Foto: Shutterstock

Mette Frederiksen sender direkte hilsen

"Jeg kan høre, at nogen er både skuffede og vrede"

Sådan lyder ordene fra statsministeren, der nu sender en direkte hilsen til sygeplejerskerne.

Sygeplejerskernes strejke har fyldt en del i medierne, i den seneste tid. Det har det også, at statsminister Mette Frederiksen under hele sygeplejekonfliken har afvist at ville blande sig. 

Men nu lyder der alligevel en hilsen fra statsministeren. 
 

På konference med Fagbevægelsens Hovedorganisation, berører hun nu alligevel emnet, der har været solidt omtalt i de seneste måneder. 

Ikke de eneste som har knoklet 

"Jeg vil sende direkte hilsen til sygeplejerskerne: Jeg kan høre, at nogen er både skuffede og vrede," lød det fra statsministeren. 

Statsministeren tilføjer, at de (sygeplejerskerne, red.) har sat en vigtig dagsorden - men, at de ikke er de eneste, som har knoklet under krisen. 

Regeringen har i lovindgrebet nedsat en komité, som vil granske lønstrukturen i den offentlige sektor. Blandt andet efterlyser Enhedslisten svar på, om regeringen vil afsærre midler, der kan leve op til komitéens afbefalinger, når arbejdet er færdigt. 

Her lyder Mette Frederiksens svar:

"Man skal aldrig nedsætte en komité, hvis ikke man vil håndtere det ordentligt og substantielt efterfølgende. Den skal gøre sit arbejde, og så må vi kigge på det politiske efter." 

 

TILMELD NYHEDSBREV

Mest læste

Seneste kommentarer

Læs også

 • 25.06.21 Politik
  Her er de nye rejsevejledninger

  Udenrigsministeriet opdaterer ugentligt rejsevejledningerne for EU og Schengenlandene på baggrund af de seneste smittetal fra Statens Serum Institut. Nedenfor er et overblik over, hvad der er gældende fra lørdag den 26. juni kl. 16.

 • 18.06.21 Politik
  Ny politisk aftale: 850 millioner til udvikling af grønne brændstoffer

  CO2-neutrale løsninger inden for blandt andet den tunge transport er afgørende for at komme i mål med den grønne omstilling. Derfor afsætter regeringen og et bredt flertal i Folketinget nu 850 mio. kroner til udviklingen af Power-to-X-teknologier, der skal gøre det muligt i stor skala at omdanne grøn strøm til brint og andre bæredygtige brændstoffer, der kan bruges i skibe, fly, lastbiler og den tunge industri.

 • 15.06.21 Politik
  Regeringen sender 45 mio. kr. til det nordlige Syrien

  Som et led i arbejdet i Task Force Evakuering giver Danmark et humanitært bidrag på 45 mio. kr. til det nordlige Syrien.

 • 15.06.21 Politik
  Nyt fra Veganerpartiet: Vælger ny ledelse

  I weekenden afholdte Veganerpartiet landsmøde i Nyborg. Her blev den nye landsledelse valgt, og processen om at finde ny frontfigur for partiet sat i gang.

 • 11.06.21 Politik
  Skatteministerium lader svindelsager forælde

  Borgere og virksomheder kan med forsæt eller ved grov uagtsomhed afgive urigtige eller vildledende oplysninger til brug for skattekontrollen for at unddrage at betale skat eller afgifter. I så fald kan de straffes med bøde eller fængsel. Skatteministeriet har opgjort, at ca. hver 10. virksomhed bevidst angiver skat og moms forkert.