Foto: Steen Brogaard

Ny måling: Socialdemokratiet slået tilbage

Socialdemokratiet er i en ny måling slået tilbage til corona-starten, de er altså nu på samme niveau som da coronakrisen begyndte.

For første gang i år faldt regeringsspartiets opbakning til under 30 procent, i sidste uge. Endnu en gang, må socialdemokratiet konstatere en vigende vælgeropbakning. I en ny meningsmåling, lavet af Voxmeter for Ritzau står Socialdemokratiet til 28,4 procent af stemmer, og det er samme procent som partiet lå på, tilbage i marts 2020, da coronakrisen begyndte. Socialdemokratiet står dog stadig til fremgang, i forhold til Folketingsvalget 2019, med fem mandater. I den nye måling, kan man se at SF går frem, så de står til 9,1 procent af stemmerne, hvilket vil gøre SF til rød bloks andet største parti. Det skriver Netavisen Pio.

Venstre igen største parti i blå blok
I blå blok, kan Venstre notere sig en pæn fremgang. De går en procent frem, i forhold til sidste uge og kan med en opbakning fra 14,6 procent af stemmerne, igen kalde sig for blå bloks største parti. Konservative står til 13,8 procent af stemmerne, og dermed er Venste to mandater større end Konservative. Dansk Folkeparti og Nye Borgerlige noterer sig en lille fremgang med 0,3 procent af stemmerne. 

Rødt flertal
Trods en tilbagegang til Socialdemokraterne, ser det stadig ud til et rødt flertal. Socialdemokratiet, SF, Enhedslisten og De Radikale står til 96 mandater, mens blå blok står til 79 mandater. Det er det samme som ved Folketingsvalget 2019. 

De Radikale overvejer at gå over midten
Om det ved næste Folketingsvalg bliver en rød regering igen vides dog ikke. Sofie Carsten Nielsen, De Radikales politiske leder, har politisk-flirtet med flere af lederne fra partierne i blå klok. Hun har blandt andet udtalt, i en podcast at hun godt kunne se sig selv penge på Søren Pape Poulsen som statsminister, hun har ydermere leget med idéen om en regering hvor både Lars Løkke Rasmussen, Moderaterne, er med og LA’s politiske leder Alex Vanopslagh

TILMELD NYHEDSBREV

Mest læste

Seneste kommentarer

Læs også

 • 25.06.21 Politik
  Her er de nye rejsevejledninger

  Udenrigsministeriet opdaterer ugentligt rejsevejledningerne for EU og Schengenlandene på baggrund af de seneste smittetal fra Statens Serum Institut. Nedenfor er et overblik over, hvad der er gældende fra lørdag den 26. juni kl. 16.

 • 18.06.21 Politik
  Ny politisk aftale: 850 millioner til udvikling af grønne brændstoffer

  CO2-neutrale løsninger inden for blandt andet den tunge transport er afgørende for at komme i mål med den grønne omstilling. Derfor afsætter regeringen og et bredt flertal i Folketinget nu 850 mio. kroner til udviklingen af Power-to-X-teknologier, der skal gøre det muligt i stor skala at omdanne grøn strøm til brint og andre bæredygtige brændstoffer, der kan bruges i skibe, fly, lastbiler og den tunge industri.

 • 15.06.21 Politik
  Regeringen sender 45 mio. kr. til det nordlige Syrien

  Som et led i arbejdet i Task Force Evakuering giver Danmark et humanitært bidrag på 45 mio. kr. til det nordlige Syrien.

 • 15.06.21 Politik
  Nyt fra Veganerpartiet: Vælger ny ledelse

  I weekenden afholdte Veganerpartiet landsmøde i Nyborg. Her blev den nye landsledelse valgt, og processen om at finde ny frontfigur for partiet sat i gang.

 • 11.06.21 Politik
  Skatteministerium lader svindelsager forælde

  Borgere og virksomheder kan med forsæt eller ved grov uagtsomhed afgive urigtige eller vildledende oplysninger til brug for skattekontrollen for at unddrage at betale skat eller afgifter. I så fald kan de straffes med bøde eller fængsel. Skatteministeriet har opgjort, at ca. hver 10. virksomhed bevidst angiver skat og moms forkert.