Foto: Steen Brogaard

Mette Frederiksen melder ud efter EU-topmøde: Ophedet diskussion

Statsminister Mette Frederiksen (S) er for kort tiden siden kommet ud fra et EU-topmøde, det sidste inden sommerferien.

Dagens dagsorden var blandt andet Ungarns nye anti-homolov. “Det blev en ret ophedet diskussion, for vi er jo inde og rode ved nogle af de mest grundlæggende værdier i EU, som vores samarbejde og kontinent bygger på. siger Frederiksen til DR. 

Mette Frederiksen fortæller om, at der var uenigheder EU-landene imellem. ”I mine øjne kan vi ikke lade, som om at uenighederne ikke er der. Set med danske briller er EU ikke kun et teknisk samarbejde, men et værdifællesskab. Og man kan ikke bare tjekke ind og ud af de værdier, som det passer en. Det er en grundlæggende værdi, der hverken skal udfordres eller diskuteres, at man har ret til sin egen seksualitet. Siger statsministeren til DR. 

 

TILMELD NYHEDSBREV

Mest læste

Seneste kommentarer

Læs også

 • 25.06.21 Politik
  Her er de nye rejsevejledninger

  Udenrigsministeriet opdaterer ugentligt rejsevejledningerne for EU og Schengenlandene på baggrund af de seneste smittetal fra Statens Serum Institut. Nedenfor er et overblik over, hvad der er gældende fra lørdag den 26. juni kl. 16.

 • 18.06.21 Politik
  Ny politisk aftale: 850 millioner til udvikling af grønne brændstoffer

  CO2-neutrale løsninger inden for blandt andet den tunge transport er afgørende for at komme i mål med den grønne omstilling. Derfor afsætter regeringen og et bredt flertal i Folketinget nu 850 mio. kroner til udviklingen af Power-to-X-teknologier, der skal gøre det muligt i stor skala at omdanne grøn strøm til brint og andre bæredygtige brændstoffer, der kan bruges i skibe, fly, lastbiler og den tunge industri.

 • 15.06.21 Politik
  Regeringen sender 45 mio. kr. til det nordlige Syrien

  Som et led i arbejdet i Task Force Evakuering giver Danmark et humanitært bidrag på 45 mio. kr. til det nordlige Syrien.

 • 15.06.21 Politik
  Nyt fra Veganerpartiet: Vælger ny ledelse

  I weekenden afholdte Veganerpartiet landsmøde i Nyborg. Her blev den nye landsledelse valgt, og processen om at finde ny frontfigur for partiet sat i gang.

 • 11.06.21 Politik
  Skatteministerium lader svindelsager forælde

  Borgere og virksomheder kan med forsæt eller ved grov uagtsomhed afgive urigtige eller vildledende oplysninger til brug for skattekontrollen for at unddrage at betale skat eller afgifter. I så fald kan de straffes med bøde eller fængsel. Skatteministeriet har opgjort, at ca. hver 10. virksomhed bevidst angiver skat og moms forkert.