Foto: Shutterstock

Ny måling: Socialdemokratiet oplever tilbagegang

Mere end to procent af vælgerne vil stemme på et helt nyt parti, end de partier der er omstillingsparate nu.

En ny måling som Voxmeter har lavet for Ritzau viser at 2,3 procent af vælgerne vil stemme på et parti, der endnu ikke er opstillingsberettiget. Af ikke omstillingsparate partier kan nævnes Frie Grønne, som på nuværende tidspunkt har 11.000 ud af de 20.000 nødvendige vælgererklæringer, for at kunne stille op ved næste folketingsvalg. Lars Løkke Rasmussen har også et kommende parti på vej.  

Socialdemokratiet oplever tilbagegang
I den nye måling fra Voxmeter står Socialdemokraterne til 31 procent af stemmerne. I forhold til sidste uge, er det en tilbagegang på 0,8 procentpoint. Dog er det stadig en massiv fremgang i forhold til Folketingsvalget 2019. Denne tilbagegang kommer ovenpå en uge, som flere kommentatorer betegner som den værste uge for Socialdemokratiet siden folketingsvalget. Eksperterne peger blandt andet på hjemtagelse af børn og mødre fra de kurdiske lejre og beslutningen om at oprette et nyt udrejsecenter for afviste asylansøgere på Langeland. Den sidste måned, har uroen kostet Socialdemokratiet 1,6 procentpoint af vælgerne.

Fremgang for to blå partier 
Hos blå blok ses en stigning til De Konservative og Nye Borgerlige. Begge partier går 0,8 procentpoint frem i den nyeste måling. Det skriver netavisen Pio.

Stadig rødt flertal
Selvom Socialdemokratiet står til en tilbagegang i den nyeste måling, er der stadig udsigt til et rødt flertal bag statsminister Mette Frederiksen (S). Socialdemokratiet og de tre støttepartier står nemlig til 99 mandater, mens partierne i blå blok står til 76.

 

TILMELD NYHEDSBREV

Mest læste

Seneste kommentarer

Læs også

 • 25.06.21 Politik
  Her er de nye rejsevejledninger

  Udenrigsministeriet opdaterer ugentligt rejsevejledningerne for EU og Schengenlandene på baggrund af de seneste smittetal fra Statens Serum Institut. Nedenfor er et overblik over, hvad der er gældende fra lørdag den 26. juni kl. 16.

 • 18.06.21 Politik
  Ny politisk aftale: 850 millioner til udvikling af grønne brændstoffer

  CO2-neutrale løsninger inden for blandt andet den tunge transport er afgørende for at komme i mål med den grønne omstilling. Derfor afsætter regeringen og et bredt flertal i Folketinget nu 850 mio. kroner til udviklingen af Power-to-X-teknologier, der skal gøre det muligt i stor skala at omdanne grøn strøm til brint og andre bæredygtige brændstoffer, der kan bruges i skibe, fly, lastbiler og den tunge industri.

 • 15.06.21 Politik
  Regeringen sender 45 mio. kr. til det nordlige Syrien

  Som et led i arbejdet i Task Force Evakuering giver Danmark et humanitært bidrag på 45 mio. kr. til det nordlige Syrien.

 • 15.06.21 Politik
  Nyt fra Veganerpartiet: Vælger ny ledelse

  I weekenden afholdte Veganerpartiet landsmøde i Nyborg. Her blev den nye landsledelse valgt, og processen om at finde ny frontfigur for partiet sat i gang.

 • 11.06.21 Politik
  Skatteministerium lader svindelsager forælde

  Borgere og virksomheder kan med forsæt eller ved grov uagtsomhed afgive urigtige eller vildledende oplysninger til brug for skattekontrollen for at unddrage at betale skat eller afgifter. I så fald kan de straffes med bøde eller fængsel. Skatteministeriet har opgjort, at ca. hver 10. virksomhed bevidst angiver skat og moms forkert.