Foto: Shutterstock

Ny genåbningsaftale på plads

Alle Folketingets partier på nær Nye Borgerlige er blevet enige om yderligere genåbning efter mødet i mandags.

Sundhedsminister Magnus Heunicke (S) oplyser, at planen om den store genåbning sker, fordi Danmark befinder sig i ”et meget gunstigt sted” i epidemien på trods af den lille stigning i antal smittede de seneste dage, oplyser TV2.

Her kan du få et overblik over den nye aftale:

 1. Coronapas udfases
  Coronapasset vil blive udfaset i juni og i august skal aftalepartierne diskutere, hvilke konsekvenser, det skal have for passet, at alle borgere, der ønsker det, er færdigvaccinerede.
  Fra den 21. maj bør man ikke længere vise coronapas ved indgangen til biblioteket eller foreningsidræt. Dog skal man stadig have gyldigt coronapas.
   
 2. Mundbind udfases
  Kravet om mundbind vil blive udfaset efter samme model som coronapasset.
   
 3. Folk kan møde fysisk op på arbejde
  Udfasningen af hjemmearbejde sker i 3 faser: Fra den 21.maj kan 20 procent vende tilbage, og 50 procent fra den 14. juni og 100 procent fra den 1. august.
   
 4. Idræts- og kulturliv åbnes yderligere
  Alle resterende idræts-, fritids- og foreningsaktiviteter åbnes fra den 21. maj med krav om fremvisning af coronapas. Derudover åbnes der også for indendørs faciliteter i forlystelsesparker, zoologiske haver, aftenskoler samt lege- og badelande.
   
 5. Ungdoms- og voksenuddannelser åbnes helt 
  Der åbnes fra den 21.maj for 100 procent fremmøde for alle elever på landets ungdoms- og voksenuddannelser og for studerende på videregående uddannelser.

Diskoteker og natklupper holder stadig dog lukket, men lokale og lokaliteter er åbne med de restriktioner, der betyder afstand og test.

Staten Serum Institut er tilfreds med den nye genåbningsaftale.

TILMELD NYHEDSBREV

Mest læste

Seneste kommentarer

Læs også

 • 25.06.21 Politik
  Her er de nye rejsevejledninger

  Udenrigsministeriet opdaterer ugentligt rejsevejledningerne for EU og Schengenlandene på baggrund af de seneste smittetal fra Statens Serum Institut. Nedenfor er et overblik over, hvad der er gældende fra lørdag den 26. juni kl. 16.

 • 18.06.21 Politik
  Ny politisk aftale: 850 millioner til udvikling af grønne brændstoffer

  CO2-neutrale løsninger inden for blandt andet den tunge transport er afgørende for at komme i mål med den grønne omstilling. Derfor afsætter regeringen og et bredt flertal i Folketinget nu 850 mio. kroner til udviklingen af Power-to-X-teknologier, der skal gøre det muligt i stor skala at omdanne grøn strøm til brint og andre bæredygtige brændstoffer, der kan bruges i skibe, fly, lastbiler og den tunge industri.

 • 15.06.21 Politik
  Regeringen sender 45 mio. kr. til det nordlige Syrien

  Som et led i arbejdet i Task Force Evakuering giver Danmark et humanitært bidrag på 45 mio. kr. til det nordlige Syrien.

 • 15.06.21 Politik
  Nyt fra Veganerpartiet: Vælger ny ledelse

  I weekenden afholdte Veganerpartiet landsmøde i Nyborg. Her blev den nye landsledelse valgt, og processen om at finde ny frontfigur for partiet sat i gang.

 • 11.06.21 Politik
  Skatteministerium lader svindelsager forælde

  Borgere og virksomheder kan med forsæt eller ved grov uagtsomhed afgive urigtige eller vildledende oplysninger til brug for skattekontrollen for at unddrage at betale skat eller afgifter. I så fald kan de straffes med bøde eller fængsel. Skatteministeriet har opgjort, at ca. hver 10. virksomhed bevidst angiver skat og moms forkert.