Foto: Shutterstock

Mette Frederiksen: "Smerten forsvinder ikke"

Nu udtaler statsministeren sig.

I år det seks år siden, at terroren for alvor ramte Danmark. Det skete ved angrebet på Krudttønden i København. 

Den begivenhed mindes statsminister Mette Frederiksen (S) i et nyt opslag på Facebook, hvor statsministeren deler nogle sine tanker om angrebet dengang og hvor landet nu er i forhold til beskyttelse fra terrroangreb. 

"Nu er det seks år siden, terroren ramte Danmark, men smerten forsvinder ikke," skriver statsministeren.  

"To uskyldige mennesker mistede livet. Familier blev frarøvet deres kære. Unge mennesker med jødiske rødder sad beskyttet af synagogens mure, men frygtede for deres unge liv. Betjente, der passede på andre, blev kynisk anskudt. Og alle vi andre mistede noget af vores elskede Danmark. Det jødiske mindretal kunne ikke længere føle sig frit."

Statsministeren understreger i opslaget sin foragt for terrorens væsen. 

"Jeg foragter den voldelige islamisme, som stod bag terrorangrebet. Og jeg foragter den afstandstagen til vores land, den indeholder og udviser. Jeg glæder mig over, at terroren ikke har ramt på dansk jord siden."

Hadet til Danmark trives

I opslaget fortæller Mette Frederiksen, at det særligt skyldes en ting, at Danmark ikke har været offer for et terrorangreb siden Krudttønden for seks år siden. 

"Men ved jo, at det skyldes vores politi og efterretningstjenesters gode arbejde. For hadet til Danmark trives stadig."

"I dag går mine varmeste tanker til ofrene og deres pårørende. Til dem, der stadig slås med frygten fra 14. og 15. februar 2015."

"Og til alle i dansk politi og terrorberedskabet. Vi andre kan være trygge på grund af jer. Som statsminister vil jeg gøre alt, hvad jeg kan, for at bekæmpe de mørke kræfter. Og slås for vores demokrati og vores livsform."

Slutteligt mindes Mette Frederiksend de to ofre for angrebet i 2015. 

"Æret være Finn Nørgaard og Dan Uzan. Må de aldrig blive glemt."

TILMELD NYHEDSBREV

Mest læste

Seneste kommentarer

Læs også

 • 27.01.21 Politik
  Danmark skal lede ny global IEA-kommission for social retfærdig grøn energiomstilling

  Klima-, energi- og forsyningsminister Dan Jørgensen er udnævnt som formand for Det Internationale Energiagenturs nye globale energikommission. Statsminister Mette Frederiksen er protektor for kommissionen, der skal være med til at sikre en social retfærdig omstilling til ren energi i verden.

 • 26.01.21 Politik
  Ny politisk aftale om social kontrol

  Regeringen, Radikale Venstre, Socialistisk Folkeparti, Enhedslisten og Alternativet udmønter 40 millioner kroner afsat på finansloven til indsats mod social kontrol i etniske minoritetsmiljøer. Pengene skal blandt andet gå til etablering af nye exit-boliger til personer, der bryder med deres familie som følge af social kontrol.

 • 22.01.21 Politik
  Danmark får ledende rolle frem mod FN`s topmøde om energi

  Danmark har fået en helt central rolle ved FNs generalforsamling til september. For første gang i 40 år har et FN-topmøde ’energi’ som hovedtema, og Danmark er blevet valgt som ’Global Theme Champion’ for netop energiområdet, når stats- og regeringsledere samles til et topmøde i New York om verdensmål 7 – bæredygtig energi til alle.

 • 15.01.21 Politik
  Skatteministeren skærper indsatsen mod organiseret svindel

  Skatteminister Morten Bødskov har netop fremsat et lovforslag, der skal give Skattestyrelsen stærkere værktøjer til at bekæmpe organiseret svindel.

 • 12.01.21 Politik
  Udviklingsministeren ude med ny udviklingspolitisk strategi

  Arbejdet med ny udviklingspolitisk strategi bliver nu igangsat. Den nye strategi skal efterfølge den nuværende ”Verden 2030”, som udløber i 2021.