Ny talepædagog-uddannelse på Sjælland

For første gang er det nu muligt at læse en komplet pædagogisk diplomuddannelse i logopædi i Region Sjælland. Uddannelsen bruges primært til rekruttering af talepædagoger, men giver også andre jobmuligheder.

University College Sjælland etablerer nu - for første gang i Region Sjælland - en komplet pædagogisk diplomuddannelse (PD) i logopædi. Uddannelsen kommer til at foregå på Campus Roskilde og ventes dermed at kunne tiltrække studerende fra hele Sjælland. Typisk tages uddannelsen af pædagoger, folkeskolelærere eller andre relevante fagpersoner, der gennem 2-3 års efteruddannelse i fritiden kan gennemføre studiet.

Logopædi-uddannede arbejder typisk som talepædagoger i kommunerne, der støtter børn og unge med særlige behov i de kommunale ”Pædagogisk Psykologisk Rådgivning”. Logopædi har også anvendelse i andre specialtilbud til børn og unge. De uddannede vil også kunne kvalificere sig til stillinger inden for eksempelvis voksenområdet, fx i regi af et regionalt taleinstitut, kommunikationscenter eller sygehus.

Mange kan komme ind
For at komme ind på uddannelsen kræves normalt en kort eller mellemlang videregående uddannelse, der typisk vil være som lærer eller pædagog. Ved manglende formelle kompetencer kan ansøgere få en såkaldt realkompetencevurdering, der skal afklare, om ansøgeren har evnerne til at gennemføre studiet.
Uddannelsen omfatter en række generelle studier i pædagogik og forskning på området, ligesom der specifikt undervises i at håndtere problemer med eksempelvis sproglige vanskeligheder, talevanskeligheder, hørevanskeligheder og skriftsproglige vanskeligheder. Emner som fonetik, stemmedannelse og anatomi er også en del af studiet.
Om uddannelsen varer to år eller mere afhænger af, hvor meget tid den studerende har til at gennemføre flere moduler samtidig. Det vil være muligt at kombinere studiet med fuldtidsarbejde.

Professionelt hold
At det er lykkedes at etablere uddannelsen i Region Sjælland skyldes især, at UCSJ har fået opbygget og udvidet sin ekspertise på området, hvilket glæder uddannelseskonsulent i UCSJ, lektor i psykologi Else Malini-Simonsen:
- I hver eneste kommune er der behov for logopæder, og da beskæftigelsesmulighederne er gode, er det dejligt, at vi selv kan uddanne dem her i regionen. Jeg er sikker på, at vi nok skal få uddannelsespladserne fyldt op, siger Else Malini-Simonsen, der vurderer, at der vil være cirka 15-20 personer på første hold, som starter til september.

Link til uddannelsen
Her.

Yderligere information

Uddannelseskonsulent, Cand.psych. Else Malini-Simonsen, [email protected], telefon 7248 1267
Pressekonsulent Daniel Brøns, [email protected], telefon 7248 1068

 

Emneord: Professionshøjskolen UCC, UCC Campus, Uddannelsesværktøj, Uddannelsesområdet, Pædagogik

TILMELD NYHEDSBREV

Mest læste

Seneste kommentarer

Læs også