Foto: Shutterstock

Nu sløjfes flyvninger fra Dubai

Nu stopper regeringen flyvninger fra den populære destination i De Forenede Arabiske Emirater.

For at begrænse nye mutationer af coronavirus blev det fra 9, januar et krav for at flyve til Danmark, at alle passagererne har en frisk negativ test for COVID-19 eller bevis for, at de har haft sygdommen for nylig.

Det oplyser Transport- og Boligministeriet i en pressemeddelelse.

På den måde minimeres risikoen for, at smittede passagerer kan gå direkte ud i samfundet. Efter en henvendelse til Udenrigsministeriet er der dog opstået mistanke om, at de test, der kan fås før udrejse fra Dubai, ikke er pålidelige.

Derfor lukker transportministeren nu for alle flyvninger fra landet i fem dage, mens sagen undersøges.

“Vi har tidligere set mutationer komme ind via Dubai, og vi kan vi ikke sidde sådan en mistanke overhørig. Derfor vil alle passagerflyvninger fra De Forenede Arabiske Emirater blive indstillet i fem dage, indtil det har været muligt at undersøge sagen til bunds og sikre, at den negative test, der bliver krævet, rent faktisk er en reel test, som er foretaget ordentligt, siger transportminister Benny Engelbrecht.

Statsministeren er ikke begejstret

Rejser til Dubai har fyldt meget i debatten i den seneste tid. Lørdag 16. januar udsendte Statens Serum Institut en pressemeddelelse, hvori de skrev, at den smitsomme sydafrikanske variant af coronavirussen er kommet til Danmark – og den forbindes til en rejse til Dubai. 

På sociale medier har der siden jul, har en del danske influencere og kendisser, delt eksotiske rejsebilleder af dem selv - blandt andet fra Dubai. Og det er bestemt ikke noget, som statsministeren finder særlig godt.

Tirsdag kom Mette Frederiksen med en opsang til de rejseglade danskere.

“Der er vist behov for, at jeg lægger restriktioner på mig selv i den her sag, lød det indledende fra statsministeren, da hun blev spurgt til, hvad hun synes om, at danskere rejser afsted midt i en pandemi.

"Der er en grund til, at verden er farvet rød. Det er virkelig vigtigt, at alle lytter efter det. Det, der sker, når folk rejser ud i den her tid, det er, at man risikerer at tage mutationer med til Danmark," fulgte Mette Frederiksen op. 

TILMELD NYHEDSBREV

Mest læste

Seneste kommentarer