Foto: Shutterstock

Mette Frederiksen med ny dyster melding: To ting bliver afgørende

Vi går en barsk tid i møde, advarer statsministeren.

Oven på gårdsdagens pressemøde, hvor statsminister Mette Frederiksen (S) og resten af regeringstoppen forlængede de fornuværende gældende restriktioner i hele landet, så har netop statsministeren delt et opslag på sin egen Facebook-side, hvor hun sætter flere ord på den aktuelle coronasituation i landet. 

"Situationen er nu mere alvorlig ift. indlæggelser, dødsfald og smitte, end den var i foråret. De fleste af jer kan nok huske den røde kurve, som vi frygtede i foråret. Hvis ikke vi slår smitten ned nu, så kan den blive virkelighed," skriver statsminister Mette Frederiksen (S), inden hun tilføjer:

"Vi går nogle barske uger og måneder i møde. Vores alles ansvarlighed. Vores tålmodighed og vilje er afgørende for, at vores sundhedsvæsen og vores sårbare kommer igennem."

Statsministeren understreger dog, at der også er lys i mørket. Særligt et lys i øjeblikket. 

"Vaccinen er et lyspunkt. Vores håb om en mere almindelig hverdag i 2021. Men det er ikke en redning her og nu. Desværre."

Sætte ord på nytårsaften

I opslaget opfordrer Mette Frederiksen til, at befolkningen holder ved og overholder de retningslinjer, som sundhedsmyndighderne har udstukket. 

"Vores stærkeste våben mod corona er fortsat at holde afstand. Se færre mennesker. Undgå smitte. De ofre, vi lider i vores sociale liv i den kommende tid, redder menneskeliv. Så enkelt er det."

Om et øjeblik venter nytårsaften dog. Denne sædvanligvis festlige aften bør i år ikke fejres, som normalt. 

"Det gælder desværre også for nytårsaften. Det er sundhedsmyndighedernes anbefaling, at vi kun ses med vores husstand og eventuelt nogle få af vores allernærmeste. Vi kan ikke risikere, at vi sætter det hele over styr for én festlig aften," understreger Mette Frederiksen.

Afslutningsvis skriver statsministeren. 

"Vi har før vist, at vi kan. Derfor ved vi, at det kan lade sig gøre igen. Det skal vi nu bevise. Pas rigtig godt på hinanden," afslutter statsminister Mette Frederiksen.

TILMELD NYHEDSBREV

Mest læste

Seneste kommentarer

Læs også

 • 25.06.21 Politik
  Her er de nye rejsevejledninger

  Udenrigsministeriet opdaterer ugentligt rejsevejledningerne for EU og Schengenlandene på baggrund af de seneste smittetal fra Statens Serum Institut. Nedenfor er et overblik over, hvad der er gældende fra lørdag den 26. juni kl. 16.

 • 18.06.21 Politik
  Ny politisk aftale: 850 millioner til udvikling af grønne brændstoffer

  CO2-neutrale løsninger inden for blandt andet den tunge transport er afgørende for at komme i mål med den grønne omstilling. Derfor afsætter regeringen og et bredt flertal i Folketinget nu 850 mio. kroner til udviklingen af Power-to-X-teknologier, der skal gøre det muligt i stor skala at omdanne grøn strøm til brint og andre bæredygtige brændstoffer, der kan bruges i skibe, fly, lastbiler og den tunge industri.

 • 15.06.21 Politik
  Regeringen sender 45 mio. kr. til det nordlige Syrien

  Som et led i arbejdet i Task Force Evakuering giver Danmark et humanitært bidrag på 45 mio. kr. til det nordlige Syrien.

 • 15.06.21 Politik
  Nyt fra Veganerpartiet: Vælger ny ledelse

  I weekenden afholdte Veganerpartiet landsmøde i Nyborg. Her blev den nye landsledelse valgt, og processen om at finde ny frontfigur for partiet sat i gang.

 • 11.06.21 Politik
  Skatteministerium lader svindelsager forælde

  Borgere og virksomheder kan med forsæt eller ved grov uagtsomhed afgive urigtige eller vildledende oplysninger til brug for skattekontrollen for at unddrage at betale skat eller afgifter. I så fald kan de straffes med bøde eller fængsel. Skatteministeriet har opgjort, at ca. hver 10. virksomhed bevidst angiver skat og moms forkert.