Foto: Shutterstock

Nu indkaldes der til vaccine-pressemøde

Regeringen har indkaldt til et vigtigt pressemøde om AstraZeneca-vaccinen, som vil blive afholdt i senere i dag.

De seneste uger med blodpropper og dødsfald, der meget vel kan være forbundet med AstraZeneca-vaccinen, har fået mange hele verden over til at rette sin tvivl mod vaccinen.

I Danmark holdt man 14 dages pause, men vil genoptage vaccinationerne af netop AstraZeneca igen i denne uge.

Hvad der kommer til at ske, er fortsat uvist, men det lader til, at vi danskere kan få svar på rigtig mange af vores bekymrende spørgsmål angående vaccinen senere i dag.

Regeringen har nemlig indkaldt til pressemøde, og det afholdes i dag klokken 12.15.

Pressemødet kommer ganske enkelt til at omhandle AstraZeneca-vaccinen. Der vil formentlig komme en afklaring på, om Danmark vil forlænge pausen med vaccinen, eller om man igen vil påbegynde vaccinationer med AstraZeneca.

Det bliver vi helt sikkert klogere på senere på dagen.

Helt konkret lyder indkaldelsen til pressemødet fra Sundhedsstyrelsen således:

Den 11. marts blev COVID-19-vaccinen fra AstraZeneca sat på pause i 14 dage efter indberetninger af alvorlige tilfælde med en sjælden kombination af blodpropper, blødninger og et lavt antal blodplader hos personer, der er blevet vaccineret med AstraZeneca.

De europæiske lægemiddelmyndigheder iværksatte derfor en undersøgelse af AstraZeneca-vaccinen for at finde ud af, om der er en eventuel sammenhæng mellem vaccinen og det helt særlige sygdomsbillede.

Deltagerne er:

 • Enhedschef i Lægemiddelstyrelsen, Tanja Erichsen

 • Direktør for Sundhedsstyrelsen, Søren Brostrøm

På pressebriefingen vil vi melde ud, hvad status er på undersøgelsen, efter de 14 dages pausering.

TILMELD NYHEDSBREV

Mest læste

Seneste kommentarer

Læs også

 • 25.06.21 Politik
  Her er de nye rejsevejledninger

  Udenrigsministeriet opdaterer ugentligt rejsevejledningerne for EU og Schengenlandene på baggrund af de seneste smittetal fra Statens Serum Institut. Nedenfor er et overblik over, hvad der er gældende fra lørdag den 26. juni kl. 16.

 • 18.06.21 Politik
  Ny politisk aftale: 850 millioner til udvikling af grønne brændstoffer

  CO2-neutrale løsninger inden for blandt andet den tunge transport er afgørende for at komme i mål med den grønne omstilling. Derfor afsætter regeringen og et bredt flertal i Folketinget nu 850 mio. kroner til udviklingen af Power-to-X-teknologier, der skal gøre det muligt i stor skala at omdanne grøn strøm til brint og andre bæredygtige brændstoffer, der kan bruges i skibe, fly, lastbiler og den tunge industri.

 • 15.06.21 Politik
  Regeringen sender 45 mio. kr. til det nordlige Syrien

  Som et led i arbejdet i Task Force Evakuering giver Danmark et humanitært bidrag på 45 mio. kr. til det nordlige Syrien.

 • 15.06.21 Politik
  Nyt fra Veganerpartiet: Vælger ny ledelse

  I weekenden afholdte Veganerpartiet landsmøde i Nyborg. Her blev den nye landsledelse valgt, og processen om at finde ny frontfigur for partiet sat i gang.

 • 11.06.21 Politik
  Skatteministerium lader svindelsager forælde

  Borgere og virksomheder kan med forsæt eller ved grov uagtsomhed afgive urigtige eller vildledende oplysninger til brug for skattekontrollen for at unddrage at betale skat eller afgifter. I så fald kan de straffes med bøde eller fængsel. Skatteministeriet har opgjort, at ca. hver 10. virksomhed bevidst angiver skat og moms forkert.