Foto: Shutterstock

Ny genåbningsaftale: Få overblikket her!

Fra 1. september 2021 er det slut med at bruge mundbind i landet og fra 1. oktober vil alle restriktioner være væk, sådan lyder aftalen. Det skriver DR

Til sent ud på natten forhandlede partierne i Folketinget, pånær Nye Borgerlige en genåbningsaftale. “Det er en markant åbning af det danske samfund.“-sagde sundhedsminister Magnus Heunicke (S) lidt før klokken 04.00 i nat.

Få overblikket af genåbningen her:

Mundbind: Fra på mandag siger vi farvel til mundbindet næsten alle steder, kun i den kollektive trafik, hvor folk står tæt bibeholdes brugen af mundbind. 

Bar og restaurant: Fra på fredag udvides lukketiden til klokken 24:00 og fra den 15. juli udvides lukketiden til klokken 2:00

Coronapas: Fra på mandag skal man ikke længere have coronapas når man går på biblioteker og til foreningsaktiviteter. Fra 1. august skal man ikke længere i teatre, på spillesteder, indendørs idrætsaktiviteter og en lang række andre steder. Fra den 1. september er det ikke længere nødvendigt på restauranter, til frisøren eller i fitness. Og fra den 1. oktober er det helt slut. Per 1. juli forlænges gyldigheden af en PCR-test, så den er gyldig i 96 timer, i stedet for de 72 timer den er gyldig i dag. 

Tilskuere til EM: Fra på lørdag, må der deltage 25.000 tilskuere til kampe i Danmark ved VM, det er 10.000 mere, end ved sidste genåbningsaftale. 

Diskoteker: De må åbne den 1. september, dog med fremvisning af coronapas den første måned, hvorefter coronapasset sløjfes. 

Kommer der 'en bekymrende' stigning i smitten eller 'en hurtig udbredelse af nye bekymrende virusvarianter', så vil genåbningsfaser udskydes eller restriktioner blive genindført.

 

TILMELD NYHEDSBREV

Mest læste

Seneste kommentarer

Læs også

 • 18.06.21 Politik
  Ny politisk aftale: 850 millioner til udvikling af grønne brændstoffer

  CO2-neutrale løsninger inden for blandt andet den tunge transport er afgørende for at komme i mål med den grønne omstilling. Derfor afsætter regeringen og et bredt flertal i Folketinget nu 850 mio. kroner til udviklingen af Power-to-X-teknologier, der skal gøre det muligt i stor skala at omdanne grøn strøm til brint og andre bæredygtige brændstoffer, der kan bruges i skibe, fly, lastbiler og den tunge industri.

 • 15.06.21 Politik
  Regeringen sender 45 mio. kr. til det nordlige Syrien

  Som et led i arbejdet i Task Force Evakuering giver Danmark et humanitært bidrag på 45 mio. kr. til det nordlige Syrien.

 • 15.06.21 Politik
  Nyt fra Veganerpartiet: Vælger ny ledelse

  I weekenden afholdte Veganerpartiet landsmøde i Nyborg. Her blev den nye landsledelse valgt, og processen om at finde ny frontfigur for partiet sat i gang.

 • 11.06.21 Politik
  Skatteministerium lader svindelsager forælde

  Borgere og virksomheder kan med forsæt eller ved grov uagtsomhed afgive urigtige eller vildledende oplysninger til brug for skattekontrollen for at unddrage at betale skat eller afgifter. I så fald kan de straffes med bøde eller fængsel. Skatteministeriet har opgjort, at ca. hver 10. virksomhed bevidst angiver skat og moms forkert.

 • 10.06.21 Politik
  Sundhedsministeriet indkalder til pressemøde i dag

  Sundhedsministeriet inviterer til pressemøde torsdag d. 10. juni 2021 kl. 12.00 om genåbningen og status på Covid-19-situationen.