Foto: Shutterstock

Ny meningsmåling: Socialdemokratiet med laveste vælgeropbakning i år

I den nyeste meningsmåling lavet af Voxmeter for Ritzau ses det, at Socialdemokratiet endnu engang går tilbage.

For første gang i år, står Socialdemokratiet med en opbakning fra vælgerne på under 30 procent. Sidst Socialdemokratiet stod med en vælgeropbakning på under 30 procent, var i slutningen af november, midt under ‘mink-skandalen’. 

Moderaterne - nyt parti
I meningsmålingen ses det også at tre procent af vælgerne peger på partier, der endnu ikke er opstillingsberettiget. Af meningsmålingen fremgår det ikke, hvem vælgerne peger på, af partier der ikke er opstillingsberettiget, men ifølge netavisen Pio, er det oplagte valg at tro at det er Lars Løkke Rasmussens parti, der har fået navnet Moderaterne, som står til at få de fleste af de stemmer. Det ser også ud til, i meningsmålingen, at Lars Løkkes Parti dermed vil tage stemmer fra både rød og blå blok.

Udsigt til rødt flertal
I meningsmåling står Socialdemokratiet til 29,3 procent. Ved Folketingsvalget i juni 2019 fik partiet 25,9 procent af stemmerne. Selvom Socialdemokratiet får den dårligste måling i længere tid, er der stadig udsigt til et rødt flertal. Sammen med støttepartierne, der står bag Mette Frederiksen og Socialdemokratiet, står rød blok stadig til at ville få 96 mandater. 

Ikke rødt flertal uden De Radikale
SF og Enhedslisten går frem igen. Partierne står til at ville få henholdsvis 8,7 procent og 8,5 procent af stemmerne. De Radikale går lidt tilbage, da de står til at ville få 5,6 procent af stemmerne. Med den nye måling, betyder det at, der ikke vil være et rødt flertal, uden De Radikale. Sofie Carsten, Formand for de Radikale, åbnede i sidste uge muligheden for at pege på Søren Pape Poulsen som statsminister. 

De Konservative er størst 
I blå blok, kan både De Konservative og Venstre notere en mindre fremgang. De Konservative står i meningsmålingerne til 13,9 procent af stemmerne, mens venstre står til 13,6 procent af stemmerne, og dermed er De Konservative det største partier i blå blok, lige nu. Nye borgerlige og Dansk Folkeparti går begge tilbage i den nye måling. De står nu helt lige, og begge to med en vælgeropbakning på 6,4 procent af stemmerne. For første gang i fem måneder er Dansk Folkeparti lige så store som Nye Borgerlige i en Voxmeter-måling. 

Tingene kan ændre sig
Liberal Alliance står til at få det samme som de fik ved Folketingsvalget, nemlig 2,3 procent af stemmerne. De blå partier står sammenlagt til at få 79 mandater, hvilket er det samme antal som de fik ved Folketingsvalget i juni 2019. Hvis Moderaterne bliver opstillingberettiget, vil tallet naturligvis ændre sig. 

TILMELD NYHEDSBREV

Mest læste

Seneste kommentarer

Læs også

 • 25.06.21 Politik
  Her er de nye rejsevejledninger

  Udenrigsministeriet opdaterer ugentligt rejsevejledningerne for EU og Schengenlandene på baggrund af de seneste smittetal fra Statens Serum Institut. Nedenfor er et overblik over, hvad der er gældende fra lørdag den 26. juni kl. 16.

 • 18.06.21 Politik
  Ny politisk aftale: 850 millioner til udvikling af grønne brændstoffer

  CO2-neutrale løsninger inden for blandt andet den tunge transport er afgørende for at komme i mål med den grønne omstilling. Derfor afsætter regeringen og et bredt flertal i Folketinget nu 850 mio. kroner til udviklingen af Power-to-X-teknologier, der skal gøre det muligt i stor skala at omdanne grøn strøm til brint og andre bæredygtige brændstoffer, der kan bruges i skibe, fly, lastbiler og den tunge industri.

 • 15.06.21 Politik
  Regeringen sender 45 mio. kr. til det nordlige Syrien

  Som et led i arbejdet i Task Force Evakuering giver Danmark et humanitært bidrag på 45 mio. kr. til det nordlige Syrien.

 • 15.06.21 Politik
  Nyt fra Veganerpartiet: Vælger ny ledelse

  I weekenden afholdte Veganerpartiet landsmøde i Nyborg. Her blev den nye landsledelse valgt, og processen om at finde ny frontfigur for partiet sat i gang.

 • 11.06.21 Politik
  Skatteministerium lader svindelsager forælde

  Borgere og virksomheder kan med forsæt eller ved grov uagtsomhed afgive urigtige eller vildledende oplysninger til brug for skattekontrollen for at unddrage at betale skat eller afgifter. I så fald kan de straffes med bøde eller fængsel. Skatteministeriet har opgjort, at ca. hver 10. virksomhed bevidst angiver skat og moms forkert.