Foto: Shutterstock

Nu er dagen kommet til at grave minkene op igen

Den 13. maj er dagen, hvor de 13.000 ton døde mink skal graves op igen ved en prøveopgravning ved Nørre Felding syd for Holstebro. Det oplyser Fødevareministeriet i en pressemeddelelse.

Borgerne ved disse områder kan forvente store lugtgener i den kommende tid. Fødevarestyrelsen forventer, at netop det område kan være tømt for mink i midten af juni, mens gravearbejdet fortsætter herefter i Kølvrå i Karup, hvor de forventer at være færdige i midten af juli, skriver TV2.

Fødevareministeren Rasmus Prehn siger i en pressemeddelelse: ”De lokale har allerede stået urimeligt meget igennem med nedgravningerne til utryghed og frustration for mange. Derfor glæder det mig, at vi nu får opgaven løst.”

Omdiskuterede forløb
Forløbet med mink-sagen er noget, der vil blive skrevet om i de danske historiebøger. Det har været et forløb, der startede med en muteret coronavirus og endte med at koste Mogens Jensen sit arbejde som fødevareminister. Det har mildest sagt været et forløb, der har tiltrukket meget opmærksomhed og ikke mindst en del af borgernes skattepenge til at betale de 11 millioner kroner til de enkelte minkavler som kompensation.

De døde mink blev lagt i graven den 7. november, og allerede i december kom der en politisk aftale om, hvordan de fire millioner minkkadavere skulle graves op igen. Dog skulle man vente i seks måneder for at være sikker på, at de opgravede mink ikke længere kunne smitte med Covid-19.

Ingen risiko for smitte
TV2 oplyser, at i dagens pressemeddelelse udtaler Rasmus Prehn, at der er ingen risiko for smitte fra de døde mink. Derudover vil Fødevarestyrelsen efter opgravning sætte rensningsanlæg op, som skal sikre vandmiljøet i området.

Det bliver entreprenørselskabet Hans Frisedahl A/S, der skal grave minkene op og transportere dem.

TILMELD NYHEDSBREV

Mest læste

Seneste kommentarer

Læs også

 • 25.06.21 Politik
  Her er de nye rejsevejledninger

  Udenrigsministeriet opdaterer ugentligt rejsevejledningerne for EU og Schengenlandene på baggrund af de seneste smittetal fra Statens Serum Institut. Nedenfor er et overblik over, hvad der er gældende fra lørdag den 26. juni kl. 16.

 • 18.06.21 Politik
  Ny politisk aftale: 850 millioner til udvikling af grønne brændstoffer

  CO2-neutrale løsninger inden for blandt andet den tunge transport er afgørende for at komme i mål med den grønne omstilling. Derfor afsætter regeringen og et bredt flertal i Folketinget nu 850 mio. kroner til udviklingen af Power-to-X-teknologier, der skal gøre det muligt i stor skala at omdanne grøn strøm til brint og andre bæredygtige brændstoffer, der kan bruges i skibe, fly, lastbiler og den tunge industri.

 • 15.06.21 Politik
  Regeringen sender 45 mio. kr. til det nordlige Syrien

  Som et led i arbejdet i Task Force Evakuering giver Danmark et humanitært bidrag på 45 mio. kr. til det nordlige Syrien.

 • 15.06.21 Politik
  Nyt fra Veganerpartiet: Vælger ny ledelse

  I weekenden afholdte Veganerpartiet landsmøde i Nyborg. Her blev den nye landsledelse valgt, og processen om at finde ny frontfigur for partiet sat i gang.

 • 11.06.21 Politik
  Skatteministerium lader svindelsager forælde

  Borgere og virksomheder kan med forsæt eller ved grov uagtsomhed afgive urigtige eller vildledende oplysninger til brug for skattekontrollen for at unddrage at betale skat eller afgifter. I så fald kan de straffes med bøde eller fængsel. Skatteministeriet har opgjort, at ca. hver 10. virksomhed bevidst angiver skat og moms forkert.