Foto: Shutterstock

Mette Frederiksen: "Smerten forsvinder ikke"

Nu udtaler statsministeren sig.

I år det seks år siden, at terroren for alvor ramte Danmark. Det skete ved angrebet på Krudttønden i København. 

Den begivenhed mindes statsminister Mette Frederiksen (S) i et nyt opslag på Facebook, hvor statsministeren deler nogle sine tanker om angrebet dengang og hvor landet nu er i forhold til beskyttelse fra terrroangreb. 

"Nu er det seks år siden, terroren ramte Danmark, men smerten forsvinder ikke," skriver statsministeren.  

"To uskyldige mennesker mistede livet. Familier blev frarøvet deres kære. Unge mennesker med jødiske rødder sad beskyttet af synagogens mure, men frygtede for deres unge liv. Betjente, der passede på andre, blev kynisk anskudt. Og alle vi andre mistede noget af vores elskede Danmark. Det jødiske mindretal kunne ikke længere føle sig frit."

Statsministeren understreger i opslaget sin foragt for terrorens væsen. 

"Jeg foragter den voldelige islamisme, som stod bag terrorangrebet. Og jeg foragter den afstandstagen til vores land, den indeholder og udviser. Jeg glæder mig over, at terroren ikke har ramt på dansk jord siden."

Hadet til Danmark trives

I opslaget fortæller Mette Frederiksen, at det særligt skyldes en ting, at Danmark ikke har været offer for et terrorangreb siden Krudttønden for seks år siden. 

"Men ved jo, at det skyldes vores politi og efterretningstjenesters gode arbejde. For hadet til Danmark trives stadig."

"I dag går mine varmeste tanker til ofrene og deres pårørende. Til dem, der stadig slås med frygten fra 14. og 15. februar 2015."

"Og til alle i dansk politi og terrorberedskabet. Vi andre kan være trygge på grund af jer. Som statsminister vil jeg gøre alt, hvad jeg kan, for at bekæmpe de mørke kræfter. Og slås for vores demokrati og vores livsform."

Slutteligt mindes Mette Frederiksend de to ofre for angrebet i 2015. 

"Æret være Finn Nørgaard og Dan Uzan. Må de aldrig blive glemt."

TILMELD NYHEDSBREV

Mest læste

Seneste kommentarer

Læs også

 • 25.06.21 Politik
  Her er de nye rejsevejledninger

  Udenrigsministeriet opdaterer ugentligt rejsevejledningerne for EU og Schengenlandene på baggrund af de seneste smittetal fra Statens Serum Institut. Nedenfor er et overblik over, hvad der er gældende fra lørdag den 26. juni kl. 16.

 • 18.06.21 Politik
  Ny politisk aftale: 850 millioner til udvikling af grønne brændstoffer

  CO2-neutrale løsninger inden for blandt andet den tunge transport er afgørende for at komme i mål med den grønne omstilling. Derfor afsætter regeringen og et bredt flertal i Folketinget nu 850 mio. kroner til udviklingen af Power-to-X-teknologier, der skal gøre det muligt i stor skala at omdanne grøn strøm til brint og andre bæredygtige brændstoffer, der kan bruges i skibe, fly, lastbiler og den tunge industri.

 • 15.06.21 Politik
  Regeringen sender 45 mio. kr. til det nordlige Syrien

  Som et led i arbejdet i Task Force Evakuering giver Danmark et humanitært bidrag på 45 mio. kr. til det nordlige Syrien.

 • 15.06.21 Politik
  Nyt fra Veganerpartiet: Vælger ny ledelse

  I weekenden afholdte Veganerpartiet landsmøde i Nyborg. Her blev den nye landsledelse valgt, og processen om at finde ny frontfigur for partiet sat i gang.

 • 11.06.21 Politik
  Skatteministerium lader svindelsager forælde

  Borgere og virksomheder kan med forsæt eller ved grov uagtsomhed afgive urigtige eller vildledende oplysninger til brug for skattekontrollen for at unddrage at betale skat eller afgifter. I så fald kan de straffes med bøde eller fængsel. Skatteministeriet har opgjort, at ca. hver 10. virksomhed bevidst angiver skat og moms forkert.