansvar på sig, og har igangsat en række initiativer, fortalte hun. 

Derudover understregede hun, at hver gang et menneske oplever at blive krænket, er det éngang for meget, at det sker.

"Hver eneste gang, der er et menneske, der oplever krænkelser eller opmærksomhed, man ikke har bedt om, om det er sexchikane eller nedværdigende tale, så er det ét mennesker for meget, der oplever det," sagde Mette Frederiksen.

TILMELD NYHEDSBREV

Mest læste

Seneste kommentarer

Læs også

 • 25.06.21 Politik
  Her er de nye rejsevejledninger

  Udenrigsministeriet opdaterer ugentligt rejsevejledningerne for EU og Schengenlandene på baggrund af de seneste smittetal fra Statens Serum Institut. Nedenfor er et overblik over, hvad der er gældende fra lørdag den 26. juni kl. 16.

 • 18.06.21 Politik
  Ny politisk aftale: 850 millioner til udvikling af grønne brændstoffer

  CO2-neutrale løsninger inden for blandt andet den tunge transport er afgørende for at komme i mål med den grønne omstilling. Derfor afsætter regeringen og et bredt flertal i Folketinget nu 850 mio. kroner til udviklingen af Power-to-X-teknologier, der skal gøre det muligt i stor skala at omdanne grøn strøm til brint og andre bæredygtige brændstoffer, der kan bruges i skibe, fly, lastbiler og den tunge industri.

 • 15.06.21 Politik
  Regeringen sender 45 mio. kr. til det nordlige Syrien

  Som et led i arbejdet i Task Force Evakuering giver Danmark et humanitært bidrag på 45 mio. kr. til det nordlige Syrien.

 • 15.06.21 Politik
  Nyt fra Veganerpartiet: Vælger ny ledelse

  I weekenden afholdte Veganerpartiet landsmøde i Nyborg. Her blev den nye landsledelse valgt, og processen om at finde ny frontfigur for partiet sat i gang.

 • 11.06.21 Politik
  Skatteministerium lader svindelsager forælde

  Borgere og virksomheder kan med forsæt eller ved grov uagtsomhed afgive urigtige eller vildledende oplysninger til brug for skattekontrollen for at unddrage at betale skat eller afgifter. I så fald kan de straffes med bøde eller fængsel. Skatteministeriet har opgjort, at ca. hver 10. virksomhed bevidst angiver skat og moms forkert.