Foto: Shutterstock

NETOP NU: Regeringen indkalder til pressemøde onsdag

Onsdag eftermiddag er der pressemøde igen.

Udenrigsministeriet indkalder til pressemøde onsdag. 

Det skyldes, at udenrigsminister Jeppe Kofod (S) lancerer  en ny strategi for Danmarks teknologiske diplomati 2021-2023. Målet med strategien er at sikre en demokratisk, tryg og samfundsansvarlig teknologiudvikling, fortælles det. 

"For mig er det ikke et spørgsmål, om tech-industrien skal reguleres, men hvordan. Stormløbet på Kongressen i Washington, online radikalisering og samfundsfarlige konspirationsteorier og misinformation, der går viralt, er symptomer på en teknologiudvikling, der er løbet løbsk og har været ureguleret for længe. Vi skal sikre, at teknologien understøtter vores demokrati frem for at undergrave det," siger udenrigsminister Jeppe Kofod.

Derfor vil den nye strategi blandt andet indebære, at Danmark vil stille større krav til sociale medier og kæmpe for, at de i højere grad tager ansvar for indholdet på deres platforme.

Det skal blandt andet ske ved, at det danske tech-diplomati går i kritisk dialog med branchen.

Finder sted i eftermiddag

Udenrigsministeren uddyber i indkaldelsen til pressemødet sine tanker. 

"Grænserne for den demokratiske debat skal ikke bestemmes af en lille håndfuld tech-milliardærer med fingeren på ”slet”-, ”blokér”-, eller ”boost”-knappen. Vi skal som politikere tage ansvar og være med til at definere de digitale spilleregler. Danmark skal gå forrest for at skabe nye alliancer, styrke det internationale teknologisamarbejde og bidrage med danske løsninger, så vi kan gribe teknologiens muligheder og håndtere skyggesiderne. Derfor lancerer jeg en ny tech-strategi," siger udenrigsminister Jeppe Kofod.

Udenrigsministeren har udpeget Anne Marie Engtoft Larsen som tech-ambassadør med globalt mandat og base i Silicon Valley.

På vegne af Danmark skal hun gå forrest i diskussionen om tech-giganternes samfundsansvar samt i EU, FN og NATO være med til at forme de globale digitale spilleregler baseret på demokratiske værdier og menneskerettigheder. Det handler både om den nære teknologi, men også om international sikkerhedspolitik, hvor teknologien står centralt i stormagtsrivaliseringen og påvirker Danmarks udenrigspolitiske vilkår.

Lanceringen og pressemødet finder sted onsdag den 10. februar 2021 kl. 14.30 i Eigtveds Pakhus, Strandgade 25D samt virtuelt. Du kan følge lanceringseventet direkte via dette link eller live-streame fra Udenrigsministeriets Facebook- og Twitter-profiler.

TILMELD NYHEDSBREV

Mest læste

Seneste kommentarer

Læs også

 • 25.06.21 Politik
  Her er de nye rejsevejledninger

  Udenrigsministeriet opdaterer ugentligt rejsevejledningerne for EU og Schengenlandene på baggrund af de seneste smittetal fra Statens Serum Institut. Nedenfor er et overblik over, hvad der er gældende fra lørdag den 26. juni kl. 16.

 • 18.06.21 Politik
  Ny politisk aftale: 850 millioner til udvikling af grønne brændstoffer

  CO2-neutrale løsninger inden for blandt andet den tunge transport er afgørende for at komme i mål med den grønne omstilling. Derfor afsætter regeringen og et bredt flertal i Folketinget nu 850 mio. kroner til udviklingen af Power-to-X-teknologier, der skal gøre det muligt i stor skala at omdanne grøn strøm til brint og andre bæredygtige brændstoffer, der kan bruges i skibe, fly, lastbiler og den tunge industri.

 • 15.06.21 Politik
  Regeringen sender 45 mio. kr. til det nordlige Syrien

  Som et led i arbejdet i Task Force Evakuering giver Danmark et humanitært bidrag på 45 mio. kr. til det nordlige Syrien.

 • 15.06.21 Politik
  Nyt fra Veganerpartiet: Vælger ny ledelse

  I weekenden afholdte Veganerpartiet landsmøde i Nyborg. Her blev den nye landsledelse valgt, og processen om at finde ny frontfigur for partiet sat i gang.

 • 11.06.21 Politik
  Skatteministerium lader svindelsager forælde

  Borgere og virksomheder kan med forsæt eller ved grov uagtsomhed afgive urigtige eller vildledende oplysninger til brug for skattekontrollen for at unddrage at betale skat eller afgifter. I så fald kan de straffes med bøde eller fængsel. Skatteministeriet har opgjort, at ca. hver 10. virksomhed bevidst angiver skat og moms forkert.