Foto: Region Hovedstaden

Ny departemantschef i Sundheds- og Ældreministeriet

Svend Særkjær udnævnes til ny departementschef i Sundheds- og Ældreministeriet. Han kommer fra en stilling som regionsdirektør i Region Hovedstaden og har tidligere været regionsdirektør i Region Nordjylland og afdelingschef i Ministeriet for Sundhed og Forebyggelse.

Efter to år som regionsdirektør i Region Hovedstaden rykker Svend Særkjær videre til Sundheds- og Ældreministeriet for at overtage stilling som departementschef efter Per Okkels, der går på pension 15. januar.

Koncernledelsen i Region Hovedstaden fortsætter med koncerndirektør Jens Gordon Clausen og lægefaglige koncerndirektør Dorthe Crüger i spidsen.

Sundheds- og ældreminister Magnus Heunicke siger:

”Svend Særkjær har en unik kombination af tung erfaring fra centraladministrationen og regionerne og har et langt og indgående kendskab til sundhedsvæsenet. Svend er kendt som en dygtig og strategisk topchef med blik for nytænkning og en stor faglig integritet."

"Jeg er derfor overbevist om, at Svend er den rette til jobbet som departementschef i Sundheds- og Ældreministeriet og for ministeriets otte fagligt stærke styrelser. Jeg glæder mig meget til samarbejdet.”

Svend Særkjær siger:

”Sundheds- og ældreområdet er blandt de velfærdsområder med størst betydning for danskerne."

"Og det er et område, som står overfor store udfordringer de kommende år, samtidig med, at håndteringen af COVID-19 fortsat vil fylde det næste års tid. Jeg glæder mig meget til samarbejdet med ministeren og til, sammen med de dygtige medarbejdere og ledere i hele koncernen, at udvikle og gennemføre regeringens sundheds- og ældrepolitik.”

TILMELD NYHEDSBREV

Mest læste

Seneste kommentarer

Læs også

 • 06.05.21 Sundhed
  Nyt studie offentliggjort om bivirkninger efter AstraZeneca-vaccination

  I et dansk-norsk samarbejde har forskere vist en let øget forekomst af sjældne, men alvorlige typer af blodpropper i hjernen samt en generelt øget forekomst af venøse blodpropper (blodpropper i venerne) efter vaccination med AstraZeneca-vaccinen. Risikoen for den enkelte vaccinemodtager vurderes fortsat at være meget lav.

 • 04.05.21 Sundhed
  Sundhedsstyrelsen løfter sløret: Ny vaccine-melding

  Da der er god kontrol med COVID-19 epidemien i Danmark og god fremdrift i vaccinationsudrulningen med andre tilgængelige vacciner, har Sundhedsstyrelsen besluttet at fortsætte det nationale vaccinationsprogram uden at bruge COVID-19 vaccinen fra Johnson & Johnson.

 • 29.04.21 Sundhed
  Regeringen med nyt udspil: Vil tiltrække vaccineproduktion til Danmark

  Vacciner er helt centrale, når det handler om at håndtere COVID-19, og for at vi kan holde samfundet så åbent som muligt.

 • 27.04.21 Sundhed
  Børn mangler viden om vacciner

  Danske skolebørn føler sig ikke godt nok klædt på, når det gælder viden om vacciner. Samtidig har størstedelen af eleverne svært ved at skelne rigtige nyheder fra fake news. Det viser en ny undersøgelse foretaget af analyseinstituttet YouGov.

 • 26.04.21 Sundhed
  Rigshospitalet får nyt middel i kampen mod corona

  Som det første hospital i Danmark har Rigshospitalet fået en autonom desinfektionsrobot UVD Robots fra fynske Blue Ocean Robotics som en donation fra EU-kommissionen. Teknologien gives som led i bekæmpelsen af hospitalsinfektioner, Covid-19 og andre smitsomme mikroorganismer på hospitalerne