Ny national chef i Red Barnet

Ny leder af Red Barnet har erfaring som skoleleder og leder af Pædagogisk Psykologisk Rådgivning i forskellige kommuner.

Red Barnet har ansat Dorthe Ploug Hansen som ny chef til at lede og udvikle organisationens omfattende arbejde for udsatte børn landet over. Dorthe Ploug Hansen bringer stærk ledererfaring og solid børnefaglig viden fra især det kommunale miljø ind i stillingen. Som ny chef for Red Barnets nationale arbejde bliver hun den forandringskraft, der skal samle og styrke organisationens indsats mod ulighed og mistrivsel blandt børn og unge – i tæt samarbejde med kommuner, fonde og organisationer.

Kampen for børns trivsel og lige muligheder i livet er på mange måder et sammenkog af Dorthe Ploug Hansens professionelle drivkraft. Med mange års erfaring som bl.a. skoleleder og leder af Pædagogisk Psykologisk Rådgivning i forskellige kommuner har Dorthe Ploug Hansen grundig viden om kommunale tiltag på børneområdet og det, Red Barnets mission og virke går ud på: At se verden fra børns perspektiv og kæmpe for blivende forandringer for de dårligst stillede. 

Red Barnets generalsekretær Jonas Keiding Lindholm glæder sig til det fortsatte stærke samarbejde med Dorthe Ploug Hansen, som har været ansat i organisationen siden 2016. Han betragter hende som den ”forandringskraft”, der skal forene og styrke Red Barnets samarbejde med kommuner, fonde og andre civilsamfundsorganisationer med det formål at forbedre livsvilkårene for børn og unge i udsatte positioner gennem samskabelse på tværs af sektorer. 

- Gennem det seneste tiår har vi desværre set en stigende social og økonomisk ulighed og psykisk mistrivsel blandt børn og unge i Danmark. Det er et beskæmmende samfundsproblem, som Red Barnet har et klart medansvar for at finde løsninger på. Som Danmarks største hjælpeorganisation for børn går vi gerne forrest i kampen for børnene, men vi kan ikke løfte opgaven alene. Kommuner, forældre og fonde er afgørende samarbejdspartnere for os, hvis vi skal knække den negative og dybt bekymrende udvikling. Jeg har stor tillid til, at Dorthe er den helt rette til at finde og forfølge de nødvendige nye veje til velfærd for udsatte børn gennem nye samarbejder mellem frivillige, fagprofessionelle og fonde, siger Jonas Keiding Lindholm.

Dorthe Ploug Hansen har arbejdet i Red Barnet siden foråret 2016 og har senest fungeret som konstitueret Nationalchef. Før da var hun sektionsleder for området børns beskyttelse. Dorthe Ploug Hansen er udvalgt blandt flere særdeles kvalificerede eksterne kandidater og overtager stillingen efter Kirsten Lund Larsen, der efter fire stærke år på posten nu går på efterløn.

Dorthe Ploug Hansen ser frem til de mange vigtige opgaver, der ligger foran hende:

- De udfordringer, vi står over for i Danmark, kræver fælles løsninger, hvor vi bidrager med hver vores særlige rolle og kompetencer. At kæmpe for børn og unges udvikling, rettigheder og lige muligheder er en hjertesag for mig. Derfor glæder jeg mig til at knytte endnu tættere bånd til de mange kommuner, fonde og øvrige fagmiljøer, som har samme visioner for et godt børneliv som os.

 
Emneord: Red Barnet, Dorthe Ploug Hansen, 130918
Gæster på DenOffentlige.dk Redaktionen på DenOffentlige udvælger og prioriterer hver dag indholdet på DenOffentliges forside og temasider. Historier, der ikke har en aktiv bruger som afsender, men som stilles til rådghed...
Aktivitet: Artikler: 1828 | Events: 7 | Kompetenceområder: 8

Er du også aktiv i og omkring den offentlige sektor, så læs om mulighederne for at blive udgiver på DenOffentlige.dk her.
Læs mere her

Få mere af det væsentlige

DenOffentliges nyhedsbrev udkommer alle hverdage med:

 • Overblik
 • Videndeling
 • Nyheder
 • Inspiration
 • Debat
BLIV EN DEL AF DENOFFENLIGE

TILMELD NYHEDSBREV

Mest læste

Seneste kommentarer

Læs også

 • 23.06.21 Ledelse
  Ny regionsrådsformand i hovedstaden

  Et enigt regionsråd udpegede tirsdag aften den socialdemokratiske gruppeformand til at afløse Sophie Hæstorp Andersen, der fortsætter som menigt medlem – og skal fokusere mere på valget til overborgmesterposten i København

 • 21.06.21 Ledelse
  Redningsmænd får Forsvarsministerens Medalje

  Forsvarsministerens Medalje uddeles én gang om året og tildeles personer, der har ydet en anerkendelsesværdig eller frygtløs indsats. I dag overrækker forsvarsminister Trine Bramsen Forsvarsministerens Medalje til fem redningsmænd fra kystredningstjenesten.

 • 17.06.21 Ledelse
  Dansk Ældreråd får ny formand

  På Danske Ældreråds repræsentantskabsmøde den 16. juni er Inger Møller Nielsen uden modkandidat valgt som ny formand for ældrerådenes landsorganisation. Hun afløser Mogens Rasmussen, der efter to år på posten, har valgt ikke at genopstille.

 • 01.06.21 Ledelse
  Direktør for Landbrugsstyrelsen fratræder

  Stillingen som direktør vil snarest muligt blive slået op efter gældende regler.

 • 20.03.20 Social
  Red Barnet sætter ind med corona-beredskab for udsatte børn og familier i Danmark

  Udbruddet af coronavirus har sat hele verden på den anden ende, og det påvirker også Red Barnets arbejde i Danmark. En stribe nye aktiviteter skal sikre, at organisationens frivillige fortsat kan hjælpe de sårbare børn og deres familier, de normalt arbejder med, under corona-nedlukningen.