På regionsrådsmødet tirsdag aften var der pæne ord og blomster til både den kommende regionsrådsformand Lars Gaardhøj (S) og den afgående Sophie Hæstorp Andersen (S).

Ny regionsrådsformand i hovedstaden

Et enigt regionsråd udpegede tirsdag aften den socialdemokratiske gruppeformand til at afløse Sophie Hæstorp Andersen, der fortsætter som menigt medlem – og skal fokusere mere på valget til overborgmesterposten i København

Efter næsten otte år som regionsrådsformand meddelte Sophie Hæstorp Andersen (S) tirsdag aften officielt, at hun 1. august træder tilbage som formand og fortsætter valgperioden ud som menigt medlem af regionsrådet, mens hun fokuserer på sit spidskandidatur til posten som overborgmester i Københavns Kommune. Et enigt regionsråd godkendte fratrædelsen og pegede derefter på den socialdemokratiske gruppeformand Lars Gaardhøj (S) til at overtage formandsposten de sidste måneder af valgperioden frem til valget 16. november.

”Jeg er meget glad for den brede opbakning til Lars. Han har mange års politisk erfaring, bl.a. med at forhandle regionens budget og som udvalgsformand. Jeg er stolt over de resultater, vi har opnået i regionen de seneste år med at udvikle et mere menneskeligt sundhedsvæsen og bl.a. nedbringe ventetiderne til behandling uanset, om man er fysisk eller psykisk syg. Så det er med stor sindsro, at jeg nu overlader roret til Lars, siger Sophie Hæstorp Andersen, og tilføjer: 

”Jeg har haft gode kolleger i regionsrådet og arbejdet sammen med mange dygtige medarbejdere. Dem vil jeg komme til at savne. Trods politiske uenigheder, så har vi altid formået at have en god stemning.”

Stolt over tilliden

Lars Gaardhøj er stolt over tilliden.

”Jeg ser frem til opgaven, og går til den med både stolthed og ydmyghed og vil gerne sende en varm tak til Sophie for hendes store indsats for Region Hovedstaden. Over årene har jeg lært meget af Sophie, og ikke mindst i forhold til at skabe rum for et konstruktivt og samarbejdende regionsråd. Den linje kommer jeg til at forsætte,” siger Lars Gaardhøj.

Han vil først og fremmest have fokus på, at hospitalerne skal tilbage til hverdagen.

”Efter en formidabel indsats fra vores mange medarbejdere og ledere er vi kommet rigtig godt igennem corona, og vi skal nu have fokus på at få afviklet de sidste udskudte behandlinger og operationer, samtidig med at vi passer på vores personale,” siger Lars Gaardhøj.

Derudover ligger det politiske fokus hos den kommende regionsrådsformand i et mere sammenhængende sundhedsvæsen, mere tilfredse patienter og et sundhedsvæsen, der rummer og får alle med.

”Vi er nået langt med patientbehandling af høj kvalitet i Region Hovedstaden og Danmark. Nu er det tid til også at sætte barren op for øget sammenhæng i patienternes forløb - og få skabt et sundhedsvæsen, hvor alle er med.”

TILMELD NYHEDSBREV

Mest læste

Seneste kommentarer

Læs også

 • 21.06.21 Ledelse
  Redningsmænd får Forsvarsministerens Medalje

  Forsvarsministerens Medalje uddeles én gang om året og tildeles personer, der har ydet en anerkendelsesværdig eller frygtløs indsats. I dag overrækker forsvarsminister Trine Bramsen Forsvarsministerens Medalje til fem redningsmænd fra kystredningstjenesten.

 • 17.06.21 Ledelse
  Dansk Ældreråd får ny formand

  På Danske Ældreråds repræsentantskabsmøde den 16. juni er Inger Møller Nielsen uden modkandidat valgt som ny formand for ældrerådenes landsorganisation. Hun afløser Mogens Rasmussen, der efter to år på posten, har valgt ikke at genopstille.

 • 01.06.21 Ledelse
  Direktør for Landbrugsstyrelsen fratræder

  Stillingen som direktør vil snarest muligt blive slået op efter gældende regler.

 • 28.05.21 Ledelse
  Søren Brostrøm indtræder i WHO’s globale bestyrelse

  Sundhedsstyrelsens direktør har i den forløbne uge været i Geneve for at deltage i WHO’s årlige Verdenssundhedsforsamling. Ligesom i 2020 finder den sted virtuelt, men fordi Søren Brostrøm har ledet møder i en af de to hovedkomitéer, har han deltaget i Geneve.

 • 26.05.21 Ledelse
  Sundhedsministeriet ansætter ny direktør for Lægemiddelstyrelsen

  Det er en erfaren leder med et stort kendskab til sundhedsvæsenet, medicinsk forskning og life science, der tiltræder stillingen som direktør for Lægemiddelstyrelsen den 15. august 2021.