Foto: Shutterstock

Mette Frederiksen udtaler sig om de danske restriktioner

Nu reagerer statsministeren.

Lige nu er hele Danmark lukket. 

Ifølge de gældende retningslinjer, så varer det gældende restriktioner denne uge ud. Derfor er manges øjne i disse dage fæstnet på statsminister Mette Frederiksen (S) for at finde ud af, hvorvidt smitten tillader, at der kan åbnes end my mere op for samfundet igen. Lige nu holder butikker lukket, skolebørnene undervises virtuelt derhjemme og restaurantrant personalet går og trippe for at komme på atbejde igen. 

Derfor var netop åbningen af Danmark også et af omdrejningspunkterne, da Mette Frederiksen søndag stillede op i et stort anlagt interview i TV2 Nyhederne. Her interviewede stationens politiske redaktør Troels Mylenberg statsministeren, ligesom hun også svarede på spørgsmål fra en række borgere. 

I løbet af interviewet satte statsminister Mette Frederiksen (S) et par ord på det spørgsmål, der lige nu er på alles læber. 

Peger i denne retning

Det tyder, ifølge statsministeren, ikke decideret på, at landet står forude for en stor genåbning, selvom de daglige smittetal har været lave. Årsagen er den såkaldte britiske variant af coronavirus, der forventes at blive den dominerende i Danmark i februar. Varianten smitter mere, derfor vil regeringen gernen have kontakttallet til at falde mest muligt, inden den det sker.

 "Det er ikke særlig sandsynligt, at vi kommer til at ophæve hverken alle restriktioner eller de fleste af restriktionerne," udtalte statsministeren i interviewet på TV2. 

Nærmere kommer Mette Frederiksen det ikke. Hun indikerer dog, at en stor genåbningen formentlig ikke venter i næste uge.

"Men der er noget, der peger i retning af en fortsat ret hård nedlukning af Danmark, desværre."

Det ventes, at regeringen vil give besked om ophævning eller forlængelse af restriktionerne i løbet af denne uge. 

TILMELD NYHEDSBREV

Mest læste

Seneste kommentarer

Læs også

 • 25.06.21 Politik
  Her er de nye rejsevejledninger

  Udenrigsministeriet opdaterer ugentligt rejsevejledningerne for EU og Schengenlandene på baggrund af de seneste smittetal fra Statens Serum Institut. Nedenfor er et overblik over, hvad der er gældende fra lørdag den 26. juni kl. 16.

 • 18.06.21 Politik
  Ny politisk aftale: 850 millioner til udvikling af grønne brændstoffer

  CO2-neutrale løsninger inden for blandt andet den tunge transport er afgørende for at komme i mål med den grønne omstilling. Derfor afsætter regeringen og et bredt flertal i Folketinget nu 850 mio. kroner til udviklingen af Power-to-X-teknologier, der skal gøre det muligt i stor skala at omdanne grøn strøm til brint og andre bæredygtige brændstoffer, der kan bruges i skibe, fly, lastbiler og den tunge industri.

 • 15.06.21 Politik
  Regeringen sender 45 mio. kr. til det nordlige Syrien

  Som et led i arbejdet i Task Force Evakuering giver Danmark et humanitært bidrag på 45 mio. kr. til det nordlige Syrien.

 • 15.06.21 Politik
  Nyt fra Veganerpartiet: Vælger ny ledelse

  I weekenden afholdte Veganerpartiet landsmøde i Nyborg. Her blev den nye landsledelse valgt, og processen om at finde ny frontfigur for partiet sat i gang.

 • 11.06.21 Politik
  Skatteministerium lader svindelsager forælde

  Borgere og virksomheder kan med forsæt eller ved grov uagtsomhed afgive urigtige eller vildledende oplysninger til brug for skattekontrollen for at unddrage at betale skat eller afgifter. I så fald kan de straffes med bøde eller fængsel. Skatteministeriet har opgjort, at ca. hver 10. virksomhed bevidst angiver skat og moms forkert.