Torben Tranæs skifter Rockwool Fondens forskningsenhed ud med SFI.

Ny SFI-forskningsdirektør fra Rockwool-fonden

Ny forskningsdirektør på SFI – Det Nationale Forskningscenter for Velfærd - kommer fra en stilling som forskningschef i Rockwool Fondens Forskningsenhed.

Den 1. maj, 2015 tiltræder Torben Tranæs stillingen som forskningsdirektør på SFI – Det Nationale Forskningscenter for Velfærd. Torben Tranæs kommer til SFI fra en stilling som forskningschef i Rockwool Fondens Forskningsenhed.
 

Det er en af Danmarks skarpeste samfundsøkonomer, der fra maj kommer til at stå i spidsen for SFI’s forskning og analyser. 55-årige Torben Tranæs er økonom fra Københavns Universitet og har tidligere været ansat som professor på SFI. Nu vender han tilbage som forskningsdirektør. Hans opgave bliver at sikre, at SFI's forskning er på højt internationalt niveau og at den leverer et solidt vidensgrundlag for udviklingen af velfærdssamfundet.

SFI-direktør Agi Csonka glæder sig til samarbejdet med Torben Tranæs:

”Torben er en af de dygtigste økonomer vi har herhjemme – og så forstår han at bringe sin viden i spil i den politiske og faglige debat på en meget sober måde. Netop den kombination af høj faglighed og blik for samfundsmæssig relevans er helt afgørende for en institution som SFI. Han bliver et stort aktiv for os,” siger Agi Csonka.

Emneord: Forskning, Forskningsdirektør, SFI, Torben Tranæs, Rockwool Fondens Forskningsenhed
SFI på DenOffentlige.dk SFI, Det Nationale Forskningscenter for Velfærd. SFI er et uafhængigt nationalt forskningscenter under Socialministeriet....
Aktivitet: Artikler: 36 | Events: 5 | Kompetenceområder: 1

Er du også aktiv i og omkring den offentlige sektor, så læs om mulighederne for at blive udgiver på DenOffentlige.dk her.
Læs mere her

Få mere af det væsentlige

DenOffentliges nyhedsbrev udkommer alle hverdage med:

 • Overblik
 • Videndeling
 • Nyheder
 • Inspiration
 • Debat
BLIV EN DEL AF DENOFFENLIGE

TILMELD NYHEDSBREV

Mest læste

Seneste kommentarer

Læs også

 • 12.06.19 Ledelse
  Stress-forskernes ni anbefalinger til ledere om bedre arbejdsliv

  Otte stress-forskere har samlet ni gode råd til ledere, som gerne vil styrke produktivitet og trivsel for medarbejdere og hjælpe dem til et arbejdsliv i balance. Anbefalingerne er et supplement til arbejdet i regeringens Stresspanel, siger forskerne.

 • 02.06.19 Sundhed
  Mange er uden arbejde fem år efter hjernerystelsen

  En tilsyneladende banal hjernerystelse kan få langvarige konsekvenser – patienter med vedvarende smerter har nemlig markant større risiko for, at de fem år efter enten er arbejdsløse eller på førtidspension, viser ny stor undersøgelse.

 • 22.02.19 Velfærd
  Bliv klar til valgdebat: Ove Kaj P og Jørn Henrik P i samtale om velfærd

  PODCAST: "Mennesket er ikke så rationelt som økonomer gerne vil gøre det til. Vi er kortsynede," siger Jørn Henrik Petersen. "Politikerne vil fortsætte centraliseringen, for det er en forudsætning for fremtidens velfærdsstat," siger Ove Kaj Pedersen. Hør tredje del af Nick Allentofts velfærdsdebat med de to professorer.

 • 28.11.18 Sundhed
  Regioner støtter uafhængig forskning

  7 millioner kroner til uafhængig forskning skal nu omsættes til resultater for patienterne.

 • 09.11.18 Bæredygtighed
  Forskere vil skabe bæredygtig kemi

  Aarhus Universitet er gået sammen med otte andre europæiske universiteter om at skabe grøn, bæredygtig og bionedbrydelig kemi med en produktionsmetode, der bruger lys og enzymer og ikke genererer affald. Det kan være skelsættende for en industri, der ellers er en af klodens mest forurenende.