Foto: Shutterstock

Mette Frederiksen kommer med sit bud: Her vil mundbind være fortid

Mette Frederiksen (S) og Jakob Ellemann-Jensen (V) stillede onsdag op til et live-interview, hvor man blandt andet fik førstnævntes bud på, hvornår man i Danmark kan forvente, at man ikke længere behøver at bruge mundbind.

I Danmark endte det som bekendt med, at man valgte at indføre et lovpligtigt brug af mundbind. I takt med, at man får mere og mere under kontrol, vil man også kunne vinke farvel til mundbindet. Det kan sågar være, at det kan høre til fortiden, herunder i supermarkeder, når sommeren er forbi. 

Det er i hvert fald Mette Frederiksens bud, hvilket hun kom med, da hun stillede op til interview onsdag aften. Interviewet blev sendt på TV 2, og Mette Frederiksen blev under interviewet bedt om at svare "ja" eller "nej" til en række spørgsmål.

Hun blev blandt andet spurgt, om hun regner med, at man i Danmark stadig kommer til at gøre brug af mundbind i supermarkederne, når man runder 1. september. Det blev herefter Mette Frederiksens tur til at få ordet, og hun svarede altså nej til spørgsmålet. 

Holdningen deles af Venstre-formand Jakob Ellemann-Jensen, som heller ikke regner med, at man til den tid har krav om brugen af mundbind. 

Brugen af mundbind var dog ikke det eneste, de havde oppe at vende. Der blev nemlig også spurgt ind til blandt andet større private sammenkomster og rejser. 

"Ville du booke en flybillet til Mallorca i slutningen af juni," lød spørgsmålet fra den ene af TV 2's værter til Mette Frederiksen.

Mette Fredeiksen sagde nej til det ovennævnte spørgsmål, men hendes nej blev dog efterfulgt af et "måske hvis du har en god rejseforsikring. Men ikke, hvis du er bange for at tabe penge på det."

De var enige angående mundbind, men skilles deres veje. Venstre-formanden lagde nemlig ikke skjul på, at han gerne kastede sig ud i at booke en billet. 

De blev herefter spurgt, om de forventede, at man ville kunne holde et bryllup med 80 gæster i juli. Dette spørgsmål besvarede de begge med et ja. 

Mette Frederiksen kunne slutteligt fortælle, at hun også regner med, at man kan åbne op for nattelivet inden nytår.

TILMELD NYHEDSBREV

Mest læste

Seneste kommentarer

Læs også

 • 25.06.21 Politik
  Her er de nye rejsevejledninger

  Udenrigsministeriet opdaterer ugentligt rejsevejledningerne for EU og Schengenlandene på baggrund af de seneste smittetal fra Statens Serum Institut. Nedenfor er et overblik over, hvad der er gældende fra lørdag den 26. juni kl. 16.

 • 18.06.21 Politik
  Ny politisk aftale: 850 millioner til udvikling af grønne brændstoffer

  CO2-neutrale løsninger inden for blandt andet den tunge transport er afgørende for at komme i mål med den grønne omstilling. Derfor afsætter regeringen og et bredt flertal i Folketinget nu 850 mio. kroner til udviklingen af Power-to-X-teknologier, der skal gøre det muligt i stor skala at omdanne grøn strøm til brint og andre bæredygtige brændstoffer, der kan bruges i skibe, fly, lastbiler og den tunge industri.

 • 15.06.21 Politik
  Regeringen sender 45 mio. kr. til det nordlige Syrien

  Som et led i arbejdet i Task Force Evakuering giver Danmark et humanitært bidrag på 45 mio. kr. til det nordlige Syrien.

 • 15.06.21 Politik
  Nyt fra Veganerpartiet: Vælger ny ledelse

  I weekenden afholdte Veganerpartiet landsmøde i Nyborg. Her blev den nye landsledelse valgt, og processen om at finde ny frontfigur for partiet sat i gang.

 • 11.06.21 Politik
  Skatteministerium lader svindelsager forælde

  Borgere og virksomheder kan med forsæt eller ved grov uagtsomhed afgive urigtige eller vildledende oplysninger til brug for skattekontrollen for at unddrage at betale skat eller afgifter. I så fald kan de straffes med bøde eller fængsel. Skatteministeriet har opgjort, at ca. hver 10. virksomhed bevidst angiver skat og moms forkert.