Foto: Shutterstock

Mette Frederiksen indkalder partier til møde om genåbning

Statsminister Mette Frederiksen har indkaldt partiformændene fra de andre partier til en drøftelse om yderligere genåbning af Danmark.

I dag er det den 1. marts, og det betyder også, at der er en helt branche, der kan få lov til at åbne op igen.

Detailhandlen får lov til at vende tilbage, og dermed bliver det igen muligt at handle i diverse butikker i Danmark.

Der er dog fortsat meget, der stadig er lukket ned, og danskerne savner blandt andet de liberale erhverv, hvor bl.a. frisører har været lukket ned siden jul.

Det kan dog være, at der ikke er længe til, at en ny genåbning står for døren, da Mette Frederiksen har indkaldt partiformændene fra de andre partier i folketinget til en drøftelse om genåbning af landet.

Møde i dag

Dette møde finder sted i dag den 1. marts, sådan lyder det i en pressemeddelelse fra statsministeriet.

Statsminister Mette Frederiksen har inviteret partilederne til bilaterale drøftelser om den videre genåbning af samfundet, udrulningen af vacciner og den langsigtede strategi for håndteringen af pandemien. Sådan lyder det indledningsvist i pressemeddelelsen.

”Takket være danskernes indsats, der igen har banket smitten ned, er vi nu et sted i epidemien, hvor vi er i gang med en gradvis og også tiltrængt udfasning af restriktionerne, der fortsætter mandag,” fortæller Mette Frederiksen og fortsætter:

“Vi har også brug for en samlet genåbningsplan, hvor vi i takt med en øget brug af test, og at stadig flere bliver vaccinerede, kan udfase flere af restriktionerne – selvfølgelig med det mål, at Danmark er fuldt og helt åbent så hurtigt, som det er sundhedsmæssigt forsvarligt.”

“Jeg glæder mig til at høre partiernes bud på, hvordan vi bedst griber det arbejde an.” lyder det slutteligt fra statsministeren.

Statsministeriet nævner dog ikke noget ud om, hvornår mødet finder sted i løbet af dagen, og hvor mange møder der er påtænkt at afholde.

TILMELD NYHEDSBREV

Mest læste

Seneste kommentarer

Læs også

 • 25.06.21 Politik
  Her er de nye rejsevejledninger

  Udenrigsministeriet opdaterer ugentligt rejsevejledningerne for EU og Schengenlandene på baggrund af de seneste smittetal fra Statens Serum Institut. Nedenfor er et overblik over, hvad der er gældende fra lørdag den 26. juni kl. 16.

 • 18.06.21 Politik
  Ny politisk aftale: 850 millioner til udvikling af grønne brændstoffer

  CO2-neutrale løsninger inden for blandt andet den tunge transport er afgørende for at komme i mål med den grønne omstilling. Derfor afsætter regeringen og et bredt flertal i Folketinget nu 850 mio. kroner til udviklingen af Power-to-X-teknologier, der skal gøre det muligt i stor skala at omdanne grøn strøm til brint og andre bæredygtige brændstoffer, der kan bruges i skibe, fly, lastbiler og den tunge industri.

 • 15.06.21 Politik
  Regeringen sender 45 mio. kr. til det nordlige Syrien

  Som et led i arbejdet i Task Force Evakuering giver Danmark et humanitært bidrag på 45 mio. kr. til det nordlige Syrien.

 • 15.06.21 Politik
  Nyt fra Veganerpartiet: Vælger ny ledelse

  I weekenden afholdte Veganerpartiet landsmøde i Nyborg. Her blev den nye landsledelse valgt, og processen om at finde ny frontfigur for partiet sat i gang.

 • 11.06.21 Politik
  Skatteministerium lader svindelsager forælde

  Borgere og virksomheder kan med forsæt eller ved grov uagtsomhed afgive urigtige eller vildledende oplysninger til brug for skattekontrollen for at unddrage at betale skat eller afgifter. I så fald kan de straffes med bøde eller fængsel. Skatteministeriet har opgjort, at ca. hver 10. virksomhed bevidst angiver skat og moms forkert.