"Vi kigger både på beskatningen og på, hvordan vi kan hjælpe virksomheder og iværksætter med at få adgang til finansiering. Målet er et stærkt og dynamisk erhvervsliv," siger erhvervs- og vækstminister Henrik Sass Larsen. Foto: Kim Vadskær.
"Vi kigger både på beskatningen og på, hvordan vi kan hjælpe virksomheder og iværksætter med at få adgang til finansiering. Målet er et stærkt og dynamisk erhvervsliv," siger erhvervs- og vækstminister Henrik Sass Larsen. Foto: Kim Vadskær.

Bedre vilkår for investeringer og iværksættere

Politik

11/5/15 7:57

Mikkel Sarka

Regeringen offentliggjorde søndag et samlet udspil, der skal skabe bedre vilkår for investeringer og iværksættere i Danmark.

Udspillet bidrager til at fremme investeringer i forskning og innovation, og til at give iværksættere de rette rammer for at få deres virksomheder til at vokse. Udspillet indeholder syv initiativer, der skal styrke iværksættermiljøet i Danmark. 

”Med udspillet sætter vi bredt ind for at skabe bedre rammer om iværksættere og virksomheders investeringer og udvikling. Vi kigger både på beskatningen og på, hvordan vi kan hjælpe virksomheder og iværksætter med at få adgang til finansiering. Målet er et stærkt og dynamisk erhvervsliv," siger erhvervs- og vækstminister Henrik Sass Larsen. 

Regeringen vil understøtte danske virksomheders forsknings- og udviklingsaktiviteter gennem bl.a. smidigere afskrivningsregler for forsknings- og udviklingsomkostninger. Derudover forhøjes puljen til opfølgning på Erhvervsbeskatningsudvalgets anbefalinger med 140 millioner kroner fra 2018, så der samlet afsættes 350 millioner kroner årligt.

"Danske iværksættere skal ikke gå i stå i deres udvikling, fordi de ikke kan få finansiering til at udvide og udvikle forretningen. Vi tager derfor en række nye initiativer, der skal lette adgangen til finansiering. Det sker blandt andet ved at bringe alternative finansieringskilder som crowdfunding og business angel-investeringer mere i spil." udtaler Henrik Sass Larsen og uddyber:

"Vi tager også initiativ til etablering af et erhvervs- og iværksætternetværk, der skal styrke erhvervssamarbejdet mellem Danmark og Silicon Valley. Det giver danske iværksættere bedre adgang til den viden, teknologiudvikling og det investeringsmiljø, der findes i Californien. Samtidig styrker vi den danske iværksætterkultur bl.a. gennem flere midler til uddannelse i entreprenørskab," siger han. 

Initiativerne er:

  • Styrket rådgivning til virksomheder
  • Fasttrack fra forskning til innovation
  • Bedre momskontrol med udenlandsk nethandel
  • Anvendelse af privat NemID til erhvervsløsninger

Læs mere om de 14 vækstinitiativer 

Tilmeld nyhedsbrev

Læs også

08/4/21 8:14

Politik
Lars Løkke smider kæmpe bombe: Hyrer tidligere Venstre-figurLars Løkke Rasmussen har hyret den tidligere Venstre-figur, der nu gør comeback efter tre års pause fra politik.

23/10/16 7:35

Politik
Morten Messerschmidt sygemeldt på ubestemt tidMesserschmidt er blevet sygemeldt og Dansk Folkeparti har nu øget det beløb, der tilbagebetales, til 2.5 million kroner.

03/2/22 9:31

Politik
Vanvittig løn: Så meget får Barbara BertelsenDet lille webmedie Journalista.dk har undersøgt, hvad en af hovedrolleindehaverne i Minksagen, Barara Bertelsen får i årsløn. Svaret er, at departementschefen og dermed den øverst placerede embedsmand i Statsministeriet tjener langt mere end Statsministeren.

10/5/22 12:28

Europa
Se videoen: Svensk granatkaster pulveriserer russisk tankUkraines forsvar har offentliggjort en video af en russisk tank, der bliver sprængt i luften - angiveligt med en granatkaster leveret af Sverige.

12/5/21 8:12

Politik
Mette Frederiksen raser: Stop med detStatsministeren kom op i det røde felt, da hun under gårsdagens spørgetime fik et spørgsmål fra Liberal Alliances partileder, Alex Vanopslagh.

06/5/22 7:08

Europa
Forsker: Derfor er Ukraine begyndelsen på enden for PutinVerden holder vejret, for vil Putin erklære officielt krig mod Ukraine d. 9. maj? Uanset hvad ser norsk forsker sprækker i Putins ellers så solide greb om magten i Rusland.

04/5/22 1:56

Kommunalt
P-selskaber skovler formuer ind på ulovlige p-afgifterHvis du klager over en p-afgift, kan det være en god ide at tage sagen hele vejen til Parkeringsklagenævnet.

05/5/22 2:41

Putin vil ydmyge 500 ukrainske krigsfanger under paradeHvert år fejrer Rusland d. 9. maj med en stor parade - men organisation advarer om, at årets fejring bliver anderledes brutal.