Minister smutter på orlov

Udlændinge- og integrationsministeren tager forældreorlov fra 17. august til 27. september. I denne periode vil boligministeren fungere som udlændinge- og integrationsminister.

Den socialdemokratiske profil og udlændinge- og integrationsminiter, Mattias Tesfaye, tager fra mandag den 17. august og cirka halvanden måned frem på forældreorlov. Det oplyser Statsministeriet i en pressemeddelse.

I denne periode overtager boligminister Kaare Dybvad (S) Tesfayes embede som minister for udlændinge og integration.

På orlov i modvind

I mandags - den 10. august - kom Mattias Tesfaye i modvind på de sociale medier Danmark, og især hos Superliga-klubben F.C. København og de danske fodboldspilleres fagforening, Spillerforeningen, fordi han på Twitter gav sin uforbeholdne mening til kende om de to FCK-spillere, Jens Stage og Kamil Wilczek, som han omtalte som henholdvis "Judas Stage" og "Kamil Paycheck"

- FCK - United? (Kampen F.C. København - Manchester United red.) Jeg kunne aldrig drømme om at håbe, at de klubber nogensinde vandt en fodboldkamp. Men hvem håber jeg mest på taber? Jeg håber på nederlag til Judas Stage og Kamil Paycheck, tweetede Mattias Tesfaye.

Selv holder Tesfaye, noget mærkværdigt, både med AGF og Brøndby herhjemme samt med Liverpool, der er rivaler til Manchester United i den engelske liga.

Tweetet henviste til de to FCK-spillere Jens Stage, der før sæsonen skiftede fra AGF til F.C. København, mens Kamil Wilczek har med en fortid i Brøndby - F.C. Københavns største rival.

Tesfaye krøb til korset

Tesfayes tweet fik hurtigt F.C. København til offentligt at kræve en undskyldning fra ministeren. Og den fik de samme dag.

- Undskyld! For mig er fodbold sjov og ballade og drilleri mellem klubberne. Men jeg blev gjort opmærksom på, at mit tweet blev læst i forlængelse af nogle vanvittige trusler mod spillerne. Og så er det ikke sjovt længere. Alt det bedste til Stage og Kamil, skrev Tesfaye, der allerede, flere timer inden undskyldningen, havde slettet det kontroversielle tweet.

Mattias Tesfaye har indtil videre ikke ønsket kommentere mere på hændelsen. Han vender tilbage fra orlov mandag den 28. september.

 

TILMELD NYHEDSBREV

Mest læste

Seneste kommentarer

Læs også

 • 27.01.21 Politik
  Danmark skal lede ny global IEA-kommission for social retfærdig grøn energiomstilling

  Klima-, energi- og forsyningsminister Dan Jørgensen er udnævnt som formand for Det Internationale Energiagenturs nye globale energikommission. Statsminister Mette Frederiksen er protektor for kommissionen, der skal være med til at sikre en social retfærdig omstilling til ren energi i verden.

 • 26.01.21 Politik
  Ny politisk aftale om social kontrol

  Regeringen, Radikale Venstre, Socialistisk Folkeparti, Enhedslisten og Alternativet udmønter 40 millioner kroner afsat på finansloven til indsats mod social kontrol i etniske minoritetsmiljøer. Pengene skal blandt andet gå til etablering af nye exit-boliger til personer, der bryder med deres familie som følge af social kontrol.

 • 22.01.21 Politik
  Danmark får ledende rolle frem mod FN`s topmøde om energi

  Danmark har fået en helt central rolle ved FNs generalforsamling til september. For første gang i 40 år har et FN-topmøde ’energi’ som hovedtema, og Danmark er blevet valgt som ’Global Theme Champion’ for netop energiområdet, når stats- og regeringsledere samles til et topmøde i New York om verdensmål 7 – bæredygtig energi til alle.

 • 15.01.21 Politik
  Skatteministeren skærper indsatsen mod organiseret svindel

  Skatteminister Morten Bødskov har netop fremsat et lovforslag, der skal give Skattestyrelsen stærkere værktøjer til at bekæmpe organiseret svindel.

 • 12.01.21 Politik
  Udviklingsministeren ude med ny udviklingspolitisk strategi

  Arbejdet med ny udviklingspolitisk strategi bliver nu igangsat. Den nye strategi skal efterfølge den nuværende ”Verden 2030”, som udløber i 2021.