Foto: Shutterstock

Ny melding fra Mette Frederiksen: "Har ændret spillereglerne"

Statsministeren knytter nu en kommentar til den aktuelle coronasituation i landet.

"Der er intet så stille som sne."

Sådan indleder statsminister Mette Frederiksen (S) et opslag på Facebook, hvor hun forholder sig til ønsket en genåbning af landet. Siden eleverne fra 0. til 4. klasse vendte tilbage på skolebænken mandag i sidste uge, har debatten om en genåbning for alvor raset. 

Senest har regeringen meldt ud, at de ønsker at melde ud i næste uge. Det sker, når myndighederne har haft mulighed for at beregne, hvad en genåbning vil betyde for epidemiekontrollen i Danmark. 

Mette Frederiksen fortæller dog, at hun er optimistisk. 

"Den nødvendige og delvise nedlukning af Danmark er hård, og vi håber alle, at vi snart kan udfase restriktionerne lidt mere. Selvfølgelig! Jeg er optimistisk," skriver statsminister Mette Frederiksen. 

Hun understreger, at hendes optimisme særligt skyldes en ting.  

"Det er lykkedes at få smitten under kontrol igen. Færre er indlagt. Og færre mister livet. Til gengæld er det hårdt for mange med de fortsatte restriktioner. Jeg forstår det til fulde. Når jeg er optimistisk, er det fordi, vi i Danmark nu igennem snart et år har vist, at vi kan få tingene til at fungere. Også når det er svært."

Det arbejder regeringen på

I opslaget understreger Mette Frederiksen, at regeringen også arbejder på at slippe af med de restriktioner, der lige nu påvirker hverdagen for de fleste danskere. 

"I regeringen arbejder vi på en fortsat ansvarlig udfasning af restriktionerne," fortæller statsministeren, inden hun tilføjer: 

"Men med stor opmærksomhed på den britiske mutation, som desværre har ændret spillereglerne. Og med eksperterne tæt inddraget, så vi sikrer, at hvert skridt, vi tager, bliver forsvarligt."

Mette Frederiksen fremhæver derefter særligt tests som et af de værktøjer, der skal bane vejen frem mod et åbent Danmark. Slutteligt kommer statsministeren med en opfordring til alle borgere. 

"Pas godt på hinanden."

TILMELD NYHEDSBREV

Mest læste

Seneste kommentarer

Læs også

 • 25.06.21 Politik
  Her er de nye rejsevejledninger

  Udenrigsministeriet opdaterer ugentligt rejsevejledningerne for EU og Schengenlandene på baggrund af de seneste smittetal fra Statens Serum Institut. Nedenfor er et overblik over, hvad der er gældende fra lørdag den 26. juni kl. 16.

 • 18.06.21 Politik
  Ny politisk aftale: 850 millioner til udvikling af grønne brændstoffer

  CO2-neutrale løsninger inden for blandt andet den tunge transport er afgørende for at komme i mål med den grønne omstilling. Derfor afsætter regeringen og et bredt flertal i Folketinget nu 850 mio. kroner til udviklingen af Power-to-X-teknologier, der skal gøre det muligt i stor skala at omdanne grøn strøm til brint og andre bæredygtige brændstoffer, der kan bruges i skibe, fly, lastbiler og den tunge industri.

 • 15.06.21 Politik
  Regeringen sender 45 mio. kr. til det nordlige Syrien

  Som et led i arbejdet i Task Force Evakuering giver Danmark et humanitært bidrag på 45 mio. kr. til det nordlige Syrien.

 • 15.06.21 Politik
  Nyt fra Veganerpartiet: Vælger ny ledelse

  I weekenden afholdte Veganerpartiet landsmøde i Nyborg. Her blev den nye landsledelse valgt, og processen om at finde ny frontfigur for partiet sat i gang.

 • 11.06.21 Politik
  Skatteministerium lader svindelsager forælde

  Borgere og virksomheder kan med forsæt eller ved grov uagtsomhed afgive urigtige eller vildledende oplysninger til brug for skattekontrollen for at unddrage at betale skat eller afgifter. I så fald kan de straffes med bøde eller fængsel. Skatteministeriet har opgjort, at ca. hver 10. virksomhed bevidst angiver skat og moms forkert.