Foto: Shutterstock

Mette Frederiksen melder ud: Derfor har jeg ikke fået vaccinen

Statsminister Mette Frederiksen besvarede spørgsmål i kommentarfeltet på et Facebook-opslag i går, hvor hun blandt andet fortalte, hvorfor hun ikke har fået covid-19-vaccinen.

Denne søndag formiddag er de første danskere blevet vaccineret mod coronavirus. Det er en “historisk dag", skriver Mette Frederiksen på Facebook, hvor hun også har delt et billede.

“Jeg var med, da Jytte Frederiksen blev vaccineret. Virtuelt selvfølgelig. Humøret var højt. Både hos Jytte og det dygtige sundhedspersonale. Et øjeblik fyldt med håb, lettelse og glæde. Efter et langt og hårdt år, hvor vi har stået sammen om at kæmpe mod corona, kan vi nu ane lyset,” skriver hun i opslaget.

Ifølge Mette Frederiksen er der flere, der spørger, hvorfor hun ikke selv har fået vaccinen i dag. 

“Flere af jer spørger, hvorfor jeg ikke selv har fået vaccinen i dag. Det vil jeg gerne svare på,” starter hun og uddyber: “I Danmark har vi valgt, at det er borgere i risikogruppen samt frontpersonale på f.eks. plejehjem eller sygehus, der får vaccinen først. Det har vi valgt for at forbygge alvorlige sygdomsforløb og dødsfald. Da jeg ikke er i risikogruppen og selvsagt heller ikke frontpersonale - så må jeg pænt vente, til det bliver min tur.”

Hun understreger, at hun glæder sig til, at det bliver hendes tur.

“Jeg glæder mig til at blive vaccineret. Jeg har ingen forbehold. Ej heller tvivl. Jeg stoler på videnskaben og myndighederne, og jeg priser mig lykkelig over, at vi i dag er begyndt at vaccinere.”

Første skridt mod en normal hverdag

Et af de steder, hvor vaccinen er blevet tilbudt borgerne, er på Omsorgscentret Kærbo i Ishøj. Siden epidemien buldrede over Danmark i det tidlige forår, har Ishøj været den hårdest ramte kommune med det højeste smittetal i forhold til befolkningstallet. Det skriver kommunen i en pressemeddelelse.

Derfor glæder det også Ole Bjørstorp, borgmester i Ishøj Kommune, at de var blandt de første i landet. 

“Det er en historisk dag og lidt af et julemirakel. I dag har vi netop taget det første, lille skridt væk fra en hverdag med restriktioner og begrænsninger og hen imod en nogenlunde normal hverdag, hvor vi igen kan være sammen med vores kære,” udtaler han.

TILMELD NYHEDSBREV

Mest læste

Seneste kommentarer

Læs også

 • 25.06.21 Politik
  Her er de nye rejsevejledninger

  Udenrigsministeriet opdaterer ugentligt rejsevejledningerne for EU og Schengenlandene på baggrund af de seneste smittetal fra Statens Serum Institut. Nedenfor er et overblik over, hvad der er gældende fra lørdag den 26. juni kl. 16.

 • 18.06.21 Politik
  Ny politisk aftale: 850 millioner til udvikling af grønne brændstoffer

  CO2-neutrale løsninger inden for blandt andet den tunge transport er afgørende for at komme i mål med den grønne omstilling. Derfor afsætter regeringen og et bredt flertal i Folketinget nu 850 mio. kroner til udviklingen af Power-to-X-teknologier, der skal gøre det muligt i stor skala at omdanne grøn strøm til brint og andre bæredygtige brændstoffer, der kan bruges i skibe, fly, lastbiler og den tunge industri.

 • 15.06.21 Politik
  Regeringen sender 45 mio. kr. til det nordlige Syrien

  Som et led i arbejdet i Task Force Evakuering giver Danmark et humanitært bidrag på 45 mio. kr. til det nordlige Syrien.

 • 15.06.21 Politik
  Nyt fra Veganerpartiet: Vælger ny ledelse

  I weekenden afholdte Veganerpartiet landsmøde i Nyborg. Her blev den nye landsledelse valgt, og processen om at finde ny frontfigur for partiet sat i gang.

 • 11.06.21 Politik
  Skatteministerium lader svindelsager forælde

  Borgere og virksomheder kan med forsæt eller ved grov uagtsomhed afgive urigtige eller vildledende oplysninger til brug for skattekontrollen for at unddrage at betale skat eller afgifter. I så fald kan de straffes med bøde eller fængsel. Skatteministeriet har opgjort, at ca. hver 10. virksomhed bevidst angiver skat og moms forkert.