Foto: Shutterstock

Mette Frederiksen med nyt corona-budskab til befolkningen

Lige nu bliver danskernes udholdenhed testet. Det ved statsministeren.

"Pandemien tester vores udholdenhed. Den tester vores tålmodighed. Desværre tester den også i stigende grad vores sammenhold."

Sådan indleder statsminister Mette Frederiksen (S) et opslag, som hun har lagt på sin Facebook. Opslaget kom i går efter, at statsministeren stod i spidsen for et stort pressemøde, hvor medlemmer af regeringen og deltagere fra sundhedsmyndighederne gjorde rede for den forestående genåbning af en del af landet. 

Heri italesætter Mette Frederik det faktum, at nogen ønskede mere af Danmark skulle åbnes hurtigere. 

"Nogle ønsker, at vi åbner mere. Andre synes, det går for hurtigt. Vi skal finde en svær balance, hvor vi holder epidemien under kontrol. Og samtidig holder mest muligt af vores samfund i gang. Af hensyn til trivsel og økonomi."

Hun mener dog, at regeringen indtil videre har lagt snittet rigtigt.

"Som statsminister er det min vurdering, at det er svært at gå meget længere, end det myndighederne og mange eksperter finder forsvarligt."

Flere vil blive indlagt 

Den øgede aktivitet i samfundet, som følger med den nye genåbning, vil resultere i flere smittede og indlagte, siger statsminister Mette Frederiksen. 

"Med det, vi gør nu, er det eksperternes skøn, at der i midten af april kan være cirka 870 indlagte med covid på de danske sygehuse. Og der er fortsat mange mennesker i risikogruppen, som endnu ikke er blevet vaccineret."

Hun ser frem mod sommeren, hvor vejret er med befolkningen i kampen mod corona. 

"Det er i nu 12 måneder lykkedes os at finde den svære balance. I hvert fald nogenlunde. Derfor tror jeg på, at vi kan gøre det igen i de sidste få måneder frem mod sommer."

"Det er mit håb – og også min tro – at når corona tester os. Ikke bare vores udholdenhed og vores tålmodighed. Men også vores sammenhold. Så vil vi bestå testen," afslutter Mette Frederiksen sit opslag. 

TILMELD NYHEDSBREV

Mest læste

Seneste kommentarer

Læs også

 • 25.06.21 Politik
  Her er de nye rejsevejledninger

  Udenrigsministeriet opdaterer ugentligt rejsevejledningerne for EU og Schengenlandene på baggrund af de seneste smittetal fra Statens Serum Institut. Nedenfor er et overblik over, hvad der er gældende fra lørdag den 26. juni kl. 16.

 • 18.06.21 Politik
  Ny politisk aftale: 850 millioner til udvikling af grønne brændstoffer

  CO2-neutrale løsninger inden for blandt andet den tunge transport er afgørende for at komme i mål med den grønne omstilling. Derfor afsætter regeringen og et bredt flertal i Folketinget nu 850 mio. kroner til udviklingen af Power-to-X-teknologier, der skal gøre det muligt i stor skala at omdanne grøn strøm til brint og andre bæredygtige brændstoffer, der kan bruges i skibe, fly, lastbiler og den tunge industri.

 • 15.06.21 Politik
  Regeringen sender 45 mio. kr. til det nordlige Syrien

  Som et led i arbejdet i Task Force Evakuering giver Danmark et humanitært bidrag på 45 mio. kr. til det nordlige Syrien.

 • 15.06.21 Politik
  Nyt fra Veganerpartiet: Vælger ny ledelse

  I weekenden afholdte Veganerpartiet landsmøde i Nyborg. Her blev den nye landsledelse valgt, og processen om at finde ny frontfigur for partiet sat i gang.

 • 11.06.21 Politik
  Skatteministerium lader svindelsager forælde

  Borgere og virksomheder kan med forsæt eller ved grov uagtsomhed afgive urigtige eller vildledende oplysninger til brug for skattekontrollen for at unddrage at betale skat eller afgifter. I så fald kan de straffes med bøde eller fængsel. Skatteministeriet har opgjort, at ca. hver 10. virksomhed bevidst angiver skat og moms forkert.