Foto: Shutterstock

NETOP NU: Regeringen indkalder til pressemøde onsdag

Onsdag eftermiddag er der pressemøde igen.

Udenrigsministeriet indkalder til pressemøde onsdag. 

Det skyldes, at udenrigsminister Jeppe Kofod (S) lancerer  en ny strategi for Danmarks teknologiske diplomati 2021-2023. Målet med strategien er at sikre en demokratisk, tryg og samfundsansvarlig teknologiudvikling, fortælles det. 

"For mig er det ikke et spørgsmål, om tech-industrien skal reguleres, men hvordan. Stormløbet på Kongressen i Washington, online radikalisering og samfundsfarlige konspirationsteorier og misinformation, der går viralt, er symptomer på en teknologiudvikling, der er løbet løbsk og har været ureguleret for længe. Vi skal sikre, at teknologien understøtter vores demokrati frem for at undergrave det," siger udenrigsminister Jeppe Kofod.

Derfor vil den nye strategi blandt andet indebære, at Danmark vil stille større krav til sociale medier og kæmpe for, at de i højere grad tager ansvar for indholdet på deres platforme.

Det skal blandt andet ske ved, at det danske tech-diplomati går i kritisk dialog med branchen.

Finder sted i eftermiddag

Udenrigsministeren uddyber i indkaldelsen til pressemødet sine tanker. 

"Grænserne for den demokratiske debat skal ikke bestemmes af en lille håndfuld tech-milliardærer med fingeren på ”slet”-, ”blokér”-, eller ”boost”-knappen. Vi skal som politikere tage ansvar og være med til at definere de digitale spilleregler. Danmark skal gå forrest for at skabe nye alliancer, styrke det internationale teknologisamarbejde og bidrage med danske løsninger, så vi kan gribe teknologiens muligheder og håndtere skyggesiderne. Derfor lancerer jeg en ny tech-strategi," siger udenrigsminister Jeppe Kofod.

Udenrigsministeren har udpeget Anne Marie Engtoft Larsen som tech-ambassadør med globalt mandat og base i Silicon Valley.

På vegne af Danmark skal hun gå forrest i diskussionen om tech-giganternes samfundsansvar samt i EU, FN og NATO være med til at forme de globale digitale spilleregler baseret på demokratiske værdier og menneskerettigheder. Det handler både om den nære teknologi, men også om international sikkerhedspolitik, hvor teknologien står centralt i stormagtsrivaliseringen og påvirker Danmarks udenrigspolitiske vilkår.

Lanceringen og pressemødet finder sted onsdag den 10. februar 2021 kl. 14.30 i Eigtveds Pakhus, Strandgade 25D samt virtuelt. Du kan følge lanceringseventet direkte via dette link eller live-streame fra Udenrigsministeriets Facebook- og Twitter-profiler.

TILMELD NYHEDSBREV

Mest læste

Seneste kommentarer

Læs også

 • 27.01.21 Politik
  Danmark skal lede ny global IEA-kommission for social retfærdig grøn energiomstilling

  Klima-, energi- og forsyningsminister Dan Jørgensen er udnævnt som formand for Det Internationale Energiagenturs nye globale energikommission. Statsminister Mette Frederiksen er protektor for kommissionen, der skal være med til at sikre en social retfærdig omstilling til ren energi i verden.

 • 26.01.21 Politik
  Ny politisk aftale om social kontrol

  Regeringen, Radikale Venstre, Socialistisk Folkeparti, Enhedslisten og Alternativet udmønter 40 millioner kroner afsat på finansloven til indsats mod social kontrol i etniske minoritetsmiljøer. Pengene skal blandt andet gå til etablering af nye exit-boliger til personer, der bryder med deres familie som følge af social kontrol.

 • 22.01.21 Politik
  Danmark får ledende rolle frem mod FN`s topmøde om energi

  Danmark har fået en helt central rolle ved FNs generalforsamling til september. For første gang i 40 år har et FN-topmøde ’energi’ som hovedtema, og Danmark er blevet valgt som ’Global Theme Champion’ for netop energiområdet, når stats- og regeringsledere samles til et topmøde i New York om verdensmål 7 – bæredygtig energi til alle.

 • 15.01.21 Politik
  Skatteministeren skærper indsatsen mod organiseret svindel

  Skatteminister Morten Bødskov har netop fremsat et lovforslag, der skal give Skattestyrelsen stærkere værktøjer til at bekæmpe organiseret svindel.

 • 12.01.21 Politik
  Udviklingsministeren ude med ny udviklingspolitisk strategi

  Arbejdet med ny udviklingspolitisk strategi bliver nu igangsat. Den nye strategi skal efterfølge den nuværende ”Verden 2030”, som udløber i 2021.