Foto: Shutterstock

Mette Frederiksen med ny corona-udmelding: "Der er en risiko for.."

Nu udtaler Mette Frederiksen sig om den aktuelle corona-situation.

Danmark er fortsat lukket ned. Indtil videre udløber restriktionerne 7. januar, men statsminister Mette Frederiksen (S) har dog allerede ved flere lejligheder indikeret, at det er en mulighed, at restriktionerne forlænges i et eller andet omfang. 

Det skyldes, at der lige nu er stor usikkerhed på grund af dels den meres smitsomme britiske variant af coronavirus og den for nyligt opdagede sydafrikanske variant, der allerede er blevet konstateret et smittetilfælde af inden for landets grænser. 

Lyspunktet er dog vaccinernen. Siden 27. december, hvor vaccinationerne gik i gang, har mange udsatte danskere fået stikket. Nu er der dog en sten i skoen. Danmark får nemlig ikke leveret lige så mange vacciner, som Sundhedsmyndighederne havde planlagt. 

Nu har statsminister Mette Frederiksen endnu en frygt i forhold til vaccinerne, det oplyser hun til DR.

Det hjælper ikke

Statsministeren frygter nemlig, at flere forsinkelser vil forsinke vaccinationen af borgerne. Det fortæller hun til DR

"Det hjælper i mine øjne ikke, at Pfizer så siger, at der kommer flere vacciner i løbet af første kvartal. Det er nu og her, vi har brug for vaccinerne, og vi tåler ingen forsinkelser," understreger statsministeren. Hun tilføjer, at det kan føre til flere og dødsfald og en længere nedlukning, hvis vaccinationerne forsinkes igen. 

"Der er en risiko for, at vi vil være tvunget til at lukke mere af samfundsaktiviteten ned længere, end vi havde håbet på," slår statsminister Mette Frederiksen fast. 

Lige nu venter endnu en vaccine på godkendelse fra EU. Den er fremstillet af AstaZeneca og Oxford University. Vaccinen benyttes lige nu i England, men det bliver først i næste uge, at det står klart om den også kan benyttes af EU-landene. 

TILMELD NYHEDSBREV

Mest læste

Seneste kommentarer

Læs også

 • 27.01.21 Politik
  Danmark skal lede ny global IEA-kommission for social retfærdig grøn energiomstilling

  Klima-, energi- og forsyningsminister Dan Jørgensen er udnævnt som formand for Det Internationale Energiagenturs nye globale energikommission. Statsminister Mette Frederiksen er protektor for kommissionen, der skal være med til at sikre en social retfærdig omstilling til ren energi i verden.

 • 26.01.21 Politik
  Ny politisk aftale om social kontrol

  Regeringen, Radikale Venstre, Socialistisk Folkeparti, Enhedslisten og Alternativet udmønter 40 millioner kroner afsat på finansloven til indsats mod social kontrol i etniske minoritetsmiljøer. Pengene skal blandt andet gå til etablering af nye exit-boliger til personer, der bryder med deres familie som følge af social kontrol.

 • 22.01.21 Politik
  Danmark får ledende rolle frem mod FN`s topmøde om energi

  Danmark har fået en helt central rolle ved FNs generalforsamling til september. For første gang i 40 år har et FN-topmøde ’energi’ som hovedtema, og Danmark er blevet valgt som ’Global Theme Champion’ for netop energiområdet, når stats- og regeringsledere samles til et topmøde i New York om verdensmål 7 – bæredygtig energi til alle.

 • 15.01.21 Politik
  Skatteministeren skærper indsatsen mod organiseret svindel

  Skatteminister Morten Bødskov har netop fremsat et lovforslag, der skal give Skattestyrelsen stærkere værktøjer til at bekæmpe organiseret svindel.

 • 12.01.21 Politik
  Udviklingsministeren ude med ny udviklingspolitisk strategi

  Arbejdet med ny udviklingspolitisk strategi bliver nu igangsat. Den nye strategi skal efterfølge den nuværende ”Verden 2030”, som udløber i 2021.