Geder plejer Femern-vandhuller

Infrastruktur

21/08/2018 14:00

Jens Villemoes

Det gamle godsbaneterræn ved Rødbyhavn vil fremover være hjem for 10 geder, der holder buske og træer nede omkring de nye vandhuller, der er erstatningsnatur på Femern-projektet.

I forbindelse med forberedelserne til byggeriet af Femern-forbindelsen, har Femern A/S overtaget et areal på 5,5 hektar nær det gamle godsbaneterræn i Rødbyhavn.

Området indgår i den erstatningsnatur, som Femern A/S etablerer i forbindelse med byggeriet, og der er allerede anlagt tre nye vandhuller på arealet.

Nu bliver arealet Femern A/S’ bidrag til InfraNatur, der er et samarbejde mellem Banedanmark, Femern A/S, DSB og Miljøstyrelsen om naturpleje på tidligere baneterræner.

Fremover vil 10 gedebukke stå for pleje af arealet, hvor de vil sørge for at græs, buske og træer holdes nede, så arealet forbliver åbent og lyst, for de mange arter, der lever der.

"Initiativet er helt i tråd med vores bestræbelser om at beskytte naturen under byggeriet. Med gederne får vi en naturlig ”græsslåmaskine” på arealet, som vi ellers skulle have slået med maskiner”, siger Anders Bjørnshave, miljøchef i Femern A/S.

Læs mere om projekt InfraNatur her. 

Mest Læste

Annonce