Minister smutter på orlov

Udlændinge- og integrationsministeren tager forældreorlov fra 17. august til 27. september. I denne periode vil boligministeren fungere som udlændinge- og integrationsminister.

Den socialdemokratiske profil og udlændinge- og integrationsminiter, Mattias Tesfaye, tager fra mandag den 17. august og cirka halvanden måned frem på forældreorlov. Det oplyser Statsministeriet i en pressemeddelse.

I denne periode overtager boligminister Kaare Dybvad (S) Tesfayes embede som minister for udlændinge og integration.

På orlov i modvind

I mandags - den 10. august - kom Mattias Tesfaye i modvind på de sociale medier Danmark, og især hos Superliga-klubben F.C. København og de danske fodboldspilleres fagforening, Spillerforeningen, fordi han på Twitter gav sin uforbeholdne mening til kende om de to FCK-spillere, Jens Stage og Kamil Wilczek, som han omtalte som henholdvis "Judas Stage" og "Kamil Paycheck"

- FCK - United? (Kampen F.C. København - Manchester United red.) Jeg kunne aldrig drømme om at håbe, at de klubber nogensinde vandt en fodboldkamp. Men hvem håber jeg mest på taber? Jeg håber på nederlag til Judas Stage og Kamil Paycheck, tweetede Mattias Tesfaye.

Selv holder Tesfaye, noget mærkværdigt, både med AGF og Brøndby herhjemme samt med Liverpool, der er rivaler til Manchester United i den engelske liga.

Tweetet henviste til de to FCK-spillere Jens Stage, der før sæsonen skiftede fra AGF til F.C. København, mens Kamil Wilczek har med en fortid i Brøndby - F.C. Københavns største rival.

Tesfaye krøb til korset

Tesfayes tweet fik hurtigt F.C. København til offentligt at kræve en undskyldning fra ministeren. Og den fik de samme dag.

- Undskyld! For mig er fodbold sjov og ballade og drilleri mellem klubberne. Men jeg blev gjort opmærksom på, at mit tweet blev læst i forlængelse af nogle vanvittige trusler mod spillerne. Og så er det ikke sjovt længere. Alt det bedste til Stage og Kamil, skrev Tesfaye, der allerede, flere timer inden undskyldningen, havde slettet det kontroversielle tweet.

Mattias Tesfaye har indtil videre ikke ønsket kommentere mere på hændelsen. Han vender tilbage fra orlov mandag den 28. september.

 

TILMELD NYHEDSBREV

Mest læste

Seneste kommentarer

Læs også