Ny formand for Irak- og Afghanistankommissionen på vej

Ledelse

26/02/2015 14:57

Suleman Haider

Formanden for Irak- og Afghanistankommissionen har valgt at træde tilbage. Justitsminister Mette Frederiksen har bedt landsretterne om hurtigst muligt at indstille en ny kommissionsformand.

Irak- og Afghanistankommissionen skal have ny formand, da Michael B. Elmer nu har valgt at træde tilbage som formand på grund af udfordringer ved det interne samarbejde i kommissionen. Michael B. Elmer har i den forbindelse oplyst, at han ikke anser det for realistisk, at han vil kunne få genskabt det gode og konstruktive samarbejde, som er nødvendigt for, at Kommissionen kan fuldføre sin meget omfattende og vanskelige opgave.

Kommissionens øvrige medlemmer fortsætter arbejdet, og justitsminister Mette Frederiksen har bedt de to landsretspræsidenter om så snart som muligt at komme med deres indstilling til, hvem der kan overtage pladsen som formand for kommissionen.

Justitsminister Mette Frederiksen siger:

”Det er utrolig ærgerligt, at fremdriften i Irak- og Afghanistankommissionens vigtige arbejde er blevet udfordret af interne samarbejdsvanskeligheder. Jeg tager formandens beslutning til efterretning og ser nu fremad. Kommissionen har en stor og betydningsfuld opgave foran sig, og derfor har jeg også bedt landsretspræsidenterne om at udpege en ny formand så hurtigt som muligt, så kommissionen kan komme videre med den opgave, som den skal løse.”

Irak- og Afghanistankommissionen blev nedsat den 7. november 2012. Kommissionen har til opgave dels at undersøge og redegøre for baggrunden for den danske beslutning om at deltage i krigen i Irak, dels at undersøge og redegøre for, hvad danske myndigheder har foretaget sig i forbindelse med tilbageholdelsen af personer under krigene i henholdsvis Irak og Afghanistan.

Mest Læste

Annonce