Ministre vil have deltidsmødre til at arbejde mere

Hver tredje kvindelige lønmodtager er på deltid. Børnefamilier skal have flere alternativer, siger regeringen.

Alt for mange kvindelige lønmodtagere går på deltid for blandt andet at få familielivet med børn til at hænge sammen. 

Det mener regeringen, der opfordrer forældre i børnefamilier til at droppe tankerne om deltidsarbejde og arbejde mere.

Det skriver Berlingske.


Til gengæld vil regeringen hjælpe forældrene på andre måder, lyder det fra beskæftigelsesminister Jørn Neergaard Larsen (V) og ligestillingsminister Ellen Trane Nørby (V).

- Det bedste, vi kan hjælpe forældrene med, er, at de får mulighed for at købe sig til en række servicer. Vi har skabt et arbejdsmarked, hvor forældrene kan vælge den arbejdstid, de vil have. Og vi kan se, at lidt for mange af dem, mener jeg, vælger at gå på deltid, siger Jørn Neergaard Larsen til Berlingske.

Regeringen har blandt andet genindført boligjobordningen. Derudover ønsker den et lavere skattetryk for almindelige familier, så forældre kan tilkøbe hjælp til hverdagen.

Endelig vil den have kommunerne til at nytænke sine pasningstilbud til børn, så det er mere fleksibelt.

- Kassemedarbejderen i Føtex eller sygeplejersken har behov for, at kommunerne er mere åbne over for aftenpasning eller weekendåbent. Ligesom arbejdsmarkedet skal være opmærksom på, at det er nogle andre krav, der stilles i dag, skal kommunerne også være opmærksomme på, at der kan være et behov for at indrette daginstitutionerne på en ny måde, siger Ellen Trane Nørby til Berlingske. 

35 procent af de kvindelige lønmodtagere var sidste år på deltid. 

/ritzau/

Emneord: Ligestilling, Forældre, Familiepolitik, Familier, Børnefamilier, Jørn Neergaard Larsen, Ellen Trane Nørby
Kommentarer
  • 20.10.15 Henrik Brade Johansen, byrådsmedlem (RV) i Lyngby-Taarbæk
    Mere flex - men også længere barsel og ret til deltid i stedet for det modsatte!

    Det er en god idé at give småbørnsfamilier flere muligheder end i dag. Men en af mulighederne burde være et lovkrav på at gå på deltid og tage småbørnssygedage mens børnene er små, som man har i Sverige.
    En anden at sænke priserne på børneinstitutioner, der rammer langt mere præcis end den diffuse skattenedsættelse. En tredje at forlænge barselsorloven og en fjerde at give småbørnsforældrene tilskud til selv st passe deres helt små børn i det første år eller to.
    Men at ville tvinge forædrene op i tid, hvis de hellere vil give de små en roligere start på livet er simpelthen for meget knæfald for den herskende diktum om at vi mennesker lever for at arbejde - ikke arbejder for at leve!

TILMELD NYHEDSBREV

Mest læste

Seneste kommentarer

Læs også