Foto: Shutterstock

Nu er der nyt om danskernes indefrosne feriepenge

Lige om et øjeblik kan danskerne få de sidste ugers feriepenge udbetalt.

Nu fortæller Beskæftigelsesministeriet nyt om de sidste indefrosne feriepenge, som danskerne snart får muligheden for enten at "tø op" eller lade stå. 

Arbejdsgiverne har sammenlagt indberettet 108 milliarder kroner, som danskerne har opsparet i feriepenge.

Der er tale om fem ugers feriepenge, som ca. tre millioner lønmodtagere kan få udbetalt i den nuværende sundhedskrise for at holde gang i hjulene. Det viser en opgørelse fra LD Fonde.

Folketinget vedtog oprindeligt, at feriepengene skulle indefryses, til man går på pension, fordi landets lønmodtagere er overgået fra forskudt ferie til såkaldt samtidighedsferie. På grund af den aktuelle coronakrise har Folketinget besluttet, at man kan få udbetalt feriepenge tidligere.

Første mulighed for at få pengene var i efteråret, hvor man kunne hæve op til tre ugers feriepenge. Herudover er aftalepartierne enige om, at de resterende feriepenge skal kunne hæves fra marts.

Tørskoet igennem

"Det har været godt for vores samfundsøkonomi, at vi i denne ekstraordinære tid har haft mulighed for, at lønmodtagerne har kunnet hæve de indefrosne feriepenge før tid. Det har sammen med hjælpepakkerne været med til at få landet så tørskoet igennem en svær tid som muligt," siger beskæftigelses- og ligestillingsminister Peter Hummelgaard. 

"Vi ønsker, at så mange som muligt vil hæve feriepenge, når man inden længe kan få de sidste to uger udbetalt. Pengene skal være med til at få gang i økonomien, og håbet er, at de bliver brugt på danske varer og der, hvor man bor, så det ikke mindst kan mærkes i de butikker og restauranter, der har været hårdt ramt af nedlukningen."

Det er aftalt, at virksomhederne kan vente med at udbetale det indberettede beløb, til de pågældende medarbejdere forlader arbejdsmarkedet.

Beskæftigelses- og ligestillingsminister Peter Hummelgaard tilføjer desuden:

"Det sker for at skåne virksomhederne i en svær tid. Der er ingen tvivl om, at mange virksomhederne er hårdt ramt på økonomien, og kan have svært ved at hive feriepenge ud af kassen."

Der blev i 2020 udbetalt 52,2 milliarder kroner af feriemidlerne, der svarer til 31,3 milliarder kroner efter skat. I gennemsnit fik lønmodtagerne et beløb på 13.570 kroner til rådighed, som kunne omsættes til forbrug.

Udbetalingen er i første omgang finansieret ved, at Lønmodtagernes Feriemidler, som hører under LD Fonde, har lånt pengene hos staten.

Man kan hæve sine feriepenge frem til og med 31. maj 2021. Hævede man ikke penge i efteråret, kan man få op til fem uger i anden runde. Lader man pengene stå, kan man få dem udbetalt, når man opnår folkepensionsalderen eller af anden årsag trækker sig tilbage fra arbejdsmarkedet.

Pengene vil indtil da blive stående hos LD Fonde.

TILMELD NYHEDSBREV

Mest læste

Seneste kommentarer

Læs også

 • 05.03.21 Social
  Nyt ungdomspanel skal rådgive regeringen om trivsel

  Regeringen har nedsat et nyt, hurtigarbejdende ungdomspanel. Panelet skal både komme med anbefalinger til, hvordan man kan rette op på den mistrivsel, som corona-krisen har skabt, og se på, hvordan man generelt kan forbedre ungdomslivet.

 • 02.03.21 Social
  Første spadestik på ny døgnvarmestue i Aarhus

  Tirsdag d. 2. marts begynder arbejdet med at etablere en ny varmestue på arealet ved Godsbanen.

 • 26.02.21 Social
  Hver fjerde københavnske forælder ved ikke, om deres barn taler med ekstremister online

  En ny undersøgelse viser, at hver fjerde københavnske forælder ikke ved, hvem deres barn taler med online. Det er problematisk under en coronakrise, hvor børn og unge tilbringer ekstra meget tid bag skærmen, da det kan give grobund for ekstremister. Det mener beskæftigelses- og integrationsborgmester i København, Cecilia Lonning-Skovgaard (V), der nu sætter en oplysningskampagne i gang med hjælp til forældrene.

 • 26.02.21 Social
  God nyhed – flere lære- og praktikpladser

  Nye tal fra Undervisningsministeriet viser, at der i 2020 er indgået i alt 47.855 lære- og elevpladser på erhvervsuddannelserne imod 43.856 i 2019. Det er en stigning på 3999 pladser - eller godt 9 pct. ”Det er et fantastisk resultat”, siger FH's næstformand Nanna Højlund.

 • 26.02.21 Social
  Kontrolenhed mod social dumping har gennemført 28 kontroller

  Der skal være ordentlige løn- og arbejdsvilkår på statens arbejdspladser, og derfor oprettedes der i juni 2020 en kontrolenhed, der på uanmeldte kontrolbesøg skal sikre medarbejdernes vilkår. Enheden begyndte arbejdet i oktober og har ved årsskiftet gennemført 28 kontroller.