Trine Bramsen i samtale. Foto: Forsvaret.

Ny implementeringsplan skal styrke indsatsen for kvinder, fred og sikkerhed

Forsvarsministeriet udgiver den første implementeringsplan for en række initiativer, som skal styrke arbejdet med kvinder, fred og sikkerhed på forsvarsområdet.

I dag udgiver Forsvarsministeriet en ny implementeringsplan for en række initiativer, som i 2021 skal styrke indsatsen inden for kvinder, fred og sikkerhed. Planen skal sikre, at kønsperspektivet bliver tænkt ind i Forsvarets opgaveløsning – fra rekruttering over kønskrænkende adfærd til arbejdet for kvinders rettigheder der, hvor Forsvaret er til stede ude i verden.

Der er ingen tvivl om, at mangfoldighed skaber et stærkere forsvar. Derfor er det er afgørende, at flere kvinder vil være en del af Forsvaret. Med planen hæver vi ambitionsniveauet. Både hjemme i Danmark og ude i verden, siger forsvarsminister Trine Bramsen.

Implementeringsplanen kommer som opfølgning på Danmarks fjerde nationale handlingsplan for kvinder, fred og sikkerhed, som blev udgivet i december af Udenrigsministeriet, Justitsministeriet og Forsvarsministeriet. Planen konkretiserer, hvordan Forsvarsministeriet agter at bidrage til at opnå de fælles strategiske målsætninger i handlingsplanen.

Konkret er der eksempelvis tale om, at Forsvarsministeriet i internationale fora som fx NATO vil løfte dagsordenen for kvinder, fred og sikkerhed, ligesom dagsordenen vil blive prioriteret i de internationale missioner, Danmark deltager i.

I alt indeholder planen mere end 30 brede initiativer, som er inddelt under temaerne ”Danmark som sikkerhedspolitisk aktør”, ”Kvinders deltagelse i arbejdet med fred og sikkerhed” og ”Seksuel og kønsbaseret vold i konfliktsituationer samt indsatsen mod kønskrænkende adfærd”.

TILMELD NYHEDSBREV

Mest læste

Seneste kommentarer

Læs også

 • 05.03.21 Social
  Nyt ungdomspanel skal rådgive regeringen om trivsel

  Regeringen har nedsat et nyt, hurtigarbejdende ungdomspanel. Panelet skal både komme med anbefalinger til, hvordan man kan rette op på den mistrivsel, som corona-krisen har skabt, og se på, hvordan man generelt kan forbedre ungdomslivet.

 • 02.03.21 Social
  Første spadestik på ny døgnvarmestue i Aarhus

  Tirsdag d. 2. marts begynder arbejdet med at etablere en ny varmestue på arealet ved Godsbanen.

 • 26.02.21 Social
  Hver fjerde københavnske forælder ved ikke, om deres barn taler med ekstremister online

  En ny undersøgelse viser, at hver fjerde københavnske forælder ikke ved, hvem deres barn taler med online. Det er problematisk under en coronakrise, hvor børn og unge tilbringer ekstra meget tid bag skærmen, da det kan give grobund for ekstremister. Det mener beskæftigelses- og integrationsborgmester i København, Cecilia Lonning-Skovgaard (V), der nu sætter en oplysningskampagne i gang med hjælp til forældrene.

 • 26.02.21 Social
  God nyhed – flere lære- og praktikpladser

  Nye tal fra Undervisningsministeriet viser, at der i 2020 er indgået i alt 47.855 lære- og elevpladser på erhvervsuddannelserne imod 43.856 i 2019. Det er en stigning på 3999 pladser - eller godt 9 pct. ”Det er et fantastisk resultat”, siger FH's næstformand Nanna Højlund.

 • 26.02.21 Social
  Kontrolenhed mod social dumping har gennemført 28 kontroller

  Der skal være ordentlige løn- og arbejdsvilkår på statens arbejdspladser, og derfor oprettedes der i juni 2020 en kontrolenhed, der på uanmeldte kontrolbesøg skal sikre medarbejdernes vilkår. Enheden begyndte arbejdet i oktober og har ved årsskiftet gennemført 28 kontroller.