Foto: Region Hovedstaden

Ny departemantschef i Sundheds- og Ældreministeriet

Svend Særkjær udnævnes til ny departementschef i Sundheds- og Ældreministeriet. Han kommer fra en stilling som regionsdirektør i Region Hovedstaden og har tidligere været regionsdirektør i Region Nordjylland og afdelingschef i Ministeriet for Sundhed og Forebyggelse.

Efter to år som regionsdirektør i Region Hovedstaden rykker Svend Særkjær videre til Sundheds- og Ældreministeriet for at overtage stilling som departementschef efter Per Okkels, der går på pension 15. januar.

Koncernledelsen i Region Hovedstaden fortsætter med koncerndirektør Jens Gordon Clausen og lægefaglige koncerndirektør Dorthe Crüger i spidsen.

Sundheds- og ældreminister Magnus Heunicke siger:

”Svend Særkjær har en unik kombination af tung erfaring fra centraladministrationen og regionerne og har et langt og indgående kendskab til sundhedsvæsenet. Svend er kendt som en dygtig og strategisk topchef med blik for nytænkning og en stor faglig integritet."

"Jeg er derfor overbevist om, at Svend er den rette til jobbet som departementschef i Sundheds- og Ældreministeriet og for ministeriets otte fagligt stærke styrelser. Jeg glæder mig meget til samarbejdet.”

Svend Særkjær siger:

”Sundheds- og ældreområdet er blandt de velfærdsområder med størst betydning for danskerne."

"Og det er et område, som står overfor store udfordringer de kommende år, samtidig med, at håndteringen af COVID-19 fortsat vil fylde det næste års tid. Jeg glæder mig meget til samarbejdet med ministeren og til, sammen med de dygtige medarbejdere og ledere i hele koncernen, at udvikle og gennemføre regeringens sundheds- og ældrepolitik.”

TILMELD NYHEDSBREV

Mest læste

Seneste kommentarer

Læs også