Foto: Shutterstock

Mette Frederiksen med ny melding til danskerne

Nu er der nyt fra statsministeren. Denne gang i form af et essay i Berlingske.

Nu kommer statsminister Mette Frederiksen (S) med en ny udmelding til danskerne. 

Det sker i et essay, som statsministeren har skrevet til Berlingske. Avisen har den seneste tid udgivet en serie historier under navnet 'Danmark åbner. Men til hvad?'. Essayet fra Mette Frederiksen er en del af denne serie. 

Mette Frederiksen skriver i essayet, at hun ikke deler sortsynet om det år, der er gået. 

"Mange skriver en klagesang om året, der er gået. Jeg deler ikke sortsynet," skriver statsminister Mette Frederiksen, inden hun tilføjer: 

"Jeg er smerteligt bevidst om omkostningerne, menneskeligt og økonomisk. Men jeg ved, det kunne have været meget værre."

Modstandskraft

Videre i essayet fortælle Mette Frederiksen, at hun tror på landets modstandskraft.

"Jeg har grundlæggende en meget stor tiltro til Danmarks modstandskraft," skriver Mette Frederiksen, inden hun tilføjer:

"Pessimismen kan et land, der eftertragter udvikling, ikke bruge til noget. Det er heldigvis heller ikke den, der dominerer hverdagslivet i vores land."

Torsdag sidder statsministeren i forhandlinger med lederne af folketingets andre partier. Her forhandles der om yderligere genåbning af landet. Det sker dagen efter, at Sundhedsstyrelsen og Lægemiddelstyrelsen på et fælles pressemøde fortalte, at Danmark dropper brugen af coronavaccinen fra AstraZeneca. 

TILMELD NYHEDSBREV

Mest læste

Seneste kommentarer

Læs også

 • 25.06.21 Politik
  Her er de nye rejsevejledninger

  Udenrigsministeriet opdaterer ugentligt rejsevejledningerne for EU og Schengenlandene på baggrund af de seneste smittetal fra Statens Serum Institut. Nedenfor er et overblik over, hvad der er gældende fra lørdag den 26. juni kl. 16.

 • 18.06.21 Politik
  Ny politisk aftale: 850 millioner til udvikling af grønne brændstoffer

  CO2-neutrale løsninger inden for blandt andet den tunge transport er afgørende for at komme i mål med den grønne omstilling. Derfor afsætter regeringen og et bredt flertal i Folketinget nu 850 mio. kroner til udviklingen af Power-to-X-teknologier, der skal gøre det muligt i stor skala at omdanne grøn strøm til brint og andre bæredygtige brændstoffer, der kan bruges i skibe, fly, lastbiler og den tunge industri.

 • 15.06.21 Politik
  Regeringen sender 45 mio. kr. til det nordlige Syrien

  Som et led i arbejdet i Task Force Evakuering giver Danmark et humanitært bidrag på 45 mio. kr. til det nordlige Syrien.

 • 15.06.21 Politik
  Nyt fra Veganerpartiet: Vælger ny ledelse

  I weekenden afholdte Veganerpartiet landsmøde i Nyborg. Her blev den nye landsledelse valgt, og processen om at finde ny frontfigur for partiet sat i gang.

 • 11.06.21 Politik
  Skatteministerium lader svindelsager forælde

  Borgere og virksomheder kan med forsæt eller ved grov uagtsomhed afgive urigtige eller vildledende oplysninger til brug for skattekontrollen for at unddrage at betale skat eller afgifter. I så fald kan de straffes med bøde eller fængsel. Skatteministeriet har opgjort, at ca. hver 10. virksomhed bevidst angiver skat og moms forkert.