Foto: Shutterstock

Ny melding fra Mette Frederiksen: "Har ændret spillereglerne"

Statsministeren knytter nu en kommentar til den aktuelle coronasituation i landet.

"Der er intet så stille som sne."

Sådan indleder statsminister Mette Frederiksen (S) et opslag på Facebook, hvor hun forholder sig til ønsket en genåbning af landet. Siden eleverne fra 0. til 4. klasse vendte tilbage på skolebænken mandag i sidste uge, har debatten om en genåbning for alvor raset. 

Senest har regeringen meldt ud, at de ønsker at melde ud i næste uge. Det sker, når myndighederne har haft mulighed for at beregne, hvad en genåbning vil betyde for epidemiekontrollen i Danmark. 

Mette Frederiksen fortæller dog, at hun er optimistisk. 

"Den nødvendige og delvise nedlukning af Danmark er hård, og vi håber alle, at vi snart kan udfase restriktionerne lidt mere. Selvfølgelig! Jeg er optimistisk," skriver statsminister Mette Frederiksen. 

Hun understreger, at hendes optimisme særligt skyldes en ting.  

"Det er lykkedes at få smitten under kontrol igen. Færre er indlagt. Og færre mister livet. Til gengæld er det hårdt for mange med de fortsatte restriktioner. Jeg forstår det til fulde. Når jeg er optimistisk, er det fordi, vi i Danmark nu igennem snart et år har vist, at vi kan få tingene til at fungere. Også når det er svært."

Det arbejder regeringen på

I opslaget understreger Mette Frederiksen, at regeringen også arbejder på at slippe af med de restriktioner, der lige nu påvirker hverdagen for de fleste danskere. 

"I regeringen arbejder vi på en fortsat ansvarlig udfasning af restriktionerne," fortæller statsministeren, inden hun tilføjer: 

"Men med stor opmærksomhed på den britiske mutation, som desværre har ændret spillereglerne. Og med eksperterne tæt inddraget, så vi sikrer, at hvert skridt, vi tager, bliver forsvarligt."

Mette Frederiksen fremhæver derefter særligt tests som et af de værktøjer, der skal bane vejen frem mod et åbent Danmark. Slutteligt kommer statsministeren med en opfordring til alle borgere. 

"Pas godt på hinanden."

TILMELD NYHEDSBREV

Mest læste

Seneste kommentarer

Læs også

 • 27.01.21 Politik
  Danmark skal lede ny global IEA-kommission for social retfærdig grøn energiomstilling

  Klima-, energi- og forsyningsminister Dan Jørgensen er udnævnt som formand for Det Internationale Energiagenturs nye globale energikommission. Statsminister Mette Frederiksen er protektor for kommissionen, der skal være med til at sikre en social retfærdig omstilling til ren energi i verden.

 • 26.01.21 Politik
  Ny politisk aftale om social kontrol

  Regeringen, Radikale Venstre, Socialistisk Folkeparti, Enhedslisten og Alternativet udmønter 40 millioner kroner afsat på finansloven til indsats mod social kontrol i etniske minoritetsmiljøer. Pengene skal blandt andet gå til etablering af nye exit-boliger til personer, der bryder med deres familie som følge af social kontrol.

 • 22.01.21 Politik
  Danmark får ledende rolle frem mod FN`s topmøde om energi

  Danmark har fået en helt central rolle ved FNs generalforsamling til september. For første gang i 40 år har et FN-topmøde ’energi’ som hovedtema, og Danmark er blevet valgt som ’Global Theme Champion’ for netop energiområdet, når stats- og regeringsledere samles til et topmøde i New York om verdensmål 7 – bæredygtig energi til alle.

 • 15.01.21 Politik
  Skatteministeren skærper indsatsen mod organiseret svindel

  Skatteminister Morten Bødskov har netop fremsat et lovforslag, der skal give Skattestyrelsen stærkere værktøjer til at bekæmpe organiseret svindel.

 • 12.01.21 Politik
  Udviklingsministeren ude med ny udviklingspolitisk strategi

  Arbejdet med ny udviklingspolitisk strategi bliver nu igangsat. Den nye strategi skal efterfølge den nuværende ”Verden 2030”, som udløber i 2021.