Elbiler får nu forlænget deres radius med nye ladestandere langs motorvejene.
Elbiler får nu forlænget deres radius med nye ladestandere langs motorvejene.

Nu får elbiler ladestandere langs motorvejen

Infrastruktur

02/7/14 7:54

Nick Allentoft

Inden længe bliver det meget nemmere at bevæge sig rundt i landet i en el-bil. I de kommende måneder bliver der opstillet 13 ladestandere til el-biler langs motorvejsnettet. Det betyder, at el-bilister ikke længere skal køre væk fra motorvejen for lade deres biler op.
Ladestanderne bliver opstillet af firmaet E.ON Danmark A/S, der netop har vundet et udbud, som Vejdirektoratet har gennemført. E.ON vandt udbuddet på et tilbud om at opstille 12 ladestandere på motorvejsstrækningen fra København til Aarhus samt en enkelt ladestander ved Farøbroerne. 

Ladestanderne skal stå klar ved årsskiftet. De vil kunne betjene alle de gængse typer af el-biler på markedet herhjemme, således at de tilgodeser så mange bilister med el-biler som muligt.

Samtidig åbner Vejdirektoratet forhandlinger med både E.ON og andre operatører om mulighederne for også at få opstillet ladestandere langs den Sønderjyske Motorvej og den Nordjyske Motorvej, så disse områder af Danmark også kan dækkes. Disse forhandlinger kan ske i forlængelse af det oprindelige udbud og kræver derfor ikke et nyt udbud.   Klima, energi og bygningsminister Rasmus Helveg Petersen udtaler:   -Det er meget glædeligt. De nye ladestandere er et afgørende skridt i omstillingen af transportsektoren til elektrificering. Det skal være ligeså let at køre i elbil, som i nutidens benzin- og dieselbiler.   Transportminister Magnus Heunicke udtaler:   -De nye ladestandere langs motorvejsnettet giver en markant forbedring for vilkårene for el-biler herhjemme, som hidtil har måttet køre af motorvejen for at lade op.    -De nye muligheder for at få strøm på bilen vil forhåbentlig få folk til at bruge deres el-bil mere og samtidig tiltrække nye købere. Teknologien i elbilerne udvikles også hurtigt, og sammen med bedre lademuligheder vil det gøre elbilerne mere attraktive og løfte den miljøvenlige transportform.  

Tilmeld nyhedsbrev

Læs også

08/4/21 8:14

Politik
Lars Løkke smider kæmpe bombe: Hyrer tidligere Venstre-figurLars Løkke Rasmussen har hyret den tidligere Venstre-figur, der nu gør comeback efter tre års pause fra politik.

23/10/16 7:35

Politik
Morten Messerschmidt sygemeldt på ubestemt tidMesserschmidt er blevet sygemeldt og Dansk Folkeparti har nu øget det beløb, der tilbagebetales, til 2.5 million kroner.

03/2/22 9:31

Politik
Vanvittig løn: Så meget får Barbara BertelsenDet lille webmedie Journalista.dk har undersøgt, hvad en af hovedrolleindehaverne i Minksagen, Barara Bertelsen får i årsløn. Svaret er, at departementschefen og dermed den øverst placerede embedsmand i Statsministeriet tjener langt mere end Statsministeren.

04/5/22 1:56

Kommunalt
P-selskaber skovler formuer ind på ulovlige p-afgifterHvis du klager over en p-afgift, kan det være en god ide at tage sagen hele vejen til Parkeringsklagenævnet.

10/5/22 12:28

Europa
Se videoen: Svensk granatkaster pulveriserer russisk tankUkraines forsvar har offentliggjort en video af en russisk tank, der bliver sprængt i luften - angiveligt med en granatkaster leveret af Sverige.

06/5/22 7:08

Europa
Forsker: Derfor er Ukraine begyndelsen på enden for PutinVerden holder vejret, for vil Putin erklære officielt krig mod Ukraine d. 9. maj? Uanset hvad ser norsk forsker sprækker i Putins ellers så solide greb om magten i Rusland.

05/5/22 2:41

Putin vil ydmyge 500 ukrainske krigsfanger under paradeHvert år fejrer Rusland d. 9. maj med en stor parade - men organisation advarer om, at årets fejring bliver anderledes brutal.

04/5/22 7:34

Politik
Stolt Mette Frederiksen: For første gang i 20 årMette Frederiksen glæder sig over at det nu sker for første gang i 20 år.