Foto: Shutterstock

Mette Frederiksen med ny corona-udmelding: "Der er en risiko for.."

Nu udtaler Mette Frederiksen sig om den aktuelle corona-situation.

Danmark er fortsat lukket ned. Indtil videre udløber restriktionerne 7. januar, men statsminister Mette Frederiksen (S) har dog allerede ved flere lejligheder indikeret, at det er en mulighed, at restriktionerne forlænges i et eller andet omfang. 

Det skyldes, at der lige nu er stor usikkerhed på grund af dels den meres smitsomme britiske variant af coronavirus og den for nyligt opdagede sydafrikanske variant, der allerede er blevet konstateret et smittetilfælde af inden for landets grænser. 

Lyspunktet er dog vaccinernen. Siden 27. december, hvor vaccinationerne gik i gang, har mange udsatte danskere fået stikket. Nu er der dog en sten i skoen. Danmark får nemlig ikke leveret lige så mange vacciner, som Sundhedsmyndighederne havde planlagt. 

Nu har statsminister Mette Frederiksen endnu en frygt i forhold til vaccinerne, det oplyser hun til DR.

Det hjælper ikke

Statsministeren frygter nemlig, at flere forsinkelser vil forsinke vaccinationen af borgerne. Det fortæller hun til DR

"Det hjælper i mine øjne ikke, at Pfizer så siger, at der kommer flere vacciner i løbet af første kvartal. Det er nu og her, vi har brug for vaccinerne, og vi tåler ingen forsinkelser," understreger statsministeren. Hun tilføjer, at det kan føre til flere og dødsfald og en længere nedlukning, hvis vaccinationerne forsinkes igen. 

"Der er en risiko for, at vi vil være tvunget til at lukke mere af samfundsaktiviteten ned længere, end vi havde håbet på," slår statsminister Mette Frederiksen fast. 

Lige nu venter endnu en vaccine på godkendelse fra EU. Den er fremstillet af AstaZeneca og Oxford University. Vaccinen benyttes lige nu i England, men det bliver først i næste uge, at det står klart om den også kan benyttes af EU-landene. 

TILMELD NYHEDSBREV

Mest læste

Seneste kommentarer

Læs også

 • 25.06.21 Politik
  Her er de nye rejsevejledninger

  Udenrigsministeriet opdaterer ugentligt rejsevejledningerne for EU og Schengenlandene på baggrund af de seneste smittetal fra Statens Serum Institut. Nedenfor er et overblik over, hvad der er gældende fra lørdag den 26. juni kl. 16.

 • 18.06.21 Politik
  Ny politisk aftale: 850 millioner til udvikling af grønne brændstoffer

  CO2-neutrale løsninger inden for blandt andet den tunge transport er afgørende for at komme i mål med den grønne omstilling. Derfor afsætter regeringen og et bredt flertal i Folketinget nu 850 mio. kroner til udviklingen af Power-to-X-teknologier, der skal gøre det muligt i stor skala at omdanne grøn strøm til brint og andre bæredygtige brændstoffer, der kan bruges i skibe, fly, lastbiler og den tunge industri.

 • 15.06.21 Politik
  Regeringen sender 45 mio. kr. til det nordlige Syrien

  Som et led i arbejdet i Task Force Evakuering giver Danmark et humanitært bidrag på 45 mio. kr. til det nordlige Syrien.

 • 15.06.21 Politik
  Nyt fra Veganerpartiet: Vælger ny ledelse

  I weekenden afholdte Veganerpartiet landsmøde i Nyborg. Her blev den nye landsledelse valgt, og processen om at finde ny frontfigur for partiet sat i gang.

 • 11.06.21 Politik
  Skatteministerium lader svindelsager forælde

  Borgere og virksomheder kan med forsæt eller ved grov uagtsomhed afgive urigtige eller vildledende oplysninger til brug for skattekontrollen for at unddrage at betale skat eller afgifter. I så fald kan de straffes med bøde eller fængsel. Skatteministeriet har opgjort, at ca. hver 10. virksomhed bevidst angiver skat og moms forkert.