Foto: Transport- og Boligministeriet

Mundbindskrav i kollektiv transport og til køreprøver forlænges

Mundbindskravet i kollektiv transport er forlænget til 1. marts 2021. I den forbindelse er reglerne om ansatte i den kollektive transports brug af mundbind ændret. Derudover bliver krav til mundbind i forbindelse med erhvervelse af kørekort forlænget til 1. marts 2021.

Både passagerer og ansatte i den kollektive transport skal bruge mundbind. Derudover er der krav til brug af mundbind under køreprøver og for undervisning på køreskoler. Kravene forlænges nu til den 1. marts 2021.

Derudover bliver kravene til de ansatte justeret, så det understreges, at der er transportørens ansvar, at de ansatte bruger mundbind. Derudover gælder som noget nyt, at ansatte bag afskærmning ikke skal bære mundbind. Hermed sidestilles chaufførerne i den kollektive trafik med ansatte i andre brancher.

"De ansatte i den kollektive transport er i frontlinjen og har været det siden coronaen ramte os i foråret. Det er derfor utrolig vigtigt, at de passer ekstra godt på sig selv og bruger mundbind eller visir, når de er på arbejde. Det er arbejdsgivernes ansvar, at de forskellige krav overholdes, og jeg er glad for de justeringer af reglerne, vi nu har fået lavet," siger transportminister Benny Engelbrecht.

Ændringen af bekendtgørelsen om krav om mundbind i kollektiv transport træder i kraft den 12. december 2020. Kravet om mundbind eller visir gælder altid, når bussen er i rute, også selvom der ikke er passagerer. Kravet gælder også taxichauffører, som dog kun skal have mundbind eller visir på, når der er passagerer i bilen.

TILMELD NYHEDSBREV

Mest læste

Seneste kommentarer

Læs også

 • 06.05.21 Sundhed
  Nyt studie offentliggjort om bivirkninger efter AstraZeneca-vaccination

  I et dansk-norsk samarbejde har forskere vist en let øget forekomst af sjældne, men alvorlige typer af blodpropper i hjernen samt en generelt øget forekomst af venøse blodpropper (blodpropper i venerne) efter vaccination med AstraZeneca-vaccinen. Risikoen for den enkelte vaccinemodtager vurderes fortsat at være meget lav.

 • 04.05.21 Sundhed
  Sundhedsstyrelsen løfter sløret: Ny vaccine-melding

  Da der er god kontrol med COVID-19 epidemien i Danmark og god fremdrift i vaccinationsudrulningen med andre tilgængelige vacciner, har Sundhedsstyrelsen besluttet at fortsætte det nationale vaccinationsprogram uden at bruge COVID-19 vaccinen fra Johnson & Johnson.

 • 29.04.21 Sundhed
  Regeringen med nyt udspil: Vil tiltrække vaccineproduktion til Danmark

  Vacciner er helt centrale, når det handler om at håndtere COVID-19, og for at vi kan holde samfundet så åbent som muligt.

 • 27.04.21 Sundhed
  Børn mangler viden om vacciner

  Danske skolebørn føler sig ikke godt nok klædt på, når det gælder viden om vacciner. Samtidig har størstedelen af eleverne svært ved at skelne rigtige nyheder fra fake news. Det viser en ny undersøgelse foretaget af analyseinstituttet YouGov.

 • 26.04.21 Sundhed
  Rigshospitalet får nyt middel i kampen mod corona

  Som det første hospital i Danmark har Rigshospitalet fået en autonom desinfektionsrobot UVD Robots fra fynske Blue Ocean Robotics som en donation fra EU-kommissionen. Teknologien gives som led i bekæmpelsen af hospitalsinfektioner, Covid-19 og andre smitsomme mikroorganismer på hospitalerne